Покажи Публикации - console
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 17
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Feb 14, 2019, 16:19
@go_fire демократическата партия на САЩ е социалистическа, това може да ти го каже всеки американски гражданин че дори и българите които живеят там могат да ти го кажат. Техния социализъм обаче няма нищо общо с този които ние си мислим че познаваме. А това че са се кръстили демократическа партия неозначава че не са социалисти, те и БСП се водят социалисти само че подозирам че 90% от членовете им не разбират обосновката на тази дума, както и не се разбира какво означава демокрация.

Нито една системата не е измислена за да се ръководи от народа, а е измислена за да ръководи народа това е повече от очевидно.

Венецуела не е дупка както се изразяваш. Това е суверенна държава която в момента се бори за свободата си да избира, нещо което  българия го е изгубила окончателно.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Feb 14, 2019, 11:42
Отново почваме да дъвкаме Венецуела, май ще трябва отделна тема да си направим за нея, просто е интересна. На мен лично ми е адски интересно как ще се развие ситуацията там. В следващите дни ще стане адски горещо когато се направи опит да се вкара "Хуманитарната помощ" нещо което отсега ви казвам че няма да се случи, но не това е интересното. Интересното е дали ще се създаде претекст за военна намеса там.

Няколко неща на бързо:

1. Учудващо е как почти целия политически американски елит нямат разногласия по-въпроса.
2. На този етап сената няма да разреши военна намеса там, очаквам обаче след това да се напраявт предпоставки за нея.
3. САЩ инвестира много и играе ва банк по този въпрос. Тука пускане и отпускане няма да има, защото това би било  тежко поражение за САЩ във външно политически план. Как ще го преглътнат ако се случи не е много ясно, затова мисля че ако трябва и вените ще си прережат но ще постигнат някъв успех в начинанието.
4. Ако успее преврата това ще породи тежък прецедент в световен мащаб. И преди са правени преврати но не и по този плосък и елементарен начин. От тук на татък няма да са нужни заговори и тем подобни сложни за изпълнение неща. Сега просто ще се избира някой ще излиза някъде ще се самоопределя и въпроса е приключен. Ако това стане ще отворят кутията на пандора и Венецуела ще бъде само началото на провъзгласилите се борци за демокрация.
3  Програмиране / Общ форум / Re: Търсене и съвпадения -: Feb 07, 2019, 10:30
Пример от csv-to с продуктите

iPad with WiFi + Cellular  32GB  Space Gray
Apple iPhone 7 Smart Battery Case
MacBook Pro 15 Retina Display с Touch Bar  Space Gray 2.8GHz

Това което подава клиента :

MacBook Pro 15 Retina Display
iPad 6 with WiFi + Cellular  128GB
iPad Pro 12.9 WiFi + Cellular 256GB  Silver

Цялата игра е да може да се намери добро съвпадение и да се опита да познае това което подава клиента към кой продукт от базата съответсва. Това няма как да стане на 100% със всички това е ясно но въпроса е поне процеса да минава бързо с мачването.

Не правя връзка с базата понеже забавя процеса, по бързо ще зареди csv отколкото да направя SELECT * FROM products.

Впечатляващо е как grep работи. Файла с продуктите от базата е над 300МБ и grep намира съвпадения за по малко от секунда. Явно с него и някъв regex би трябвало да свърши перфектна работа.
4  Програмиране / Общ форум / Re: Търсене и съвпадения -: Feb 07, 2019, 07:54
Базата данни е postgre но в случая аз не я ползвам освен да запиша резултатите като при теста дори и връзка с базата не съм правил просто гледах за колко време ще мине скрипта. Аз съм взел всички продукти от базата и съм ги бутнал в едно csv както и тези които са подадени от клиенти. Това което направих с php беше просто да заредя в паметта и двата файла и да ги обхождам при търсене на съвпадения.Алгоритъма които ползвах http://php.net/similar-text понеже тази фунция е build in би трябвало да сработи по-бързо отколкото алгоритъм писан от мене но ми се струва че не алгоритъма забавя положението.

