Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 523
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Oct 07, 2022, 19:58
Един, два пъти годишно го ползвам, когато играя SuperTux. Удобен е. Едно chmod +x и съм в джаза. Направено е, като доработка на Zeroinstall, което пък е надграден ROX, който е взаимствал от RISK OS. Идеята е всичко от един пакет да се преправи да е заедно в един каталог, добавени са малко настройки, опакова се в нещо подобно на SquashFS, архивира се, компресира се и се публикува.

Това е в общи линии. Обаче изолацията не е пълна. За много библиотеки се разчита на системата, а пакетиращите обикновено забравят да построят върху консервативна система като например Old или Old-old stable.

Потребителските настройки се записват в home, както при обикновен пакет.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 07, 2022, 18:13
Става въпрос за това:

https://wikiless.northboot.xyz/wiki/Social_justice_warrior

Написал съм го в послеписа на предпоследното си мнение в темата, като не броим настоящето.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 07, 2022, 17:22
Туко що забелязах, колко съм зле. Джъстис се пише с „J“ :'(
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 07, 2022, 17:03
Концерта е един в Самоков. Пестните са три. Парите са шест хиляди леви. И не е казал и дума агитация.

Но няма никакво значение, ако концертите да бяха сто, продължителността по два часа, а сумите седемцифрени. „Певците“ от това се хранят. Сложих го в кавички, защото за него трудно може да се каже, че е певец, само защото е припял нещо за запек, взето от бургаски, лек левент дето не вижда изгрев.

Стотици други правят десетки концерти за десетки партии от десетилетия и гледам, че никой не ги е „отменял“ (демек canceled).
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 07, 2022, 16:15
Ще ти го кажа така: Много, много харесвам Готи, макар да съм напълно убеден, че и да го направим пожизнен диктатор нищо няма да успее да свърши. Имам положително мнение за Кирил Петков и Борис Бонев. Симпатични са ми Байрактаров и Христо Минчев Куминев. Сред неизредените имена има такива, които вярвам, че са честни като например депутата Христо Петров и въобще голяма част от групата на ПППП. Не казвам дали ще си останат такива.

За всички останали политици ми е през онова дето звучи като вълк на турски език. Дънов в прав текст казва, че всеки заловил се с политика, има някакви липси. Колкото е по-оплетен в политиката, толкова неговата, ментална негодност е по-голяма.

В случая съм написал някоя добра дума за Едвин Сугарев, защото човека все пак има някакви заслуги към културата. Иначе към деветдесета година всички седесари воглаве с Желев и Димитров ми изглеждаха пълни идиоти и неудачници, които вратата сериозно ги е фраснала. Не съм имал повод да си променя мнението през годините. Дори бележити имена сред тях като Дертлиев и Илия Минев ми изглеждаха доста мръднали и изфирясали. Демек, че не стават и работа не могат да свършат.

Имаше обаче нещо в обикновените седесари, което ми беше силно симпатично и това е революционния дух в повечето от тях. Недоволството на народите е от една друга идеология, но детинската бунтовност ми е винаги привлекателна, защото и аз отказвам да порастна. Познавам и днес седесари, които още носят този оптимизъм да разкараме гнилоча. Може да не съм съгласен с тях и идеологията им, но това точно ме сближава с тях.

п.п. Не го закачай. Предозирал е с психо-десни дрънканици на жълтопаветни изтривалки и bigtech SGW, което ако не е ляво, не знам, какво е. Мисли, че всяко говорене в прав текст е опит за уязвяване на чистото и свято банкстерство.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 07, 2022, 15:20
Проблема на „Дневник“ не е, че е финансиран от мутрона Прокопиев с парите на посолството от ул. „Козяк“. Ако щеш вярвай ми, но ни знам, къде е тая улица, нито ме интересува. Ако една друга борчага — Черепа не беше дал интервю (реално второто му за медията) на ЬТВ, никога нямаше да знам за съществуването на тази улица.

