Покажи Публикации - console
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 17
16  Програмиране / Общ форум / Re: bash script generation -: Apr 30, 2018, 16:14
На какъв език го искаш ,душата?

Асемблер? >:D [_]3
17  Нетехнически теми / Коментар / Re: Десктоп середите Плюсове и мунуси. -: Apr 25, 2018, 17:27
От известно време ползвам I3 https://i3wm.org/ но не е нормални за хора  ;D

Иначе съм много доволен също и от LXDE
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 14, 2018, 08:11
Както и, че в корпоративния свят решенията за платформи не се взимат от пролетариата.

Виж тука спор няма. Когато тия от политбюро неразбират дадено нещо как се прави а просто го искат да стане готово се взимат такива решения. Повечето от тия хора нямат техническо образование, а имат мениджърско такова. Навсякъде където съм работил хората които управляват са точно такива. И в това няма нищо лошо разбира се. Всяка фирма може сама да избира какво да ползва.А това дали е правилно или не е въпрос на субективна преценка. Демокрация.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 14, 2018, 08:10
Както и, че в корпоративния свят решенията за платформи не се взимат от пролетариата.

Виж тука спор няма. Когато тия от политбюро неразбират дадено нещо как се прави а просто го искат да стане готово се взимат такива решения. Повечето от тия хора нямат техническо образование, а имат мениджърско такова. Навсякъде където съм работил хората които управляват са точно такива. И в това няма нищо лошо разбира се. Всяка фирма може сама да избира какво да ползва. Демокрация.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 19:22
Чакай, са тука колегата говори за безалтернативност. Значи едни могат да работят без microsoft други немогат? Е тия дет работят без тях не ползват ли алтернативно решение?
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 17:04
Мда, в бизнеса за голяма част от него, Уиндоус е незаменим и без алтернатива. Но се ползват и таблети вече.

Е тука вече ме настъпи по мазола ;D

Кой е тоя бизнес дет за него microsoft е незаменим? Изброй незаменимите за цялата вселена софтуери и сътоветно притиснатия до стената бизнес да ползва microsoft. Иначе това което казваш са пълни глупости, има цели корпорации които се базират на отворен код, в същия ред на мисли огромна част от американските корпорации работят с MAC, така че колко да са им незаменими софтуерите за Windows?
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 12, 2018, 16:46
А как стои сега въпросът с инсталирането на линукс върху андроид устройства - най вече падове? Хардуерът им е хубав.....Какво пречи?

Nяма ли дистрибуции, които да ползват само боот лоадера на андроид и да не го закачат(боот лоадера). Нали имаше достъп до него с power+vol_up/down?

Какво означава "андроид устройства" ??? Как ги определяш кои са андроид и кои не са? На базата на OS-a инсталиран на тях ли? Това е хардуер. Драйвърите за тоя хардуер киснат в линукс ядрото. Ако ти се занимава можеш на така наречените "андроид устройства" да им праснеш квото искаш. Въпрос на желание.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 10, 2018, 17:28
Абе аз немога да разбера за какво спорите. Всичко което ползва linux kernel и е шарено по него от трети лица е линукс дистрибуция.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 10, 2018, 13:44
Google взеха ядро което да управлява процесите и хардуера демек линукс кърнъла, и базираха графичната среда на java с цел да могат да използват вече голямата маса девелпъри които пишат на java с цел да могат да се пишат повече приложения за нея.

Те тфа е адройд.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 05, 2018, 09:30
900 страници? Че кой ще го чете това? Вероятно парите са  наследство от продажба на някои реституиран имот. В България има много хора с пари, но разликата между българските богаташи и тези от белите държави е че на нашите 98% парите са изкарани с далавера а не с труд.Са има го и момента че тук и далаверата я бройм за труд. Та от такива хора няма как да бълва акъл за бизнес.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 03, 2018, 17:52
Само, че който се е хванал със соц-а далеч не е стигнал.
Язък, че са древна нация, но не е късно да изчезнат (и Египетската и Римската и Вавилонската са били все велики и големи). Тук обаче китайското общество е изградено на грешна основа - не на частната собственост и предприемачество. От там ще духат супата. Все едно скачаш на Кубрат Пулев ама когато е пиян и залян.
Ще стане интересно, когато китайския народ поиска западни заплати и западни условия на труд.

Ще поискат ама друг път. Това да не им е сирене - взимаш и режеш. Нема такива филми, там в завода или на полето бачкаш и това е. Ако махнеш твърдата ръка на комунизма от Китай  ще вкараш останалия свят в егати приключението. Те сега едвам ги удържат там някак си пък представи си дребния китаец от малко 5 милионно градче забито в дълбоката провинция да почне да има претенций.
27  Програмиране / Общ форум / Re: Fastest growing programming languages in 2018 … -: Mar 14, 2018, 16:09
Забелязал ли си че в последно време няколко милиардера влагат милиони в космически технологии?

Те от одавна инвестират в тези неща (Ако си гледал филма https://en.wikipedia.org/wiki/Elysium_(film) сигурно затова инвестират ). Аз само неразбирам защо се влагат средства в проект като да изпратим кола на марс за N на брой си години , вместо да се мисли как може да се стигне по-бързо до там а не да се чакат години, и през тия години 3 пъти тия човечета долу да сменят целта му примерно.

Да не говорим че що първо не сме изследвали Луната като хората а сме тръгнали до Марс? Ама темата става много дълга и спирам.
28  Програмиране / Общ форум / Re: Fastest growing programming languages in 2018 … -: Mar 13, 2018, 20:13
Да нищо не очаквано като цяло, но CSS не е език за програмиране в същата степен може да се каже и за javascript. Общото взето web владее положението в момента.

Ако js не е език за програмиране, то в момента на планетата не съществува кьорав програмист. А каскадните стилове отдавна отговарят на определението на Тюринг.

Определения колкото искаш, а другото вече зависи какво разбираш под порграмиране.
29  Програмиране / Общ форум / Re: Fastest growing programming languages in 2018 … -: Mar 13, 2018, 17:21
Да нищо не очаквано като цяло, но CSS не е език за програмиране в същата степен може да се каже и за javascript. Общото взето web владее положението в момента.
30  Нетехнически теми / Коментар / Re: Рашките изпъкняват насрещния план -: Mar 09, 2018, 17:03
И защо (въпреки всички приказки за потъване на Гърция) те все още си имат "скромен" флот (да, това никакво перо в бюджета им не е).

Гърците имат огромно лоби в англосаксонския свят + 4ма сенатори в американския сенат които въпреки че са родени в САЩ се смятат и твърдят че са Гърци. Те и затова си прават квото им е кеф плюс това Гърция е мн важна страна за западния свят. Така че те лошо няма да видат, когато се закъса за пари Американците звънят в Брюксел и всичко е точно ;)
Страници: 1 [2] 3 4 ... 17