Мисля че bash може да здъвче проблема доста по-бързо и сега ще гледам с grep какви са ми възможностите и вариантите.
5  Програмиране / Общ форум / Търсене и съвпадения -: Feb 06, 2019, 16:33
Здравейте,

Казуса е следния :

Има над милион записа в таблица. Тези записи са на различни продукти. Примерно Телефон Nokia, Слушаки LG и т.н.

Имаме още една таблица с продукти които са предоставени от клиенти примерно.

Това което трябва да стане е да мачна едната таблица със другата на базата на имената на продуктите.

Проблема е че външните са описвани както им е било кеф на хората. Са разбира се проблема е как да стане мачването по-бързо.Наясно съм че това на 100% неможе да стане. Базата данни изобщо няма да ми свърши бързо тази работа тя просто си работи бавно за такива неща и трябва да напиша нещо което да го смели по-бързо.

Основното ми питане е какъв език е най-добре да се изоолзва за да минава бързо процеса. Пробвах с php и не ме изкефи изобщо защото за около 560 продукта подадени от клиенти цялото мачване през стотиците записи от таблицата с продукти мина за около 20 мин. То са вярно и лаптопа дето тествах не е много мощен но все пак 20 минути ми се сториха адски много за такъв тип операция.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jan 21, 2019, 11:04
Ти явно никога не си работил в соц. завод - 80%, а някъде и повече стоката беше за боклука- брак.
А за прогреса дето казваш - знаеш ли аз какъв прогрес мога да направя като грабна кредитната карта... Просто на соца му свършиха парите дето окрадоха от частния бизнес и повече никой не искаше да дава кредити, щото не се връщаха. Развяването на белия флаг остана единствения вариант.

А иначе Рокфелер и Ротшилд са били големи врагове, ама са си поделили света и са си смукали и продължават да смучат и са си пили кафето заедно. Не знам дали знаете, ама връщаме кредити от тях още от царско време. Те и затова всичките ни соц кредити са били от частни клубове (представете си какъв е лихвения процент). Всяка година ни се обяснява че има по 1млрд лева бюджетен излишък, а се взимат 2млрд Евро нови заеми - не е нужен квантов компютър да се направи сметката.

@jet стига глупости дори и малко дете няма да повярва на твърденията че 80% били брак. Панелкките в които живеят 80% от населението да не са ги докарали с кораби от някъде? Кондензаторите които се изнасяха за Япония и тях ли ги бракувахме?
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jan 20, 2019, 08:32
@go_file ти направо ми направи дисекция на изказването  ;D

Аз ще бъде малко по кратък.

44-та година България е с над 70% селско население. Идват комунистите начело на държавата и за около 25-30 години я прават урбанизирана градска държава по съветски образец (това е повече от ясно).Ако не се лъжа я класират някъде между 30-35 икономика в света.

Ето това е прогрес и развитие. Да вярно постигат го с големи жертви на всякакво ниво но го прават целта е постигната.Работата е свършена.

Относно каква индустрия е имала България била тя тежка или някаква друга ми се иска да те попитам а каква индустрия има сега, и можеш ли да посочиш развита западна държава без тежка индустрия? Аз не се сещам за такава.

А това дали ще те манипулират през телевизор велико търново или през Panasonic няма абсолютно никакво значение. И двете ти предават една и съща информация  ;D

Но ти посочваш много правилно основния проблем на социализма и това че той не обръща внимание на нормалното човешко същество и неговите персонални нужди. Това разби социализма като система а не САЩ.

При социализма е нещот от сорта на "Get it done no matter what". Имаш задача и трябва да я направиш без значение какви жертви ще дадеш.

Междо другото Демократическата партия в САЩ са социалисти до мозъка на костите и дори искат да прокарат идеята за равенство между хората там но разбира се срещат голяма съпротива както се вижда.

А регрес е да вземеш една развита индустриялна държава и вместо да продължиш да я развиваш я разрушаваш като правиш някой хора милионери а милиони ги изхвърляш на улицата и ги правиш емигранти. Ето това е регрес.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jan 19, 2019, 10:09
В днешния свят много неща са фалшиви. Това не означава да спрем да опитваме да се усъвършенстваме. Ако го направим, прогреса просто спира. А това означава регрес.

