Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 353
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 13, 2019, 11:01
Трябва да спра да говоря в години, че напоследък много ги бъркам. Но да речем, че е било 2009-та, когато излезе Гочо. Даже после май имаше и втора част. Месеци се опитвах и така и не се насилих да го прочета. Интелектуалщината ми идва в повече. Не мога.

Така преди няколко години имах друг подобен случай:


https://drive.google.com/file/d/0BwF1DKb4APCtcTdKTFpYT3dPTFk/view?fbclid=IwAR3QNWOBoSafjik9FCjZJdGjw_bupxXjQIPmFXZORzRmAKigivZ0BuCltLE

https://www.facebook.com/izchislitelnagreshka/


https://www.youtube.com/watch?v=up6uOO-efyY


И това при положение, че на Младен Иванов съм му мега-гига-големия почитател и запалянко. Е не става. Стигнах до първата страница и затворих книгата.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 12, 2019, 16:19
Значи съм объркал. Този е кандидат за голямата община, а не за район. Като излезе списъка с двадесетте кандидата, взех да го оглеждам. Само аз не съм се кандидатирал. Всякакви луди хора има. Но Дончева е права. Всъщност всички тези се борят за 61 места съветници, а не кметове. Кметските им кандидатури са просто реклама за желанието им да седнат на софрата.

Толкова съм завеян и откъснат от действителността, че чак днес по някое време се усетих, че съм объркал името на онази счетоводителка. Тя се казва Кръстева. Има и Александрова, но нито е счетоводителка, нито има общо с общината. Съвсем трети е нейния случай. Беше неуспешен кандидат за кмет. И дори бих бил в нейния щаб, ако тогава съм я познавал (преди осем години). Харесвам я. Ама това е 17-и въпрос.

Изобщо се отдалечавам от действителността и все по-добре се чувствам, колкото по-малко знам за актуалното състояние.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 12, 2019, 12:46
4096 няма от къде да я знаеш тази женица. Тя е наша местна пача. Когато правеха репортажите за бившия кмет, тя не участва в тях. И на местно ниво е неизвестна. Дори аз нямаше да знам коя е, ако нямах неблагоразумието да се замеся за малко с общината.

Този твоя кандидат най-вероятно е бил един Каратанчев. Някаква организация на млади хора (мисля, че се казваше Сила) го издигнала. Кой е той?

Имаше една тенисистка, която беше станала известна почти колкото Григи. Обаче в един момент я хванаха с наркотици, анаболи, нещо такова. Наказаха я мисля за две години. Те май изтекоха, но не съм чул да има някакви нови успехи.

Та този Каратанчев обикалял света с дъщеря си и видял някакви неща. Разправя, че имал три или пет дъщери, всичките тенисистки. И с всичките обикаля.

Случайно попаднах на негово интервю, та го слушах петнадесетина минути. В общи линии едновременно харесах приказките му и едновременно се чудех, как може да е толкова наивен.

Неговата платформа е нещо много близо до сърцето ми. Това с две думи може да се обобщи с две думи: пряка демокрация. Сиреч това е въвличане на гражданите по всякакъв начин в управлението, чрез асоциации, комитети, събрания. И дава примери най-вече с американски щати.

Проблема е в това, че той е бил стократно в щатите, но не е живял там. Бил е по лагери и състезания.  Бил е на всякъде по света, но е живял само тук.

А например съм чел за тия неща от Юруков, който си живее в ГФР. Многократно е писал. Има го, но пътя е обратния. В общината вземат някакво решение непрозрачно и го пробутват чрез тези организации, сякаш едва ли не гражданите са го измислили. Тоест чрез тях убеждават гражданите да са съгласни на всичко. Всичко е политика и всички са вътре.

А пък този си мисли, че така ще реши всички проблеми. Нищо няма да реши, ще създаде нови хрантутници на гърба ни.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 11, 2019, 11:10
А бе аз Ирена Александрова не мога да я понасям в червата си. Много рядко мога да каза, че не понасям някого. Ако се намери такъв човек, просто прекъсвам всякакво отношение.

Обаче това чудовище преди години обиди много жестоко жена ми пред мен и трудно го преглъщам.

Но въпреки това, като не е виновна, няма как да не я съжалявам. Кмета краднал парите, накрая тя опира пешкира.

Казвал съм ви преди, че работех в кантора. Идваха разни хора, правеха им се декларации. После НАП-аджиите ги хващаха в лъжа и те се оправдаваха по същия начин. Счетоводителя не е виновен за нищо. Неговата работа е единствено и само да отразява документите, които му се предоставят. Реално, ако не бяха законовите ограничения, във века на компютрите и ресурсните системи тази професия не трябваше да съществува.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 11, 2019, 08:45
Преди няколко седмици слушам Дарик. На гости е някакъв атакист. Или е тъп като гъз, или нямаше мнение по нито един въпрос. Та същия каза, че кандидатите им за кметове са чисти, свестни, готини и не знам си какви. Реших да погледна имат ли при нас кандидат.

