Покажи Публикации - remotexx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 192
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Днес в 08:08
https://www.youtube.com/watch?v=NwErmFtQvtM
оказва се че старото Дуло бая амортизация е видяло... чак у Ирландия и Шотландия е фърляло семе ..неговата семка  :P

П.П. Между другото и един от по-новите филми за крал Артур се твърди че е близо до историческата истина , само че там нашите са дошли от оттатък Дунава като част от римската армия.. не мога да сетя точно за заглавието помня само че беше със Стелан Скарсгард (в ролятат на лошия)
--
поправка: оказа се че на български било Стелан Скарсгорд

2004 – „Крал Артур“ (King Arthur) - очевидно е този, но внимавайте че има бая с такова заглавие


П.П.П. Нещичко и за феновете на Тангра
https://www.youtube.com/watch?v=dNkRjDxZXk0
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 01, 2023, 20:33
Early disclosures related to September compromise insisted less than 1% of Okta customers were impacted; now, the company says it was all of them.
https://www.darkreading.com/application-security/otka-breach-widens-entire-customer-base

...и на тия май са се обадили рансъмуеърските старци да им кажат - (като няма да плащате барем) обадете се вий да не ви обдаим ний (че не на 1% ами на 100% ви хакнахме - няма лоша реклама)
 [_]3 [_]3 [_]3

П.П. И тия май скоро ще си сменят името - ще им се наложи ...може и пола: от Окта на Окто  :P (ако им разрешат, а)
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Dec 01, 2023, 00:53
Много са се загрижили за РФ всякакви юроатланти, жива да я ожалиш тая РФ. Колкото повече американското прокси губи на фронта, толкова повече се въздигат в небесата воплите им.
П.П. Файър, никакви украинци не е имало, когато е управлявал родът Дуло.

А би ли ни светнал откъде са дошли украинците - за руснаците вече разбрахме (у)правителите им "варягите" кога и откъде са дошле...
Е, в момента украинците ги управлява евреин, но това не значи че са евреи, от старо(то) "дуло"  отломки/семки са те т.е. народа де (в голямата си част)

А щом като първо там са били родът Дуло (тогава още не им е било рязано дулото, макар че после некой приемат исляма) та откъде са дошли тогава в по-ново време украинците и... да ни обясниш още (тук ще цитирам един класик "доктора") - Как е възможно от един *уй две нации да излязат?


Цитат
И ако не е тайна,като как високите и руси скандинавци се връзват
с потомците на Аспарух и Бат Баян ?  ???
Много просто - само управляващата ги династия идва (ги завладява) от скандинавия, а името Рус(ия) си го вземат когато покоряват истинската Рус - Киевска Рус, създадена от рода Дуло, оригиналното име на Киев било Кийов град - построен от Бат Баян още известен и като Шамбат(титла) Кий  - Кийов, даже първият им герб и там първите сечени монети (е точно копие на сегашния, само че във вариант с 1-2 или 3 зъба) но навремето са олицетворявали кулите на белокаменния Киев а за новия стилизиран герб смениха първоначалната идея и го нарочиха за тризъбец(а на Нептун) понеже там и другите им региони и народности възроптаха (искаха и те да са представени)

