Аз през живота си мултицет не съм пипал, камо ли да открия безплатна енергия. А знанията ми по химия са толкова добри, че почти се опитах да разбера, какво става, като смесиш литий с вода. Като цяло помня само, че метали като литий и калий са активни, което май значеше опасни. Сега не мога да се сетя тия дето ги ползваме като желязо, алуминий и т.н. пасивни ли трябваше да се водят, какви бяха.
Приятелю go_fire не се обиждай, това беше под формата на шега. Наистина алкалните метали са силно активни, което значи че влизат в реакция с останалите елементи от пер. таблица, бързо се окисляват, а от видеото се вижда колко е бурна реакцията с вода, поради тази причина са опасни за човека, защото влизат в реакция с влагата по кожата като образуват основи, които разяждат не по-слабо от киселините. Моите познания по химия са също на аматьорско ниво, синът ми учи в момента елементите и аз преговарям покрай него, припомняйки си доста интересни факти, като например рубидий и цезий (също алкални метали), които се топят от температурата на човешкото тяло.
И колко батерии ще ти трябват да се топлиш сносно зимата.
Иначе тази реакция може да се ползва за много цели, всичко обаче опира до крайната цена. 
2 Li + 2 H2O -> 2 LiOH + H2
От това уравнение се вижда че от 1кг литий се добива 1кг водород. От видеото по-нагоре че вижда че от една батерия АА се извлича към 3-4 грама литий, т.е. за 1кг водород са ти необходими към 250 АА батерии. Както споменах по-нагоре реакцията е придружена със силно отделяне на топлина, хрумва ми идеята за котел за централно отопление, в който периодично постъпва литий, който влиза в реакция с водата като в същото време я загрява. Отделно полученият водород се отвежда под котела, където изгаря за получаване на допълнителна енергия.