Е че то ние сме в регрес от 30 години, и на всичкото отгоре му се кефим. Ние не правим абсолютно никакво усилие за развитие защото просто не искаме. Това ни е заложено исторически. Ние сме народ поробван два пъти и оцелял и при двата случая. Сега обаче механизмите са други и май от третия път ще успеят да ни затрият. Ние просто си се топим като народ и ми се струва че е необратима ситуацията. Ние не можем да си извоюваме бъдещето в момента просто защото не искаме.

Виж аз не съм фен на социализма или на комунизма аз съм против това хората да са равни просто защото когато можеш повече трябва да получаваш повече, но не съм и сляп за да видя какво направи едната система за 30 години и какво направи другата за същото време.Дори съм готов да се обзаложа че постигнатото от социализма в България и след 100 години няма да бъде достигнато от сегашната система.

Аз съм фен на капитализма в класическия му вид, индустриялния капитализъм. Това което в момента Тръмп се опитва да спаси.Са вярно това е малко по сурова система, защото там оцеляват само тези които могат, но това гарантира прогрес не само на даден народ но и на човечеството като цяло.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jan 17, 2019, 09:32
@go_fire - Първо за да имаш някъде демокрация трябва да имаш предпоставки за нея. В България примерно няма предпоставки за демокрация нищо че от телевизора ти говорат как народа бил избрал. Ако изборите решаваха нещо одавна да ги бяха забранили.

За да имаш демокрация ти трябва голяма каста от мислещи същества които да не разчитат на държавата да им оправя положението.Трябват ти иноватори ,трябва ти конкуренция държавата единствено трябва да ти служи като гарант че ако искаш да постигнеш нещо никой няма да те спира. Тука какво е положението уж е свободна пазарна икономика ама колко да е свободна? Основните сектори са монополизирани, за да се допусне друг играч трябва да отговаря на роднинските условия,а ако не отговаряш на тях рано или късно бизнеса ще ти бъде взет или ще бъдеш рекетиран по някакъв начин от самата държава.

Така че демокрацията е хубаво нещо но за нея трябва и труд, а не просто лозунги.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jan 16, 2019, 09:58
Като казваш А, кажи и Б. Защо Чавес направи тези дивотии - защото като всички леви комунисти не иска частна собственост и частен бизнес и направо ги затвори. Искаше дори да национализира и американската Кока кола фабрика в страната и те се изнесоха. Направиха каквото нааправиха наште кратуни с ТКЗС-тата и сега ще ядат на Мадуро кривия. Следващата гениална стъпка е да почнат да стрелят бежанците по границата, щото народа му почна да бяга.

Абсолютно си прав но от морална гледна точка. Морала в политиката не е водещ. Тук играта е за идеологий и никой от играчите не го вълнува колко хора ще напуснат нещо или колко хора ще умрат от глад.Венецуела е натискана и раздирана от проблеми заради петрола, ако го нямаше него никои пръста нямаше да си мръдне да им сменя системата на управление.Ако го нямаше петрола никой нямаше да му направи впечатление че хората няма какво да ядът. Да си чул някой да иска да сменя правителството на Ангола или Мозамбик? Там хората да не живеят по-добре случайно?

Това от което искат американците е петрола и да   им налеят от тяхната "демокрация". След това ще могат да почнат да си сменят пола, и да ядът американско ГМО. По-заможните и до империята ще могът да пътуват.Ще се намери и някой послушко които да изпълнява заръките на белия дом.Другите кучета ги яли. Американската "демокрация" гарантира изсмукване на ресурси от колонийте а не просперитет на колонийте.Такива подобни колоний има много една от тях е и България.

Това за което се бори Мадуро и преди него Чавес е суверенитет. Тоест те да решават съдбата си, а не някой чиновник в белия дом. Естествено цената на суверенитета е висока когато не си супер сила като САЩ,Русия или Китай.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Jan 15, 2019, 11:54
Понеже подхванахте Венецуела ще кажа някой неща по въпроса.