П.П. Между друогото не знам дали знаете но да си кажа - официално (след разпада на Римската империя) само българсктие царе имат право на(д) титлата цар, а оня там руския се е самопровъзгласил
https://bulgarianhistory.org/bulgarskiat-kesar-vizantiiski-luv-otdadenia-na-allah/
а аз знам и една друга легенда (базирана на истински факт обаче) - по едно време римляните го закъсали (тоя път метежниците не пропуснали да зарежат зелките на всички от императорската династия, нямало даже некой карък или полу-луд да излезе да кажа Аз Клавдий...) та от по-видните там два-три рода видели че силите им са изравнени и ще им отнеме 2-3 г. докато се "разберат" (со кротце со благо и со малко кютек) но без кръвопролитие и за да се предпазят (парен каша духа) от хунските и т.п. набези потърсили закрилата на нашия владетел, обаче оня казал ако ме направите официално цар (цар е по нашенски тертип съкращние от цезар по подобие на д-р за доктор) и те го направили (и само новината за това спряла набезите - защотот тези 2-3г. империята е била разградена кошара без куче/та) но сполучиил с избора на ц-ар обаче после решили явно да не се излагат и нямало втора церемония по "отнемане" нито по мирно предаване на титлата така че имаме пълното юридическо право да си я запазим (а легендата твърди че извадили и тоя път оправдание византийците, ама той там папата като те коронясва ти сложи папската корона а не императорската, тъй че после легално избрания нов византийски император вече бил коронясан директно с правилната корона, но пък нашичкия се ядосал и решил да си запази титлата т.е. айде короната е един вид върната т.е. никога неполучена, но пък титлата е получена и никога невърната)  ;D иначе дотогава  старат българска/тракийска титла е княз (канас у биги т.е. княз от бога /поставен/ - забелязвате ли как Бат Баяновите българи са запазили повече стария правопис при тях много думи все ощe се пишат с i което се чете като 'о' при тях, а при нас и се пише и се чете 'о' вече, но навремето /оно Омуртагово/ си е било 'у биги' /че и спрегнато по правилата/)

ето тук намерих още едно бегло споменаване - понеже много хора разправят че така и така никога не сме превзели/влезли в Константинопол
https://www.culturespace.bg/bg/news-more/sled-1340-godini-kak-velika-bylgariya-stava-nezavisima-ot-vizantiya/
само не уточняват че българската армия тогава влиза в Константионопол и го удържа няколко дена без кръвопролития и връща безносия на трона.


А  самопровъзгласилия се:
До Иван Грозни всички управници на Московската Рус носят титлата велики князе – той първи се провъзгласява за цар, "цезар" според западната терминология – "император", чиято власт идва направо от Бога.

- само защото -
Женен за София Палеологина – племенница на последния византийски император, Иван III поставя и началото на имперските претенции на Русия.

-но тая първо е по съребрена линия и второ никога не е била провъзгалсявана за императрица, и трето аз мисля че даже жената на императора не е никаква, не е императрица, не управлява и не наследява титлата (освен ако не я изберат/короноват след смъртта на съпруга, което почти никога не се случва, даже и омъжавнаето за новия император /даже и да ие син/ и оказването там на разни сексуални услуги пак ня е прави императрица, за децата й... там вече според зависи колко дълго ще о/живеят след нея и дали ще им дадът "право" на глас/вето и т.п. че имперята не чака никой и си иска своето веднага)

и да вметна и още едно нещо Грозни е неправилен превод на Грозный - Ужасни


П.П.П. Най-после нещо вярно за титлата цар
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80
цезар/кесар след разцепването на римската империя на запад (понеже провъзгласяват там шваба) става кайзер а по късно крал, а на изток става цар.. и това са двете нации които официално притежават тези титли (другите са самопровъзгласени) - добре че дойде демокрацията и изравни всички  ::)

и един интересен факт - Съществената разлика между „цар“ и „крал“ е, че титлата „цар“ се отнася до „върховен предводител на независим народ“, докато титлата „крал“ се отнася до „върховен повелител на държава“.

...още веднъж се извинявам тия дни като пиша и правям ного грешки (бързане, напрежение, стрес, и... нова клавиатура).


Виц на деня.
Маша Захарова пита радио Ереван:
-Колко трябва да пия, за да покаже дрегерът 1,6 промила?

Радиото:
-Поне една седмица – нищо!


--
Затвореният руски опозиционер Алексей Навални отдавна твърди, че 47-годишната Маша е алкохоличка и прибягва до чашката винаги, щом има кризисна ситуация във външно министерство. А сега това е ежедневно.

“Когато стане някоя нелепица или някой обвини за нещо руските власти, Мария Захарова веднага изпива бутилка водка, къса си ризата и бърза да говори глупости – пуска изявления, пише постове във фейсбук”, разказва Навални.

https://www.youtube.com/watch?v=BomXiuR47SQ
 [_]3 [_]3 [_]3
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 30, 2023, 23:45
Считайте темата за затворена...

