Покажи Публикации - petar258
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 26
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 26, 2022, 16:36
Към момента CHF е 2.0012 лв, USD е 1.9285 лв
Това е и индикатор за състоянието на еврото, което напоследък стремително пада, но това е друг въпрос.
От гледна точка на това че и евро и долар може в някой момент силно да се сринат има логика да се държат пари в швейцарски франк. Тъй като се предполага че швейцарците като банкери на цял свят няма да допуснат валутата им да се срине.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 25, 2022, 17:11
...
Сега се сетих че ако работи за някоя трибуквена служба или под пагон, може да има много облекчения откъм плащане. И това може да обясни и яростното му плюване по някои теми. ;)

   За кого става дума ?  ::)

за тоя дето пие реактивно гориво :D
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 25, 2022, 13:33
Ти пък що питаш само за данъците, със сигурност има и други разходи и то не малки. Примерно за Флорида един обясняваше че плаща към 4 хиляди общо разходи. Е, може и от тях да се прави икономия ама не трябва да се разболяваш, трябва да ползваш градски транспорт, трябва да ядеш през ден.
Сега се сетих че ако работи за някоя трибуквена служба или под пагон, може да има много облекчения откъм плащане. И това може да обясни и яростното му плюване по някои теми. ;)
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jul 25, 2022, 13:10
Така наречените ваксини против ковид, а сега и против маймунска шарка са всъщност генна терапия, и трябва да се бият начесто за да не вземете да се изчистите от боклуците дето ви инжектират. И докато ви поникнат рога или нещо друго :D То всъщност това май е основната им цел - да ви направят мутанти. А името маймунска шарка не е избрано случайно - казват ви в прав текст че ви правят на маймуни. ;)
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jul 21, 2022, 14:51
Тая сутрин случайно засякох по БНТ1 още нямаше 7 часа - една кокошка нагло лъжеше хората без да и мигне окото. Сега обявяват традиционните летни стомашно-чревни инфекции за ковид и на базата на това се раздухва истерията в момента. Наесен сигурно ще обявят сезонния грип за ковид. Тези номера още миналото лято ги правеха в друга държава. И не са го измислили те, спуска им се от СЗО да приказват врели-некипели.
Това си е престъпление за затвор, но подозирам че това което започна единствения смел прокурор у насще бъде потулено в по-горна инстанция и никой няма да бъде наказан.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jul 21, 2022, 03:41
За мен основанията за обявяване на жълти и червени зони са изсмукани от пръстите. Случайно имам поглед към тестващи се и виждам че за месец назад са единици, няма опашки като преди половин година. И освен че тестовете, които CDC призна за несигурни още през декември реагират на 50 други вируси(май всички грипове, разни настинки и множество по-редки болести), ами и с промяна на броя на циклите през които ги пускат може да промени картината коренно - отрицателните стават положителни с едно телефонно обаждане че им трябват положителни резултати. А че ще се стигне до тук ми стана ясно преди повече от месец, когато лайняната урсула заявила че ковид не е приключил и ще има следваща вълна. За мен приключи отдавна и единствените които пълнят болниците са глупаците които си сложиха отровните инжекции.
Раздухва се медийна истерия(отново) без никакви основания и някои малоумници се поддават, като гледам как някои ходят с маски, или си ги слагат в магазина. Така ще е като много хора не могат да проумеят че медиите и правителствата са техни врагове и не им мислят доброто.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 30, 2022, 22:59
А, за България има вероятност да насъскат някои съседи да ни нападнат и това стига за да се срине всичко. Например както са надъхани макетата срещу нас, и ще получат подкрепа и от шиптарите(и от колективния запад оръжие) и като нищо може да вземат част от България.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 30, 2022, 22:56
И преди съм казвал, никакво внимание на троловете. Това е преразказ от всичко което съм прочел от над 10 източника за няколко месеца. И 8 години преди това за престъпленията на бандерофашистите. И да там има и линкове, но от някое време реших да не си правя усилия заради радиоточки и развалени грамофони. Който иска да вярва на фантазии и лъжи - негов проблем.
За Полша и наличието на американски войски - наличието им не е гаранция за сигурност а предпоставка за по-големи проблеми за местните ако ситуацията се изостри. Там по данни от преди няколко месеца имаше 10 000 и това беше страната с най-голямо американско присъствие. А решенията за още увеличаване няма да доведат до нищо добро. Всички ключови лица в Русия не си правят никакви илюзии, запада им е обявил война чрез украйна.
А преди време бях написал коментар по повод усилията на сащ да спрат СП-2 че остава само да обявят война на Русия. Е, те почти го направиха. Имам чувството че малоумния "елит" който задкулисно управлява наглосаксите иска страните им да бъдат унищожени и върви с всички сили към това. Макар че официално казват че не искат война с Русия.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 30, 2022, 21:06
Руснаците са се изтеглили от оня остров, Змийски ли беше, Змейски ли. Явно ще оставят Одеса и пристанището на този град на Украйна.
Не са оставили Одеса, просто при сегашното положение удържането на тоя остров е свързано с много жертви и трудности със снабдяването. Когато превземат Одеса ще го вземат пак. При предния опит на украинците да се върнат на острова бяха унищожени няколко самолета, въртолета, катери, цял рояк дронове и десетки военни. Така че могат пак да го направят. Когато превземат Николаев ще дойде ред и на Одеса. А може и по-рано да и дойде реда ако украинците нападнат Приднестровието.
