Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 375
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: HUAWEI E3131 на Vivakom -: May 16, 2020, 12:30
Момент. Това е същата тема. Не си ли видял началото ѝ?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: HUAWEI E3131 на Vivakom -: May 16, 2020, 12:28
Когато имах подобни джаджи (имах и бялата и черната, за черната говорите в момента), ги ползвах повече от успешно със Sakis3g. Може и да се автоматизира. Бях го направил.

Повече подробности:

https://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=45125.0

Но има и други теми. Например в Ixquick (или любимата си търсачка) пишеш: site:linux-bg.org sakis и ще излязат.

Но тази тема по принцип трябва да ти е достатъчна.

Успех!
3  Нетехнически теми / Коментар / Re: Отворения код не е сред приоритетите на ГЕРБ за IT сектора -: May 15, 2020, 16:14
Отключих ти я. Забравил съм вече, защо е била заключена. Гледам, че още Por4e2 е писал в нея. Отдавна си е било.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проверка на правопис за LibreOffice Writer? -: May 14, 2020, 22:28
Malin ме е изпреварил, но АОО и ЛО ползват hunspell, a не aspell. Демек трябва да го инсталираш и българския речник към него.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: May 12, 2020, 13:48
Чувал съм за това, но не мога да кажа, че е някаква преднамерено укрита информация. Работата е там, че заболяванията от тази най-страшна болест са се увеличили в цялата страна и вероятно това не се дължи само на един фактор. Безспорно е обаче, че сред факторите е и нещо, което има период на полуразпад над четири хиляди години, в които отделя радиация.

Ако руснаците в действителност могат да манипулират избори в Америка, то това ще е ега ти слабата държава. Пълно безумие. Американците може да са всякакви, но управленския им елит не е тъп.

Под превземане на Русия, не говорехме да се нападат с танкове и бомби. Ще си стане чисто биологично и руснаците нямат, какво да направят по въпроса. То вече е факт, просто де юре тези територии все още се водят руски. Но няма да е за дълго.

Алкохола може би е едно от най-полезните вещества в този побъркан свят. Радвам се до някъде, че не съм на пари, защото може би вече да си бях заминал от цироза.

А хапчета и аз не пия. Това е защото съм достатъчно хитър да стоя далеч от психиатри. Ама добарат ли ме, ризката с дългите ръкави не ми мърда.

6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: May 12, 2020, 09:21
Ачо е във Варна, а не Бургас. За там не знаем, каква заповед е имало :)
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: May 11, 2020, 16:04
Няма как да не се съглася с Jet. Русия и САЩ непрекъснато синхронизират политиката си и няма как да бъде друго. Така е било през студената война, така е и днес. Иначе света би се оказал доста бързо ядрено бунище. И търговските взаимоотношения между тях никога не са спирали включително по сталиново време, независимо, какви ембаргови режими са обявени.

Относно това дали КНР ще превземе РФ съм се изказвал доста пъти. Рискувам да повтарям, за кой ли път, но според мен това е неминуемо. Става точно по същия начин, както Албания превзема Македония. Македония няма да бъде превзета нито от Сърбия, нито от Гърция, най-малко от нас. Македония вече е превзета от Албания. Най-малко половината територия вече не е нейна. Тук е същото. От поне десет години се знае, че Сибир (Република Якутия) е населена почти единствено с китайци. Като всяка минута се увеличават.

Китайците ще превземат руснаците по силата на патката, а не на оръжията. Русия е прекалено голяма страна с прекалено малко население, което няма как да задържи такава територия. Личното ми мнение е, че в недалечно бъдеще (което ще доживеем) РФ ще владее единствено европейската си част. При малко по-добра прогноза, може да запази и част от азиатската.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Apr 28, 2020, 06:14
Хе-хе, не само, че ми се отваря, но това е може би единственото място, където съм позволил да се зареждат картинки. Покрай теб станах голям почитател на Иван Бакалов. И преди съм му хвърлял по оче, ама сега наистина доста го харесвам.

Само, че пусто му недоверчив българин. Тия ми ти виетнамци, като не са правили проби, как са установили, че случаите са само триста? Тия въпросни триста, как ги установиха, че са се короновали? По тоя начин у нас можем да установим, че са пет човека.

Според мен си има причина да хвалят Виетнам. Готвят го за новия Китай. Усилено се говори за прехвърляне на производствени мощности там. Даже се и прави. Няколко големи компании го направиха. Нищо ново под слънцето. Насъскват Виетнам срещу Китай, та да му е спирачка. Нито е ново за света, нито конкретно за тези две държави. Което е интересно. Има шанс в поне една от двете да падне комунистическия режим.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Apr 27, 2020, 13:45
Идеята е ясна. Въвеждане на утопия. Както каза Иван Ванков на времето, четат „1984“ и „Новия, прекрасен свят“ като учебник.

А ти си от помагачите.

Някъде нагоре коментирах, че добре, че нашите са пълни балъци, та 1984 още не е въведена. Но на места като Сингапур, ЮК и КНР е реалност от поне година. Сиреч въвели са го далеч преди пандемията.

Както каза Ачо, нашите тук единствено разчитат на показанията на клетките. Извращенията с тоталния контрол са далеч от тях. И изобщо Европата е назад. Най-напред са Великобритания, но и те са светлинни години зад китайците.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Apr 27, 2020, 07:12
...
По интересното е какво ще стане ако се върне лятото - както казват има голям шанш понеже ниските температури не му влияят никак (справка Сингапур) ...а и Гогата ни наплаши с тия комари (дето щели да затрият планетата), та чак немаше нужда баба Ванга да ни плаши че хората щели да живеят на малки групи - разделно и можело да вървиш километри без да срещнеш жив човек  ???