Ще дам (само доколкото ми е разрешено) рекапитулация, но общо взето хората се отказаха от тоя метод и... ще дадът там едни пари (10-20х повече) само и само експрота да им е от "производителя" (който май се опита да им играе номера с vendor lock-in но тука такива не минават и съдилищата работят, та последно остава само да се договорят за цената и... кой откъдето е)

Примерът е измислен но горе-долу ситуяцията е следната - представете си зъбарски офис с около десетина зъбаря вътре още толкова хигиенистки, стажантки и т.н. със стар апп със дърт графичен УИ (GUI) които искат да мигирират на нова (уеб) платформа, но пради ред изисквания всички данни са зааключени и криптирани в старата платформа (или "в первод" на българсkи - напр. Гогата да си мигрира стара ДОСовска програма и/ли само данните за Уиндоуска или да прескочи "робовладелския строй" и направо у уеба)

@4К - въобще не ми е проблем с какъв скрипт ще разцъквам по УИ-я, даже си имах работещ (даже така разбрах че всички стари утилки вече не клатят нищо под Уейланд, нитo мишката нито клавиатурата, има нови, който обаче вече не могат да се отърват от systemd)

spec1a - да ползват го ежедневно хората, а опити за влизане извън работно време се логоват и дропят и т.н. защити, обаче (опитно) установихме че ако веднъж си се логнал през работно време такива не ги изхвърля посред нощ (понеже аз отначало подозирах че дори и да работи нормално ще отнеме 2-3 дена работа на скрипта без прекъсване), да-да ама не...

Сега да уточня проблема с който се борех ...понеже пак останах недоразбран пак ще опитам с дру пример (не със screen тоя път)
пробвайте два пинга - един към локал хоста и един към най-отдалечения хост в локалната мрежа (ако е безична още по-добре)
ще забележите разлика от околк ..да кажем 50% във времето за отговор 1-2мс/5-6мс локален/отдалечен хост или преизчислено моте 3 дена раборта стават 6 дена нон-стоп
Уточнявам че при графични отдалечни сесии е повече 10мс/100мс щото нали чакаш 4К картина да ти дойде, после вече почваш да забелязваш как бутона хлътва и после бааавно се изправя и т.н. (замерването му е на окомер, но поправете ме ако греша но за да го лови човешкото трябва да е под 24 кадъра/сек т.е. 1000мс/24 т.е. 50+ мс закръглям на 100) та това приравнява моите 3 дена на 30 дена, като и това не е съществения проблем...

Истински проблем е че графични сървър или сесията или systemd  >:D надушва кога отдалечния потребител не е активен/логнат или е детачнат (от сесията), или дори само е минимизирал сеисята и оттам почват големите мизерии т.е. всичко гореизборено можех да го преживея но не и това, тук вече забавянето е минути, а понякога и зависва т.е. пропуска скрипта да уцели правилния бутон/клавиш (а съм го тествал цял работен ден на една машина - без грешка, но също и това беше деня в който ми казаха че не могат да ми заделят една локална машина ей така само за мен за 30тина дена само...)

Най-близко до това което ми трябва за Х/КДЕ е нещо като това което правят screen/tmux за конзола, но за Х това нещо е (което пуща апп като два различни потребителя локално) ..няко спомня ли си я тая команда
Код
GeSHi (Bash):
  1. $ export DISPLAY=yourmachine.yourdomain.com:0.0
  2. $ firefox &
и имаше още една която пък разрешаваше на един потребител да бара дисплея на друг  :P
Код
GeSHi (Bash):
  1. xhost +si:localuser:user

значи така пуснато (но на localhost) работи почти с оригинална скорост (и съвръра и дисплея са на една и съща машина) и е баш като screen обаче...  той има един скрит коз - освен дисплей т.е. TTY прави и сесия с твoя потребител който е активeн докато нещото работи вътре в него (т.е. ОС вижда логнат/активен локален потребител който има /вечно/ активна сесия че и tty) докато графичния не само че не го може/прави това (там само remote сесии) но и те надушва даже и кога си минимизирал и а си го минимизирал (RDP) и веднага renice от най-бързо към най-бавно (тъй и тъй котката е в кашона и няма как да го изхващаш, но то се усеща)

но.. и това не върши работа защото пък приложението изскача на нечия машина е нечия чужда сеися и макар и локално но им пречи да работят, та ми трябваше нещо я сесийно,  я със скрит бакбуфер а бе да не им пречи да си работят