Както забеляза някой по-рано, запада е полудял защото въпреки всичките им усилия Русия не отслабва, а украйна губи войната. И правят грешки и глупости поради това. Да не говорим че публичните фигури във властта в западните държави са в голямата си част неадекватни, недообразовани, психопати и може да се очаква какво ли не от такива хора.
Русия започна с малко техника и вероятно очакваше бърза капитулация, но вероятно военните във ВСУ са обработени по някоя специална програма(МК ултра) и се съпротивляват когато съпротивата е безполезна. И това им струва живота в големи количества. А запада явно има намерение да воюва буквално до последния украинец. Към момента руската артилерия е няколко пъти повече от украинската, и снабдяването с боеприпаси не спира. Украйна има някои дребни успехи с взривени складове в ЛДНР, но зад тях стои Русия с целия си ВПК и огромни възможности за транспортиране. И тези дребни успехи не могат да променят нищо съществено. Така че руската артилерия от всички видове обработва украинските позиции 24 часа без да спира. И има явно превъзходство в пъти и по численост, и по изстреляни боеприпаси. Това се казва и от пленени украинци, и от западни военни специалисти. Да, руските военни по численост са по-малко от украинските, но те получават помощ от артилерия и ВВС. И украинските позиции се смилат методично. Освен това руските военни се опитват да запазят мирното население. Което украинските военни ползват като жив щит. Тази подла тактика не е новост, тя се ползва от ислямистите в Сирия и на двете места учителите им са същите - сащ. Но в украйна се признава че е най-големия случай в света на вземане на заложници. Това беше много мащабно в Мариупол, но струва на украинците хиляди убити военни и остатъка сами се набутаха в подземията на Азовстал като мишки. Където бяха обстрелвани със всички средства и бомбардирани от стратегическата авиация с 1-тонни и дори по-големи бомби. След Мариупол изглежда никой от украинските военни не иска да става герой(посмъртно) и бягат от Северодонецк и Лисичанск. Вероятно това ще се случи отново и отново в Артьомовск, Северск, Славянск, Краматорск...
Ако на малоумните защитници на Николаев, Одеса и Харков много им се умира, могат да повторят опита на Мариупол...
В украйна руските войски се стараят да запазят мирното население защото според думите на Путин те са един народ и им предстои да живеят заедно.
Всеки може да си направи извод какво ще се случи с други държави с които руснаците нямат нищо общо при бойни действия срещу тях. Полша се очертава като вероятен кандидат с всичкото им напъване.
Интересна е ситуацията с гоненето на 70 руснаци у нас. Много от тях са готвачи, шофьори, охрана, счетоводители и друг технически персонал. Някой си е изпуснал нервите, пак във връзка с полудяването им заради руските успехи - дали Кирчо или вашингтонските му господари не е ясно, но правят глупости. Това ще свърши както и след подобни действия през 1944. Както казах преди време, който не се запознава с историческия опит повтаря стари грешки. Кирчо може и да успее да офейка в канада, ако към тоя момент още има такава държава. Но много по-дребни риби имат шанса да повторят падането на афганистанците от американските самолети.
Получи се пространно писание, но реших че съм длъжен поне веднъж да разкажа истината след поредицата брътвежи от джет и ремо, и някои други заблудени в някаква степен хора. И защото тук има и доста читави хора които заслужават да знаят истината, което не мога да кажа за други места в интернет.
Още нещо, може да се каже че украинците получават толкова оръжия и боеприпаси колкото Русия им позволи. Руското разузнаване проследява пътищата за транспортиране на голяма част от военните товари и ги атакува в местата където се разтоварват.
И вече има към 15 000 украински военнопленници. И това е много повече от пленените руски военни. Много от украинците са се предали сами защото са проумяли че това е единствения начин да останат живи.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Jun 30, 2022, 15:19
Сега се сетих че тоя Новел съм го виждал на флашка която преди това е правена на бутваща за не-микрософтска ОС. Докато е още бутваща бозата показва нереално малък обем - примерно 300 мб за флашка няколко гб, а след опит да се форматира под боза се видя тоя Novel Netware. Та такива сбозени флашки се оправят или с Руфус, като се зададе само форматиране, или с триене на дяловете и наново създаване и форматиране под Линукс(за файлова система се избира fat или vfat)
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 30, 2022, 09:10
Ремо тез хуморески в туй сегабг ти ли ги пишеш че такава реклама им правиш
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 30, 2022, 09:04
Мен друго ме гложди - какво ще правят свикналите на лесен живот и грантове когато сащ стане радиоактивна пустиня. И едва ли тая участ ще подмине и останалите няколко държавици от наглосаксонската общност.
Другите фитили са прах в очите за лековерните
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 30, 2022, 08:27
Джета се вдъхновява от украинското министерство на фантазиите, което отдавна надмина западните флагмани в лъжата като CNN и други подобни. И сам не осъзнава колко е заблуден. Не го коментирам защото на абсурдните му глупости само психиатричен експонат може да вярва.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jun 27, 2022, 11:50
Мда, тая сутрин засякох случайно Радка Джабата да обяснява влажните си мераци по нови варианти и мисля че е крайно време да я порази "вариант" специално за нея та да изчезне завинаги от този свят. Ако пак вземат да искат намордници има вероятност този път тотално да ги отсвиря и да си ходя като свободен човек навсякъде.
Тъпото е че тая банда която гласува за македония, вероятно ще подкрепи поредния спуснат им терор по график отвън.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 26, 2022, 13:11
на тоя и за ковчег няма да му пратя, нека си намери смърртта от руско оръжие както му подобава!
Страници: [1] 2 3 ... 26