И какво да видя? Кандидата им е бившия ни кмет. Този човек го изтипосаха пред цялата страна, че краде от невръстни деца. Между другото той си спечели делото, като хвърли вината на счетоводителката. Горката дали се е оправила не знам, но в момента има кантора.

В града се говори, че голямото крадене го е правил един друг, а кмета само е подписвал. Не, че и това не е престъпление. Тая сутрин отивам да си купя кафе и цигари. Какво да видя? Накачили плакати на бившия кмет и кандидатите за съветници. Ами на първо място в списъка е познайте кой? Същия онзи.

И после как герберастите няма да спечелят още на първи тур? Между другото те в тоя мандат се насраха от крадене. Крадяха сто пъти повече от злополучния ни бивш кмет. Откъде знам? Ами всичките големи поръчки минаха през компаниите на Пеевски. Там няма друг начин на работа освен прибиране на 90% от прихода.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 10, 2019, 21:41
Аз ходих на bnt.bg да го търся. Оказа се, че не е качено. Най-вероятно е нарочно. После се сетих, че със сигурност го има в тубата. Ама се размислих. Какво точно ще видя? Как някакви си викат и псуват, все едно са на пет ракии в кръчмата. Ами това съм го гледал. Болен и компания са го правили сто пъти. И накрая не го гледах.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Oct 10, 2019, 18:34
А  ве, чухте ли, че миналата седмица Болен Лидеров и Джендербаски правили някакви панаири в националната телевизия? Чак се чудя, как Валерко не е бил там. Или той не е кандидат за кмет? Вече им изпуснах спатиите, кой, какъв беше.

Нищо ново под слънцето. Преди няколко години в изборната нощ, Болен ходи да лови наркоманчета в бившия ВИТИЗ. А тези пейзанти вместо да му дадат от наркотиците си или да вземат от неговите, че са по-силни, взеха, че го бушонираха като Кличко как наби Кобратта.
8  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Къде са аватарите? -: Oct 09, 2019, 22:19
Този изблик на Р*84 съм го пропуснал. Но, колкото и да не ни се ще, той все пак е от „нашите“. Присъства във форума от години. И колкото и да е странно, но когато в редките случаи си пие хапчетата се включва почти адекватно. Трудно е да вярваш, че е същия откаченяк. Разбира се, след няколко часа действието на наркотиците избледнява и си става същата хала.
9  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Къде са аватарите? -: Oct 09, 2019, 18:18
> намален сториджа на форума

Това, заедно с факта, че разни хора публикуваха снимки които ни създадоха допълнителни проблеми ни накараха да спрем прикачването на материали към темите.

Я това е интересно. Кой от нас, каква простотия е сторил?

Като се замисля, основно качваме снимки на екрана. Тук-там и малко код, ама на кода да се заяждат не вярвам. Обикновено е няколко десетки реда, което по принцип не се лови от copyright rules.

Единствено в темата за вицовете се казват разни гифчета, дето евентуално имат някакво авторско право, ама за gif да ви правят проблеми, си е сериозно заяждане. Това трябва да имаш зъб на някого, за да го сториш.
10  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Сравнение на 2 процесора Ryzen 7 3700U и Intel i5-8265U -: Oct 09, 2019, 08:46
Ами аз не разбрах нито, кога са изчезнали аватарите, нито, че сега са се появили. Съответно и smile-тата ги виждам като текст (слава на създателите на SMF). Посещавам два професионални (моята професия) форума, където пък изобщо са забранени.

Нищо, ще си припомняме ascii art-а от преди да има форуми. В общи линии помня розичката, как беше }->->-

Не е странно, че помня това. Бях млад студент и като всеки студент влюбен в живота, жените и виното. „Трите мечки“ за информация. Беше на много добри пари. Нямаше още „Мераклийско“.

Ха наздраве и успешен ден на всички съфорумци!

п.п. 4096 от вчера ми взима акъла, колко бързо праска Смоку;
 
п.п.п. А днес пък има китайски, арабски и не знам си какви още букви, знаци, йероглифи в UTF 8 и 16, та съм виждал невероятни неща из паяжината;

п.п.п. А ве това компютърджийте немате ли от тея модерните тилифони дет' имат вградени усмивки направо в шрифтовете. Че и цветни по не знам си коя редакция на UTF-а. Emoji им казват.

[_]3
11  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Сравнение на 2 процесора Ryzen 7 3700U и Intel i5-8265U -: Oct 08, 2019, 14:49
Не е точно така със скоростите. Знае се, че живея на онова на географията. Ами тукашен, селски, коаксиално-кабелен оператор (местната ни мутра) ми докарва скорост три мегабайта в секунда към тубата. Това го знам със сигурност, защото ползвам всеки път, като имам достъп да си поизточа десетки, стотици клипчета за гледане по-късно, когато няма да имам. ADSL на БТК-то и той докарва нещо подобно на медна двойка.

Много пъти съм говорил за мизерните 7 КБ/с (това ще рече 56 Кб/с, добрата стара комутируема връзка, dial-up), които дават мобилните оператори. Ами първите там няколкостотин мегабайта ти ги пускат на към едно и пет. Това е по въздух. А да не говорим в Софето дето са едни PoN-ове, едни чудеса.