Проблема е в залитането. Мислех, че ако шумкарите са направили нещо хубаво, то е да ни отучат да вярваме на измислици и да си мислим с главите. А какво стана? Тридесет и три години по-късно сме точно там, където бяхме преди промените. Единствената разлика е, че сега сме от другата страна. И знаеш ли до какво водят залитанията? До обратното. Имаме Орбан, имаме Льо Пен, а вече и историята в Италия. Това ли искаме?

Седим слепи за случващото си и четем пълни небивалици от изтъкнати празноглавци. Съвсем искрен бях, че да се четат пропагандните измишльотини на американските душеприказчици е същото като да се четат гербавите малоумия. Стойността им е една и съща — нула до минус безкрайност. Само дето едното е написано на уличен език, а другото е с високопарни фрази. И все въздух… 
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 07, 2022, 10:26
go_fire
Цитат
Едвин Сугарев винаги е бил една, интересна личност. Ако някой иска интелигенция, ето един истински представител, макар попрескочил и в политиката. Не знаех или не помнех, че съм бил „съратник“ с него, доколкото твърди, че е бил част от „Екогластност“, първото зелено движение у нас.

   Моля !?!

   Истински представител на интелигенцията ли  ???

   Патологичен седераст,напълно некомпетентен в областите енергетика
и екология,но затова пък нагъл и креслив,и си придава важностите.
Скапаняк,завършил българска филология,дава акъл по екологични теми !

Използвайки връзките си в седерастията,беше посланик къде ли не ...

Това един интелектуалец да е предтавител на една страна в друга, хич не е лоша идея. Ето сега ми даваш идея. Да се издаде закон всеки кандидат за посланник да положи тежък изпит по БЕЛ и световна литература. Изпита да е най-малко в десет части и да е поне половин година. Когато се установи, че не е фалшив интелектуалец му се дават билетчета да тегли като в томбола, в коя страна ще стане посланник. Ако е завършил нещо като право, икономика, международни отношения, отпада на подбор по документи.

Да бъде задължително отличното писменно и говоримо владеене на поне три западни езика и поне един азиатски, премиални точки, ако е Мандарин.

Тия хора поне няма да оставят лошо впечатление в домакините.

=*=

Креслив бил? Те всички седесари бяха кресливи. Такова беше времето — истерично. Всичко се разпадаше, а никой нямаше и най-малка идея, какво да се прави. Лесно се управлява, когато всичко е кодифицирано и си върви и без твоята намеса. Най-много да насереш работата, ако пипнеш.

И не можеш да станеш политик, ако не си егоцентрик. Там вече теорията на Ремо/Йода (а бе не помня в Междузвездните… такива работи) за по-големия хищник си работи на пълна пара.

=*=

Жельо Желев също е бил интелектуалец.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Oct 07, 2022, 09:56
Май започнах да опирам токовете. Албански реотан братче, загрява по-бавно и от българския, което само по себе си е постижение.

=*=

Имаш две тези. Първата е, че руснаците са извършвали военни престъпления в Украйна. Много ясно. Всеки ден война е престъпление. Престъпленията през една война чет нямат. И понеже руснаците имат хиляди, десетки хиляди престъпления на сметката си, смяташ, че ще има военен съд или извънреден трибунал за тях. Нали това ти е теорията?

Пак повтарям, това изобщо не е сигурно и най-вероятно няма да стане. Казвам го от куртоазия, иначе съм сигурен. Ако ставаше всеки път, никой нямаше да воюва. Чърчил сам знае ли си броя на престъпленията лежащи на душата му? Не ги е знаел и не го е интересувало даже. Бил е много по-коравосърдечно изчадие от Хитлер, който поне е имал някакви чувства. Бил е чудовище, но е имал някаква човещина, ако щеш към Ева Браун. Тоя е много по-зле, тоя е изваден от ада директно.

Съден ли е питам?

=*=

Втората ти теза е, че винаги или поне понякога Давид надделява над Голиат. Кой е Голиат в случая? Русия ли е Голиат? Или е Голиат Британската общност+САЩ+ЕС+Украйна? Щото чини ми се по територия, население, оръжие второто е от три до пет пъти повече. Парите даже не ги слагам в сметката. Там няма мерна единица за сравнение.