А то нещото го има ама там па яде ресурса като за световното - Runas user/switch user etc. обаче те тие (графичните варианти) направо имам чувството че подкарват и още едно Х11/КДЕ и за втория (и по едно за всеки следващ) юзер и там убват мшинките и откън локални ресурси даже (сега аз си мисля че е то рам/суап и т.н. обичайните заподозрени, но може и да се лъжа и да е от видеокарта защото там е най-тясното място при делбата на ресурсите)

Също така пробвах и тия по-по-най леките среди XFCE etc. за втория/отдалечения ми юзер (за локалния нямат избор там конфига е КДЕ)

П.П. извинявам се за правописните грешки, но тия дни съм ного зает (по очевидни причини) и ...няма да ги оправям (та тъй де, тоя път не всички са от автокоректора)
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 30, 2023, 23:00
https://www.google.com/appsstatus/dashboard/
и по специфично това
https://www.google.com/appsstatus/dashboard/incidents/Hjq8CpkhWroicw7R1wSh

...ако се чудите къде ви е пощата днес (експресната)  :'(

Как мислите дали причината са акери, изнудвачи или просто още много нови трибуквени за се закачили по веригата да слухтят (дали държавни дали частни /кредит карми и т.п./)

П.П. Айде отиде си  и РАНския старец който ръководи "успешното достигане до лунната повърхност" на последната Луна-25, него даже и не се наложи да го засилват от последния етаж. А беее ученото си е учено  :o
https://cosmos.1.bg/space/2023/11/30/luna-25/
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 30, 2023, 09:05
За призраците в гардероба български

„Журналистика, с извинение!“
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Nov 30, 2023, 08:44
Путин не може вечно да харчи всички пари за война срещу Украйна, но ще опита

Според The Economist - горе, а едно лично мнение - долу

Промяната в Русия

В Русия темата за Холокоста, например, не е изговорена. Както и темата за колаборационизма. Колаборационистите са били най-малко 400 хиляди души. Във Вермахта е имало 400 хиляди етнически руснаци. Имало е и украинци, 250 хиляди.
- май руснаците са дали повече наци-та, от украинците ...и какво се оплакват.. как беше там лафът за сламката в чуждото око и гредата в своето..,
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 30, 2023, 01:24
Днес отново ми се обнови Лисунгера и забелязах така некой нещица по конспекта  ;) че отдавна не бях поглеждал записките по новите издания и кое какво включва

и това са само от едно обновяване (последното)

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/120.0/releasenotes/

  • отново някой са по-равни сред равните - на няколко места се набива на очи "for users in Germany" - не стига че имаме ЕС срещу всички (заради GDPR) ами вече имаме и по-равни вътре из ЕС (само за германските баби)
  • Snap-a и той намазал, уж не може да чете и пише по файловата система но от другите Snap-ове може ("прасета не може, а кучета и котки може", а) - Users on Ubuntu Linux now have the ability to import from Chromium when both are installed as Snap packages.
  • Гога, Гогаааа, смоко остаря и той - WebAssembly GC is now enabled by default, which allows new languages, such as Dart or Kotlin, to run on Firefox.


П.П. Май ще трябва да повикаме на 4К жената - тая новата, с желязната сопа, да им налее малко "акъл"
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 29, 2023, 18:11
То не е само до твоите данни, но и за данните на другите a.k.a. supply chain (attacks) anyone
Ей го на пресен пример
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-11-29/okta-says-hackers-stole-data-for-all-customer-support-users

И тук вече идва вечния "философски" (а според някой бръснарски) момент  - Кое е по-гадното: да ти докопат даните през някой от доставчиците ти или да докопат данните на другите през теб  :o

П.П. Имаше такъв филм (навремето) - Парите на другите
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 28, 2023, 23:06
Хе-хе. мокрите сънища на някой са на път да се сбъднат, облака аха-аха и (се) п(р)окапа

https://www.bleepingcomputer.com/news/google/google-drive-users-angry-over-losing-months-of-stored-data/

https://www.theregister.com/2023/11/27/google_drive_files_disappearing/
11  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 28, 2023, 20:59
Като ми остане време ще го пробвам и Питона, обаче да попитам за стандартни графични приложение прозореца с приложението видим ли е (напр. нормален потребител иска да си работи на машината и да не му се мандахерцат автоматизирани процеси) А и  още нещо - работи ли под Уейланд че както наското установих старите конзолни апове вече не клатят мишките под Уейланд  :o