Проблема във Венецуела не идва от Мадуро а от предшественика му Чавес.Мадуро просто не е в състояние да се справи с проблема. Какъв е проблема реално и от къде идва тяхната криза.

Както споменахте Венецуела има голями залежи на петрол (ако не се лъжа са дори повече от Саудитска Арабия), и по времето на Чавес цената на петрола беше доста голяма в сравнение със сегашната.Венецуела продаваха адски много петрол през последните 20 години, и пари в хазната имаше бая. Тогава Чавес реши че изземе земите на земевладелците и да спре производството на много хранителни продукти като месо,зеленчуци,какао и тем подобни с идеята че те като богата дъжава ще могат да си внасят всичко. Това се случи много хора спряха производство и едно че не работеха но и пари имаха поради социалната политика на Чавес. Това работеше до едно време. Чавес къде с помоща на Москва къде с някои друг съюзник се справяше отлично в много аспекти както и се противопостяваше добре и на САЩ.

След 2010 година не помня кога точно Чавес се разболя и сдаде властта и от там почнаха проблемите, като вече и цените на петрола бяха почнали да падат.Общо взето при ниските цени на петрола хазната на Венецуела почна да намалява съотвено и вноса на продуктите намаля и от там почна кризата която е и до днес.

Мадуро просто не разбра явно в какво се забърква или по скоро знаеше но си мислеше че ще може да се справи но уви. Сега под натиска на санкций от страна на САЩ им е много трудно да оперират на петролния пазар.Износа им спря драстично в последните години, много от рафинериите спряха да работят инфлацията се вдигна и трудно ще излязат от тая криза без да се предадът на САЩ.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Dec 20, 2018, 12:23
Директно по зададения въпрос.НЕ не съществува подобно нещо поне не и в вид на правителство както на нас ни е познато.

А това че има голяма група от елит която управлява света това е ясно и не се крие от никого. Примера е следния :

Има големи корпорации които държат различни сектори - машиностроене,корабоплаване,производство на храни,добиване на земни ресурси,финанси,оръжие,автотранспорт,авио транспорт,космически науки  и т.н.

Сега ключовото тук е че тези корпорации се управляват от хора на различни нива и решенията да се променя нещо кардинално не са толкова лесни и искат голяма съгласуваност и отнема много време. Тоест ако искат даден сектор да се промени в някаква друга насока това се прави с цел да речем за следващите 20-30 години ако промяната е значителна.През това време те имат време да успеят да наложат тяхните идеи за развитие. Тука партията шах е дълга и се гледа доста дългосрочно.Тоест това което се случва в момента не е измислено и планирано вчера. През това време чисто генеративно самия елит може да се подмени защото никой не е вечен, идват синове,щерки,внуци  на власт които разбира се не са учили по програми предназначени за масовката.

Другото което е важно да се отбележи че част от тези корпорации се координират с цел извличане на взаимни изгоди. Но тук не говорим за нещо от сорта на 100,200 човека които се събират някъде както билдербег го правят. Те са част от този елит но не са всички, а просто няква определена група.Според мен са няколко десетки хиляди души които не е възможно да ги накараш да дишат в ритъм заедно.
13  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Българска NoSQL база данни, безплатна за некомерсиална употреба -: Aug 02, 2018, 10:35
Има и графично ядро.

WTF такова изречение не може да съществува.
14  Трудова борса / Предлагане / Re: Търся Linux системен администратор -: Jun 19, 2018, 11:57
Цитат
Мисля че заплащането ще бъде интересно също така и работата която ще се върши.

е, хайде напишете го това заплащане

Е ти как очакваш да ти напише 1000 лв заплата и да привлече някакъв интерес. Важното е да си чешаме езиците по некви срещи в некфи офисчета.
15  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: update на сайта? -: May 16, 2018, 11:43
Колеги тая тема е стартирана 2014 и до сега само си чешаме езиците какво било добре и т.н. Аз не съм запознат кой държи хоста и домейна, ама ако няма намерения да го развива и поддържа да го даде на някой които ще ми хвърля по едно око от време на време.

Ако знаете кой е човека драснете му един емайл да вземе решение или да каже че работа няма да свърши.
Страници: [1] 2 3 ... 17