Русия е в малцинствено положение спрямо нас и ние дружно сме много по-силни от Русия. Само дето имаме ли смелост? Англичаните например имат ли желание да си пробват силите? Щото не го вярвам. Те са всичко, ама не и глупави. Още от битката срещу испанската армада, знаят кога могат да победят и кога не.

Така, че изобщо не опира до размери. Финландия е по-малка от Украйна, а два пъти е била Русия/СССР. Втория път е буквално в навечерието на плана Барбароса. Полша е малка, незначителна, смотана страна, която през по-голямата си част от историята не е била независима. Триста години са подчинени на литовците. Представяш ли си брат? Нищо и никаква Литва, дето има-няма един, два милиона, владее Полша. За Австрийската империя изобщо не говорим. И същата тая Полша успява да превземе Москва. Това не го прави даже Наполеон, Кутузов го извозва много лошо. Швецкия крал и той незнаен брой неуспешни опити има. Това е Швеция, яко история, традиции, викинги, династия. Пух и прах. Най-брилянтните генерали в историята, немските не успяват. Успяват някакви земеделци дето жените им са по-грозни и от мъжете на повечето нации.

Така, че хич не е само до размери. Хич не е само до организация. Хич не е до брутална сила. Има си закономерности, кое е позволено и кое не е възможно. Няма вероятностна скала, няма проценти. Украйна няма да превзема Москва. Няма да си върне югоизтока. В момета украинците могат само да се молят да оцелеят като държава. Ще се моля с тях, защото варианта континент Европа без държава Украйна е един от най-лошите, възможни сценарии. Всякакви баланси отиват на кучето в мястото дето не огрява и хаоса става пълен.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Oct 07, 2022, 09:09
Не схванах, какво общо имам с цялата работа. Почти всички заповеди в една армия са устни, а не писмени. Бай войник получава команди от прекия си офицер и до него не достига, какво си мислят в МО/ГЩ. Няма особено значение за него, какво са писали или не са писали нагоре по веригата.

=*=

Много ясно, че бягат хора от Русия, как няма да бягат? В мирно време бягаха, сега няма да бягат?! На никой не му се мре! Оттук бягат хора, че не сме помирисвали война, камо ли от толкова мизерно място като Русия, където безпътицата е страшна.

=*=

Ако говорим за златната орда на Чингиз хан, нито е първия, нито последния завоевател на територии на днешна Русия. Днешната територия е млада — на век и нещо. До Иван Грозни, който покорява Волжка България и си слага титлата княз на България, Русия едва опира в Сибир и Кавказ.

А преди Рим няма никаква империя в Европа. Официално се води, че българите по това време не са имали империя, даже се води, че изобщо ги е нямало. Хубаво, нямало ги е, те са кацнали с космически кораб. Най-близките империи са били Египет и Персия.

Но цялото това нещо с по-голямата риба е някакъв дарвинизъм. Природата не работи така и не би могла да работи така и все още да съществува. Това са някакви малоумия на деветнадесетти век.

=*=

Ще извиняваш, но съм не малко тъп и наистина не схващам.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 06, 2022, 18:37
Това е просто едно от имената на дявола. В САЩ е много силен култ. Включително имаш право да се закълнеш в съд. Много голяма част от рокаджийте са такива. Например намери си снимка от гроба на Рони Джеймс Дио (последният му концерт трябваше да е у нас). Но не са само звездите от шоубизнеса.

Има политици. Дан Браун обясняваше в „Петия белег“ (не помня заглавието, беше тъпа, книгата, която се развива след Шифъра…), как на центъра на Вашингтон има огромен монумент на генерал от Юга, който е сатанист. Помня, че бях проучвал този тип и дори само от огромната статия във Википедия за него, имаше потресаващи неща.