П.П.
А бе тия @#%^$@ кога успяха да махнат баш Блендера от тестовия Дебиян - мен един пътн (на 100 г.) ще ми изтрябва и... сега ще трябва да чакам години да го върнат (е поне до догодина) - гадините
E: Package 'blender' has no installation candidate

Пука ми че имал 500 хил апчета дето никой не ползва когат тия по известните дето всеки полва ги няма - едно време така мe нервиха с handbrake (немат спирачки и туй-то)  ;D

П.П.П. Значи дотук установих че определено проблема е само в графичната част - напр. като пусна (предимно) неграфично приложение (BOINC) да смята и там при минимизирам джам и че и при детачната сесия си върви със еднаква скорост (само графичната част лекинко лагва докато припали при подкачване) но подкарам ли нещо дето да разцъква по графиката и.. а съм го минизирал или детачнал и веднага ме усеща гадината и почва да прави каквото си иска (нещо като Котката на Шрьодингер - докато не го гледаш си мислиш че работи на 100% ...но само докато не решиш да погледнеш, а то направо живо умряло)

Няма ли нещо за Уейланд.. нещо като framebuffer, че и DirectFB имаше навремето...
- ...
- A possible graphic output method for a display server, independent of video adapter hardware and its drivers.
- Graphic programs avoiding the overhead of the X Window System.
12  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 28, 2023, 17:18
Благодаря на отзовалите се - ще ги пробвам и тези..

това X2Go не е по различно от Х пренасочването ...но там поне правилно говорят за клиент-сървър, та да обясня по-подробно понеже май останах недоразбран, какво имам предвид под screen-like behaviour:
там (screen) и клиента и сървъра са локално - клиента е още един един "локален" терминал (tty) които обаче (клиента/терминaла) позволява отдалечен достъп към "клиента"/терминала (а не към сървъра) и като се detach-ваш от screen-a машината даже не разбира т.е. юзера си седи в локален терминал и даже тръгва на по-бърза скорост (понеже не трябва да праща и отдалечено напр. печата по екрана т.е. cat bigfile забързва като съм детачнат), а при Х/КДЕ е точно обратното - само сървъра (а не клиента) позволява отдалечено свързване, единствения начин е със Login/Run as different user (или както там се казва сега в КДЕ опцията) и се почва една - нов/втори Х (поне навремето), нова/втора КДЕ сесия (а машината с данните е десетгодишна, но поради настройки/криптиране и т.н. данните трябва да се извличат локално), освен това гадината знае кога се детачвам и юзера вече излиза и почва да ми лагва на 1% т.е. забавя вместо да забързва и.. и аз не знам какво точно става но мишка и/ли клавиатура почват да пропущат няма ли отдалечен клиент закачен... (а локално същия "скрипт" си работи перфектно)

т.е. трябва ми графичен клиент/сървър при които клиента (а не сървъра) да позволява и отдалечен достъп (не ми пука че ще е бавен когато отдалечения потребител е включен) и от гл.т. на сървъра клиента да си е локален и винаги включен и сървъра(Х) въобще да не разбира кога потребителя си се атачва/детачва от клиента, че в аз момента само да си минимизирам (без детач) римоут десктоп клиента (RDP демек) и ми забавя от 50-60 пада на към под 10% от нормалната скорост...

Надявам се по-добре да съм го обяснил тоя път

на мен не ми трябва(ше) готово приложение - аз си имам "скрипт", но май натам вървят нещата ако това PyAutoGUI е най-близо до желания резултат  ::)
Приложението не е уеб за съжаление - стандартно дърто Qt приложение си е.