Не ни е лоша връзката. Вярно последната петилетка изоставаме, защото пазара се укрупни, но още сме в първата половина в света по свързаност. Поне не е почнало все още да става по-зле. Може би скоро, но не се е още случило.

п.п. Редактирано. Говоря глупости. Мега-, а не гига-.
12  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Сравнение на 2 процесора Ryzen 7 3700U и Intel i5-8265U -: Oct 08, 2019, 13:20
За да дойдат да те проверяват вкъщи, някой трябва да те е подшушнал на ГДБОП и то за друго престъпление. Примери са порнография, крадена музика и филми, неприемливи съобщения в социални мрежи. От тази гледна точка, аз съм щастливец, че ГДБОП и ДАНС не четат форума. Да са ми лепнали поне 15 обвинения заради всички политически теми, по които съм писал. А и на половината форум.

По предприятия (това, което наричаш фирми) правят проверки кампанийно. Там се отказаха да правят проверки по сигнали, че стават големи скандали. По принцип българската асоциация на софтуерните производители последните години се е кротнала нещо и не съм чувал скоро, някъде да са нахълтвали или да са пращали заплашителни писма.

Очевидно М$ е доволен от парите, които вади от държавни поръчки и фин. институции, а останалите като Адобе, Оракъл, Ай Би Ем, Хюлет Пакард и подобни са доволни от това, което се пазарува в сектора на ИКТ у нас.

Макар за IBM и HP не съм сигурен дали членуват там, ама имат не лоши продажби. Което в световен план може и да не е вярно. Предполагам сте чули, че HP тази седмица обяви, че ще уволни четвърт от всичките си заети (за у нас не са казали още, ще закрият ли) с цел да спестят няколко милиарда за следващите години.

Наистина не знам докога тази практика ще продължава да минава. Май завинаги. Работещите не се интересуват.
13  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Сравнение на 2 процесора Ryzen 7 3700U и Intel i5-8265U -: Oct 08, 2019, 11:47
Преди няколко месеца разказвах, че във виртуална машина пробвах да пускам 16-битови програми на 10, а също правех експерименти на XP, покрай предишната ми работа. Тогава в Замунда открих, че има нов кракерски активатор. Преди пет години беше популярен един корейски. И двата ги рапортува като вируси, но и двата не са.

Между другото и XP и 10 ги свалих от самите М$ по милото предложение на нашия обичен Ремо. Той е много в час с тия работи. Обаче въпросния активатор не подейства на 10, явно е някакъв моделиран. Това за мен не беше проблем, защото ми даваха 30 дни безплатно. Така можех или да си направя снимка, или да премахна машината и да сложа нова. Тъй като беше за експерименти, изобщо не ми пукаше. Така или иначе преди да завърша с тях, ме освободиха, с което не ми се налага да се докосвам до M$ Windows.

Безработицата си има прекрасните черти. Не се занимаваш с неща, които не искаш. По цял ден си почиваш с малки изключения. Правиш, каквото искаш. Имаш много свободно време. Седиш си сам вкъщи. Самоусъвършенстваш се. Не мога да изброя всички предимства. Е има един недостатък, но се преживява. Дупе знае 2 и 200, както е казал народа. Колкото е килимчето, толкова се разполагаш.

п.п. Договорите за OEM и реф-не-знам-си-каква-сложна дума (за втората ръка) покриват първия ползвател. Така, че ако можеш да покажеш фактура, че си купил машината от сервиз или представител, то не си в нарушение. Договора те покрива;

п.п.п. Друг е въпроса, че сериозните компании предпочитат да си купят собствени неограничени лицензи и мигрират всичките си машини. За тази цел самите М$ дават инструменти това да се случва мрежово.
14  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Сравнение на 2 процесора Ryzen 7 3700U и Intel i5-8265U -: Oct 08, 2019, 10:12
Между другото наскоро Мейк ми каза, че покрай включването на Валв във Винце, той е порастнал много, макар да загина автора на слоя за DirectX и много други неща. В момента виното наистина расте много. Бих препоръчал да го изпробваш в нова версия. Излизат едва ли не по две на месец. А може да пробваш и това Протон на Валв. То е една-две версии назад, но включва много неща по подразбиране, които иначе не са, като въпросните обвивки на DX върху OpenGL и Vulcan, FAudio, и т.н.
15  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Сравнение на 2 процесора Ryzen 7 3700U и Intel i5-8265U -: Oct 08, 2019, 07:30
Наистина точната формулировка е тая. Но това по принцип е формулировката за работа. На другото викам забавление, изкуство и т.н. Но си прав, че разликата е съществена. Не е забранено на Home да имаш и най-професионалния софтуер на света, стига да можеш да докажеш, че не го използваш с цел, от която имаш някакви приходи.

п.п. Макар за последното да има едни специални договори, които се наричат students. За тях обаче, трябва да си учащ или учебна институция. Никой не предвижда да си самоук :(
Страници: [1] 2 3 ... 353