Ами студентския клуб, в който е членувал Буш и още безброй висшестоящи? Казвал се е „Череп и кости“. Всеки съвременен, черен магьосник, за който може да се сетиш е или родом, или живял в САЩ. Изобщо, ако тръгнеш да търсиш черни ложи, черна кабала, поклонници на Лукавия, все на САЩ ще се натъкваш.

Но всичко това няма никакво значение. Съединените щати са светска държава и приемат това за една от многото религии. Никой там не обръща особено внимание на такива неща. Преследват се само най-крайните, които правят човешки жертвоприношения и чат-пат ги хващат. Но от тридесетина години не търпят и животинските жертвоприношения, защото се смята за жестокост към животни. Ако не бяха Green peace, още щяха да са си позволени.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 06, 2022, 16:05
https://www.dnevnik.bg/intervju/2022/10/05/4399183_deian_kjuranov_borisov_pravi_riazuk_politicheski_zavoi/

https://www.dnevnik.bg/analizi/2022/10/06/4399781_triabva_da_poglednem_istinata_v_ochite/

Едвин Сугарев винаги е бил една, интересна личност. Ако някой иска интелигенция, ето един истински представител, макар попрескочил и в политиката. Не знаех или не помнех, че съм бил „съратник“ с него, доколкото твърди, че е бил част от „Екогластност“, първото зелено движение у нас.

Да видим, за каква истина ни говори.

Цитат
България остава без легитимно и пълноценно управление в условията на война, която всеки момент може да прескочи границите на двустранния конфликт и да ескалира в ядрена и световна.

Значи, понеже планетата ще свършва, парламент ни е необходим обезателно. Говоря за парламент, защото по конституция не съществува вариант без изпълнителна власт. А според новите тълкования на КС няма вариант и без съдебна. Догде съществува протитуция и медии ще има. От четирите я няма само законодателната.

Истина ли е това? Ако утре наоколо има хлебарки и скакалци, но няма хора, имаме ли нужда от парламент? Никаква!

Цитат
…става дума наистина за световен конфликт - между цивилизования свят и империята на злото.

Много хора (включая децата ми) биха оспорили, че САЩ е истинската империя на злото, доколкото това е единствената от над двеста държави, в която култа към Мефистотел е разрешен.

За протокола, аз изобщо не мисля така. Нещо повече, убеден съм, че няма империя на злото. Според вярванията ми, такава империя ще има чак когато Антихриста се роди. Той ще я създаде и оглавява. В същото би трябвало да вярват над един милиард човешки същества.

Но дори, ако на света не съществуваха християни, остава спорно твърдението РФ е или не е империя на злото. А и, какво точно представлява зло, ако отречем, че съществува нещо отвъд материята? На материален план не съществува идея за добро и зло. Това са духовни категории.

До тук сме в началото на статията, а неистините станаха вече две. Трета е на път.

Цитат
"Всички да си глътнат спомените и част от достойнството и в името на световния мир, не на българския добре разбран национален интерес, а на добре разбрания интерес на земята, да седнат с Борисов, да се обединят около тази позиция на България - за Украйна и против Путин, и да мислят оттам нататък как да подредят всичко следващо."

Тук най-вероятно става въпрос, че щатния коректор на „Дневник“, който е на смяна днес, лекинко е изкръшкал с някоя мацка или сладко, сладко си е поспинкал на служебното бюрце. Това е защото, няма как да твърдим, че почвата, хумуса, има някакви интереси, особено политически, или поне различни от тези на зелените джижения.

А може и мисълта на изтъкнатия интелектуалец да е излакатушила и да е имал предвид раз-Бойко и останалите политикани вместо на столове, да седнат на земята, че е по-здраво. Че то нали се клати от падащите руски ракети с атомни заряди?

В Бългрия може и да е възможно да се създаде обща, най-малкото преобладаваща позиция по някакъв въпрос, но не съм чак такъв оптимист. Но определено е сигурно, че позиция против Путин и в подкрепа на Украйна не е нещо срещащо дружно одобрение у нас.