Не е точно Гогата. Той е просто вестоносеца. Това е отдавна известен факт в учебниците по виросология. Обаче, че нещо е възможно, не значи, че ще стане обезателно. Трябва да бъдат изпълнени доста на брой условия, които не се срещат често в съчетание (почти никога). Например настоящата зараза изпълнява едва около половината. И поради някаква причина отказва упорито да мори българи, колкото и да сме недисциплинирани.

В мнението си по-нагоре ги бях преразказвал тия работи. Вярно, беше дилетантски, ама не съм доктор.
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: IE, браузери и unicode адреси в адрес бара-а -: Apr 24, 2020, 17:52
Ремо, говоря за сърч бара на ФФ дето по дефаулт е махнат вече (от дясно на УРл бара). Какво да репортва и на кой :) то най-малкото трябва да натиснеш ентер, че да вземе да прави нещо. Плюс това какво да репортне, то това дето съм го копирал е от някакъв сайт така или иначе :)
Аз говоря за следното: Ако сега копирам "remotexx" над картинката ти и го пейстна в тъндърбърда, ще изглежда така "remotexx". Другото заради което го правя е понеже това което копираш от браузъра (което виждаш), може да е нещо съвсем друго. И ако копираш някакви команди от някой гайд може да си пейстнеш в терминала съвсем друга буба :) Новинарските сайтове напоследък го ползват. Копираш една дума от текста, пействаш я и виждаш че си пейстал всъщност линк към тяхната страница :)
ПП: Пробвай да копнеш някоя свинщина от блиц и като не видиш  какво си направил, после ще се чудим какво си цитирал :)


Да кажа аз как съм го борил този случай. Промяната днес е много малка и ще я кажа. Използвам буфера за обмен на XWindows. С две думи, когато нещо бива маркирано с мишката, то автоматично влиза в този буфер. Изкарва се от там с натискане на средното копче на същото или ако няма с щракане на търкалцето, ако и това няма, с ляво и дясно едновременно. Понеже отдавна нямам мишка, а touchpad-а може да се нарече всичко, но не удобен, в днешно време съм го заменил с клавишната комбинация ctrl+shift+ins. Проблема е, че тя не на всякъде работи. Например в Ungoogled Chromium не работи.

п.п. Но за по-умелите с touchpad няма да им се налага да ползват тази комбинация от копчета. А както казах метода с копчетата на мишката работи навсякъде.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: IE, браузери и unicode адреси в адрес бара-а -: Apr 23, 2020, 12:24
Ето и един трик от мен:
За да си изчистя копираното от самия уебсайт първо го пействам в страничния сърч бар на ФФ и от там го копирам. Така си махам стайлинга и другите нежелани неща, когато пействам от браузър (така избягвам и възможността когато копирам команди от страници, да ми се мушне нещо :) )

Същото може да получиш с Vim, Nano, Kate, Gedit, SciTe, Tea, кое да е.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: IE, браузери и unicode адреси в адрес бара-а -: Apr 22, 2020, 19:05
Аз го правя така:

http://ergoemacs.org/emacs/elisp_decode_uri_percent_encoding.html

Но работи само за такива като мен дето непрекъснато и едновременно имат поне по 3-4 сесии на Емакс.

По принцип на мен ми трябва обратното, защото Dillo не разпознава кирилицата в url, а най-често търся неща на кирилица в тубата. Обаче не го докарвам баш и вместо „процентите“ ми дава онова другото. Явно не го правя добре.

А това, за което е темата, го правя, когато нещо (не е задължително да е адресната лента) ми даде такива „процентни“ адреси. Забелязал съм, че когато има и други неща освен кирилица (например наклонена черта с код %2F), трябва да го прекарам втори път, че да се появи и тя.

Другия метод, по който го правих преди, беше с wget. Като му подадеш такъв адрес, той го превежда. Ако не спре и не ти каже сам: ей това не мо'а  го потегля, то ти сам може да го спреш с ctrl+c.

п.п. Много често този номер ми го прави json или някакви адреси в кода (html), което очевидно е било генерирано от js, защото никой не пише html по този начин.
14  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Конфигуриране на втори дисплей във FEDORA 31 -: Apr 22, 2020, 06:12
Опасявам се, че не е до това, колко си нов. РХ са превърнали цялата процедура в нещо много сложно. Самия аз имам подобна тема от преди два месеца. Друг е въпроса, че съм балък и се бях заблудил. Екрана ми просто не поддържаше това, което исках от него.

Във викито на Убунту е обяснено стъпка по стъпка, как се сменя разделителна способност от команден ред:

https://wiki.ubuntu.com/X/Config/Resolution

Не пропускай нито дума от написаното (както направих аз), защото иначе няма да стане. Преди два месеца не го осъзнавах, но цялата тая сложнотия е вкарана именно заради Уейленд.

п.п. Главата е озаглавена: Adding undetected resolutions. Ама предполагам си се досетил.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Apr 11, 2020, 13:28
Нещо повече. Никога не искам да бъда. Предпочитам да съм човек, макар жалък и грешен, отколкото чудовище.
Страници: [1] 2 3 ... 375