Покажи Публикации - makeme
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 57 58 [59] 60
871  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Защита от Windows 8.1. ? -: Feb 28, 2016, 22:50
Мисля, че друг шанс освен с криптиране нямаш.
Имай предвид, че най-вероятно няма да загубиш данни, но обикновено криптирането на десктоп дистрибуции наистина чупи това онова.

Това казано, но не знаех, че Уина изобщо може да чете ext4. Явно се научава нещо всеки ден.
872  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Антивирусна за Андроид - трябва ли? -: Feb 28, 2016, 13:20
Alcatel One Touch POP D5 5038X Андроид с киткат 4.4.2-01001. Никога не е бил роотван. Аз съм примерен потебител. Не свалям подозрителни работи и не гледам голи каки.

Това е доста лоуенд смартфон и както при всички такива е доста трудно да се дебъгват такива проблеми, понеже в нета няма много информация за тях.
Имах подобен проблем с един стар Самсунг Янг. При него се получаваше същият проблем. Оказа се, че явно РОМът за него е бъгав (но нямаше алтернативи в самимобайл). Рутнах го и му сложих НЯКАКЪВ ром от xda и нещата се закрепиха за около година (телефонът е на малкото ми братовчедче).
Та обажда ми се преди няколко месеца и същото..?! Хардресетнах му го и се оправи (вече с къстом рома), но сега напълни ли си телефона с приложения и/или снимки се получава същото.
Не знам дали тази информация ще ти е от помощ, но определено и моето мнение, както на колегата по горе е, че е добре да го смениш.
ПС: Не ми се вярва да е заразен, просто тези машинки са така :)
ПС2: Имам чуството, че рамта им свършва още при буута :)
873  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Linux Mint на Toshiba Z30 -: Feb 28, 2016, 12:54
Не знам каква  тая мания към Минт и да се слага на нови лаптопи. Сложи си ново ядро 4.4.

+1
Един човек да намеря да е на същото мнение като мен :)
@RSSone ако ти е сложно или страшно да сменяш ядра, има доста дистрибуции, които си идват с 4.х ядро.
874  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Антивирусна за Андроид - трябва ли? -: Feb 28, 2016, 12:46
@NAKA, напиши какъв ти е смартфона, с какъв ром е и дали е рутнат. Относно антивирусните, аз лично смятам, че не ти трябват, но ако все пак се притесняваш, свали си топ 5-те, пусни ги по веднъж да сканират и после ги изтрий.
А относно бут лупбака, може да е предизвикан от страшно много неща.
875  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: TapaTalk Plugin -: Feb 23, 2016, 00:25
Ми не знам хора, аз когато отварям сайта (мразя респосива) си ми изглежда супер нормален (Note 4). Относно хакването е и до късмет :) , а относно респосива е до тема. Тук съм вдигнал един смф форум с безплана тема и може да се каже, че я бива. Разбира се ползвам тоя форум за пейстбин и не мога да съм обективен, но тапаталк плъгина ми се струва добра идея.
876  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Тема Индивидуални уроци под Linux -: Feb 22, 2016, 23:11
Мисля, че ще е загуба на време. Тези уроци ще са само от полза за хора, които нямат достатъчно познания по английски и по тази причина не могат да ползват свободно безумно огромния ресурс, уроци, how to и прочее материя в Интернет.

Ако тези хора са поне малко разумни, по-добре да инвестират в две-три нива по английски и после да сядат на д-то и да четат. Материал за четене и гледане - бол.
На съм до някъде съгласен.

Това е все едно да кажеш няма смисъл от http://www.linux-bg.org има много по-големи и по обширни форуми на английски..... В този смисъл: Уроците трябва да са на БГ

ПС:Все повече и повече скрийншоти виждам с линукс, но с БГ интерфейс. Не ме разбирайте порешно... не бих си го причинил..., но това не означава, че трябва линукс обществото да се отказва от тези хора! Напротив! Трябва да си помагаме. Форка си е Форк :) :) :)
877  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Nano инсталация под openSUSE Leap 42.1 64 bit -: Feb 19, 2016, 12:45
И двете VMs са с еднакъв IP адрес. ;D ;D ;D
На Bridge ли това? Ако да, ресни рутера за по лесно.
878  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Nano инсталация под openSUSE Leap 42.1 64 bit -: Feb 18, 2016, 16:29
Проблемът е някъде в рутинга. Виртуалката вижда Уиндоуса, вижда себе си, но Уиндоусът не вижда виртуалката.

Щом е виртуалка, погледни да не е на NAT. Ако е така го промени на Bridge. (Settings -> Network). След, което виж ипто на виртуалката което е взела.

ПС: Не ползвай порт 80. Харесай някой друг. Погледни и в конфига PermitRootLogin, ако се логваш като руут.

Докато чакам колегата ще опитам това. Аз го местих от НАТ, но не на Bridge.

Само едно пояснение:
Лаптопът ти е зад рутер нали? И рутера раздава ИПта по DHCP?
Ако е така ползвай винаги Bridge. НАТ е бъгав, бавен и сложен :)
879  Сигурност / Системна Сигурност / Re: FireFox добър браузер ... помислете си пак -: Feb 18, 2016, 09:55
На лисицата нещо й е сбъркано с кеша. Като я стартираш отваря стари версии на страниците и трябва да рефрешваш мануално - не се сеща, че има по-нов контент.