Например аз съм против Путин, но никак не вярвам, че мога да срещна десет свои съграждани, които да мислят същото. Освен това категорично съм в подкрепа на всички бежанци, без да се ограничавам до украинските. И пак не мога да твърдя, че дори само за тях се среща разбиране и съпричастност в някакви видими мащаби.

И не на последно място, не смятам, че Украйна има право в конфликта, нещо, което съм просто сигурен, че ще потвърди, че е негово мнение и почти всеки срещнат.

Ако ще сядат някъде и ще тръгват от точно тази позиция, могат да са сигурни, че няма да получат никаква подкрепа от обществото, което не обитава идеалния център на столицата ни, послан с италиански плочки.

Цитат
…а в най-пряк смисъл за съдбата на планетата, която зависи и от нас - от нашия кураж и нашите решения?

Наистина ли гос-ин Сугарев смята, че съдбата на планетата зависи от българите или още по-лошо от политиците ни? Копейкин много ще се радва да го чуе.

Ако е така, тоз час раз-Бойко да стяга куфарите да ходи при Байдън да му набие два шамара да спре този кошмар в Украйна.

Ако нещо на тази планета зависи от нас българите, то със сигурност не е свързано с военолюбието на учените ни глави, които ни дават наклон на х*я, а пък ние се правим, че ги слушаме.

Цитат
…след като тъкмо той построи "Турски поток" и с това в някаква степен развърза ръцете на Путин за агресията срещу Украйна?

Да се твърди, че някаква тръба до Австрия е отвързала ръцете на Путин, е смехотворно. Украйна се е доказала от десетилетия като ненадежден партньор, не изпълняващ задължения по търговски договори, опитваща се да рекетира всички по веригата, а на всичкото отгоре и крадящи от това, което уж пренасят. Защото в Украйна няма само газопроводи. Русия още от преди Путин да стане някакъв фактор се опитва да заобиколи Украйна.

Нали многоуважаемият Сугарев не твърди, че Путин бивайки неизвергнат чиновник, едвам докопал се до местенце в кметството на Петроград, вече е кроял пъклени планове, как след двадесет и няколко години ще е безграничен господар и ще мачка невинните украинци?!

Специално на мен ми е все тая за тая тръба. Полза от нея нямаме никаква. Ако щат да я гърмят и нея. Но нека не смесваме търговски взаимоотношения, където на всичкото отгоре Украйна е виновната страна и политически конфликт между две съседки воден поради съвсем различни съображения.

Като цяло Едвин Сугарев трябва да провери дали не се е строшило черджето на прозореца в спалнята му, защото съвсем очевидно е спал на течение.

След множество празнословия, които ама нищичко не значат, стигаме до следващото гениално откритие:

Цитат
…на страната на цивилизования свят, а не на евразийското варварство.

Твърде смело твърдение. За спраква и Русия, и Украйна са част от настоящата цивилизация, при това доста видима. Имайки предвид, че ние сме варварите, нали не твърди, че руснаците са българи? Другите маещи гащи на италианските плочки, хич няма да са доволни от такова твърдение. Наистина ли иска да постави граница между Европа и Азия? Знае ли, как се нарича това? Смята ли ксенофобията за нещо хубаво? Ако е така, защо беше глашатай на гластността от края на предишния режим?

И не на последно място, може да се твърди, че днешния човек е доста по-цивилизован от вчерашния, но не може да сме чак такива сноби, че да твърдим, че това в момента е цивилизовано. Твърде малко сме порастнали от пещерите до сега.

Цитат
И да - оръжие на Украйна трябва да се даде…

А това от какво точно следва? Може би от претенцията за цивилизованост от преди едно изречение? Това ли е цивилизованото?

Цитат
…и да - всички санкции срещу агресора трябва да бъдат подкрепени

В момента има обявени санкции само срещу единия агресор в конфликта. Кога точно се чакат санкциите срещу другия, не по-малко виновен за него? Ако ще наказваме едните, трябва да накажем и другите.