П.П. X2Go май няма да го пробвам - имат неоправени бъгове още с Qt5 (LxQT неработещо) а то текущото е Qt 6.6.0 и онова 5.х е стогодишно, а и аз вече пробвах с по-по-най- леките графични среди за Х (и удрям все същата греда - трявба да държа РДП сесията отворена, тогава пак бави ама по-малко докъм 50%, щото пък затворя ли я и 1-10% че почва и да крашва) По-скоро ще (на)уча питон ако нова другото не иска отделен Х/КДЕ - вероятно го пуща в невидим прозорец (ама важното е да е локално и да си работи на същата машина) пък аз към нея ще си се връзвам нормално от време на време през RDP (или SSH) да проверявам докъде е стигнало.

П.П.П. Между другото установих че вече (под Уейланд) старите методи вече не работят (напр. за мърдане на мишката) но пък има нови "заместители" и там вече е еднааа... направо да махат там всичко X/tty etc. и да оставят само systemd да кара всичко (сам само)  ;D
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 28, 2023, 09:24
Не знам какво си говориха там с другаря Ши и колко пъти му пребоядисваха там каквото си поиска, но резултата не закъсня..
https://www.moscowtimes.ru/2023/11/27/kitai-otkazalsya-investirovat-vsilu-sibiri-2-ipotreboval-novih-skidok-nagaz-a114322

П.П. А краварите не ги мислете - само за един понеделник харчат към 12 млрд.
https://www.moscowtimes.ru/2023/11/28/us-stocks-uoll-strit-zakrylas-v-minuse-na-fone-bezumiya-kiberponedelnika-a114389

...в рамках «киберпонедельника» покупатели потратят рекордные $12 миллиардов на онлайн-покупки

14  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 28, 2023, 09:19
Ами зависи на кое викаш локална и отдалечена... но предполагам всички знаят конзолните как работят tmux, screen те такова искам - няма локална няма отдалечена и двете вървят на една и съща машина (а аз искам отдалечено само да го пусна и като свърши да го погледна да го проверя т.е. screen -r)
15  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / нещо като tmux/screen за x11/wayland -: Nov 28, 2023, 01:03
Трябва ми да смъкна едни данни от едно GUI приложение и няма как (по друг начин) трябва да ползвам, нещо като Sendkeys плюс малко щракане с мишката на правилните места.. да уточня дотук какво съм пробвал и не работи (задоволително)

- RDP - работи ама бавно и трябва remote джама да е отворен (а то  ще отнеме дни-седмици-месеци) - трябва ми всичкото да върви локално (на друга/та машина)

- VNC същото като RDP - малко по-добре работи и при минимизирано (че RDP направо ми зависва), но аз искам на 100% а и да работи локално

- X Forwarding - не ми върши работа, не ми трябва remote машината да бачка (т.е. тая към коята се forward-ва) а работата да си се върши локално (подобно на screen/tmux и със същата т.е. "нормална" скорост)

- не искам "Running X11 Applications Remotely" ами локално с нормална скорост

...на теория всички тия remote xxx би трабвало да си работят (на пълна скорост) и при разкачена сесия, но на практика не е така - напр. RDP минимизирано работи с под 10% от нормалната скорост (пробвайте с гледане на филм па макар и в локална мрежа), VNC е малко по-добре и когато съм разкачен от сесията но пак е много бавно а и при него често се омотва приложенийцето дето сваля данните (може би от моето разкачане/закачане, но пък не прави така като го пусна директно на същата машина - работи си и с други приложения работещи по същото време)

..общо взето забелязвам че само терминалните екранни емулатори работят както трябва напр. screen/tmux като им пусна да копират файл (там филм няма как да пусна) и свършват за същото време незавсимо дали го изпълнявам локално или отдалечено, по същия начин се държат и при сметки... докато едно графично приложение както и да го пушам различно от локално и ...вече не е същото

П.П. т.е. трябва ми и клиента и съвръра да работят на една машина (но и да позволяват и /от време на време външно подкачане/ т.е. точно това което правят tmux/screen). Всичко което съм пробва досега - като разкача сесията и почва да се държи странно, или мишката не улучва или клавишите не уцелва(т) .. въобще странни работи стават ..може бе ще трябва да дам зор на Уейланд.

Само да уточня че комерсиални приложенийца не съм прбовал там Тийм Вюъри разни и пр.
Страници: [1] 2 3 ... 192