Аз ползвам една добавка, казваща се Web Developer. На нея от първото меню избирам "Disable DNS cache" и "Disable Entire cache"   и до сега не съм имал проблеми с кеша  ;D . Просто ми беше писнало всеки път когато трябва да проверявам някой сайт за промени, да се чудя дали не отварям някой кеш.
880  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Nano инсталация под openSUSE Leap 42.1 64 bit -: Feb 17, 2016, 13:40
Проблемът е някъде в рутинга. Виртуалката вижда Уиндоуса, вижда себе си, но Уиндоусът не вижда виртуалката.

Щом е виртуалка, погледни да не е на NAT. Ако е така го промени на Bridge. (Settings -> Network). След, което виж ипто на виртуалката което е взела.

ПС: Не ползвай порт 80. Харесай някой друг. Погледни и в конфига PermitRootLogin, ако се логваш като руут.
881  Сигурност / Системна Сигурност / Re: FireFox добър браузер ... помислете си пак -: Feb 17, 2016, 13:19
@Naka, не мисля, че има нещо, което може да ти върне реални размери на екрана (инчове или сантиметри).
Дори и да има, няма да става за всички девайси.

Иначе по темата...
Аз използвам доста браузъри (Firefox, Firefox Developer Edition, Opera, Chrome, Chromium и Yandex) за различни цели, но за сега колкото и кусури да мога да изброя на Лисичката, истината е, че си ми е ОСНОВЕН.
И като се замисля, не се сещам някой от гореспоменатите да го смени скоро.

ПС: Ползвам и ИЕ....., но само за да сваля Firefox :D
882  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: ifconfig help -: Feb 04, 2016, 13:04
Здравейте отново,


Опитах това което ми препоръчахте, но не се получи.
Забелязах сленото нещо след като въведох настройките и напиша  Ifconfig eth0 не се вижда адрес на порта:

root@debian:~# ifconfig eth0
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr e8:9a:8f:df:ba:5c 
          BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)


Другото нещо което ми направи впечатление е, че след като се вържа през Wi-fi и отворя файла  resolv.conf виждам само DNS-а на рутера, въпреки че преди това въведох двата DNS-a.
Ако изключа Wi-fi и отворя файла той празен.

А ланката зад рутер ли е ? Понеже ако е така, си заблудил колегите :) resolv.conf ти дава рутера за днс, понеже си се конектнал към рутера ти , който ти е дал вътршно ип с гейтуей и днс по DHCP

Моля, опиши как точно ти е изградена прежата.
883  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с буутването на USU -: Jan 23, 2016, 13:41
Последния път когато използвах Unetbootin имах подобен проблем. Как ли не се пробвах (и с DD пробвах) да направя буутабъл флашка за последното Ubuntu mate (винаги е ставало) , но все не буутваше. Накрая единственото решени , което намерих бе да я направя чрез: дясно копче върху исото -> Open With -> Disk image writer (на Ubuntu) и от там избираш флашката и даваш Рестор.
Не ще флашката, явно е само за дискове! Brasero нали? Понеже ubuntu disk writer нямам.

Не е Brasero. Ето скрийншот:


Мисля, че е нещо към това
И аз не го бях виждал. Но не помня къде, някой го беше предложил и само това заработи.
884  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с буутването на USU -: Jan 22, 2016, 21:32
Последния път когато използвах Unetbootin имах подобен проблем. Как ли не се пробвах (и с DD пробвах) да направя буутабъл флашка за последното Ubuntu mate (винаги е ставало) , но все не буутваше. Накрая единственото решени , което намерих бе да я направя чрез: дясно копче върху исото -> Open With -> Disk image writer (на Ubuntu) и от там избираш флашката и даваш Рестор.
885  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Kali Linux 2.0 -: Jan 21, 2016, 21:59
Макар никога да не съм пускал т'ва дистро, не мисля, че не става. Все пак това си е Убунту, а Убунту се води най-доброто за работен плот.

Принципно си прав.., но не точно :) Калито за мен лично освен за виртуалка за Мейн не става.
1. Кернела е нестабилен.
2. Инсталирането на доста софтуер е препятствие - не ползва същите репозиторита. (Напишете : "How to install firefox on kali" или "..chrome" в гугъл.)
3. Един пример: Преди месеци едно приятелче ми носи лаптопа и ми вика - спря ми интернета (сложил Кали на лаптопа му). След доста човъркане гледам - ifconfig дава wlo1monmonmon. Оказа се , че пробвал да хакне на съседа паролата (не че е успял) и Уифито забило в монитор мод или не знам какво точно е направил.... Сложихме му Ubuntu Mate 15.10 и ся е хепи (не че го ползва :) )

ПС: Не казвам, че не трябва на всеки , който му е мрак да пробва, но да не си мисли , че да хакнеш на съседа парола е лесно, бързо или въобще ще стане само защото има кали.
ПС2: Имам един .cap file на съседски wifi дето още не мога да намеря правилен речник, пък не ми се занимава с някви 50Гб-тови , понеже нямам компютър на който да го пусна :) така че....преценяйте
Страници: 1 ... 57 58 [59] 60