Съвсем отделен е въпроса, как точно ги наказваме като им казваме — спрете да ни продавате евтините си природни богатства и ги дайте на Китай и Индия. А ние няма да ви пращаме дрънкулки като якенца на Версаче по двадесет хилядарки и умнофони произведени в Китай на стократна от производствената им цена, защото имат нагризана ябълка на капака си. А да и дръжте си заграбените от народа ви богатства, не ги щем в нашите банки, имотния си пазар и туроператорите си.

Цитат
Както и трябва да има по-дългосрочни цели, някои от които едва ли ще се постигнат в мандата на такова правителство, но със съвсем конкретни стъпки за тяхното постигане: съдебна реформа, смяна на главния прокурор, работеща антикорупционна агенция, заличаване на статута на служебното правителство в българската конституция.

Твърде уместен въпрос е, как се появи последното изредено. Никой досега не го е повдигал като тема, камо ли да е станало проблем от национално естество. Едвин беше във ВНС, но явно не помни за разлика от мен скромния зрител. Служебните кабинети бяха вкарани с презумпцията настоящето управление да не използва лостовете му, за да фалшифицира избори.

Аз самия съм против служебни правителства в светлината на това, че изобщо съм против правителствата, ако не броим министерство на финансите, което просто не виждам вариант, как да няма такова или поне докато съществува някаква централизация. Но така са преценили „бащите на народа“.

Твърди ли Сугарев, че днешните правителства са вече толкова честни, че няма нужда да се притесняваме от изборни измами?

Или има все още несподелена идея, как могат да се организират избори без прякото участие на изпълнителната власт и общините?

Как така всичко останало, което е изброил да е невъзможно да се случи в стандартен, четиригодишен мандат? Ако не е възможно за четири, колко са необходими? Осем? Шестнадесет? Шестедесет и четири? Двеста петдесет и шест? Четири хиляди и деветдесет, и шест? Разбира ли абсурда на написаното?

Цитат
Всичко друго - включително партийните интереси, пред лицето на това, което се случва днес, е само прах под вятъра.

Не всичко друго, а всичко е прах и в прах ще се превърне. Всичко е тленно и нетрайно. Няма друго, материалния свят е суета.

Цитат
Трябва да погледнем истината в очите - такава, каквато е, защото ако не го направим, никой няма да ни го прости - нито потомците, нито историята.

Чудесно, само дето не е написал нито една истина. Малко е вероятно изобщо да е запознат с някакви истини.

=*=

Интервюто на което са основани писанията на Едвин Сугарев, просто нямам нервите да го чета. Буквално първите думи на този са, че първо трябвало да се говори за дребното, после за голямото. Не знам, какво разбира под тези категории. Всички политически теми дали ще са Газпром или индексиране на пенсиите, са все дребнотемие. Няма нито един важен въпрос, който може да реши кое да е управление, да зависи от него или да е тема на самата политика.

Изписах всичко това само от учтивост към Ласков. Той рядко пише и исках да му отдам от времето си. Иначе ползата от четене на „Дневник“ е същата, като ползата от четене на ИА ПИК. Нищо съществено. Загуба на време.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 06, 2022, 14:02
Всъщност написаното от Стоев и този треньор по тайкуондо Валери(й), щото е и в двата варианта, не се разминава чак толкова. Стоев също пише, че раз-Бойко е страхливец. В едно от последните си телевизионни участия (не е в „Горещо“!) казва — Гласувайте за Слави Бинев, той поне е истинска мутра, не е менте като Борисов.

Освен това е описано, докъде е стигнал в тайкуондото, но този човек, няма как да знае, как се е представял в каратето. Всеки треньор ще ви каже, че за различните хора има различни стилове, които да им пасват на натюрела. Тайкуондо може да не е стила на Борисов.

Реално, аз не съм твърдял, че той има някакви медали. Единствено предположих, че е възможно да има спечелено републиканско или най-много балканиада. Ако е имал нещо повече, е щяло да се чуе далеч преди да стане известен. Но не съм казвал, че съм сигурен, какви медали има или няма.

А и 4096 потвърди, че може да си кораво момче и без да си бил непременно шампион.

За черния колан по карате отказвам да споря дали е истински, просто, защото не знам. Това може да го каже Трактора или биададжийския архонт, които са състезатели от същото време и са влизали в схватки с него, даже са били приятели. Но те едва ли ще кажат, ако колана е подарен, а не заслужен. Пашата е прекалено хитър и се е скрил добре от публичност по „светлия“ почин на Маджо, който пък е борче.

Няма кой да разкаже истината за колана. Но, ако се окаже неистински, ще съм огорчен. Бойните спортове са спортове на чест. Не е приятно да се унищожава приказката за достойнството и източната философия в тях.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 06, 2022, 13:32
Стоев не е класическа борчага. Бил е престъпник. Но е бил престъпник с интелект. Само той и Боби Цанков (който обаче е доказан лъжец) са имали смелост да разкажат в прав текст. Стоев е знаел, че ще го убият, но това е било единствения начин да се опита да се измъкне. За съжаление не е попаднал на държава. Хем сам е знаел, че властта е в ръцете на ченгелите от отдела по доносничество¹.

Всеки чел внимателно книгите му, може сам да прецени човека искрен ли е или не е. И може да направи съпоставки с други неща, които са известни. Днес няма много тайни. Почти всичко е разказано.

А е бил при кучката Венетка? Ами само тя му даваше трибуна. Като започнаха да го забелязват, го и убиха.

Между другото твърдя, че книгите, които са на разположение сега, са фалшификат. За съжаление нямам достъп до архивите си, за да извадя оригиналите.

Най-очевидното е, че в книгите налични сега, пише Боко Тиквата. Тиквата съм убеден, че е прякор даден от медиите. Доскоро помнех и журналиста. Не беше Блъсков, но пак от в-к „24 часа“. В книгите на Стоев беше отбелязан като Боко Главата. Не е толкова fancy като тиква и някой го е цензурирал. Какво друго е цензурирано?

===
¹/ Нека Ник разправя друго от града с частното пристанище на Доган и дето няма трибуквена огранизация синоним на отбор, но иначе съставена от имената на главните мунчовци в нея.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 06, 2022, 13:08
   На ББ черния колан е фейк.

   Много влиятелни медии писаха,че Румен Николов-Пашата и
Алексей Петров-Трактора навремето са имали силно влияние във
федерацията по карате, и оттам са уредили ББ.
Последния е бил навремето приятел и с двамата.

   Един колега по-горе даде линк към статия,описваща всичко това.

Версията на Стоев:

http://web.archive.org/web/20221006100033/https://chitanka.info/text/4600-vis/12

Абзаца точно преди трите звездички. Състезанието е било в Унгария, а не в Чехословакия, както аз твърдях. Не пише и годината. Вероятно съм чел случката по-подробно разказана в друга книга. Стоев има специална книга (една от последните, той вече е създал ГЕРБ) дето около една трета от нея се разказва за него.

Излиза, че раз-Бойко е бил треньор на Пашата и ако колана на Пашата е истински, няма как неговия също да не е. Все наблягам на това, но ми се иска да вярвам, че поне в спорта е останало капка достойнство и не стават такива неща.

доп.
===

Преди без последните две („На пилона“ 1 и 2) всичките му книги ги имаше налични. Сега открих едва три:

https://www.you-books.com/author/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%B2
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Oct 06, 2022, 12:23
И сега се сещам, че и Путин има някакъв колан. Той все още активно се занимава, както личи от някои негови изяви. Борисов е заприличал на нищо от бездействие и седене на маса.

Путето е джудист. По принцип е било задължително за КГБ, но доколкото знам е бил шампион още като ученик. Много по-късно е вербуван и както казват злите езици — по собствено желание.

п.п. По принцип мисля, че и на двамата черните колани са истински. Коланите не са орден „Стара планина“ някоя си степен, че да се раздават на куцо, кьораво, сакато. Винаги е по заслуги.
Страници: [1] 2 3 ... 523