Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 555
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 02, 2023, 08:54
За него говоря. Той е и този ползван от графичните обвивки. Но този unrar, който работи, е в хранилищата nonfree, макар да е безплатен. Така се оказва, че този пакет трябва да си го съхранявам някъде дръпнат, за да не добавям несвободни хранилища. Понежа нямам твърд диск, ползвам жива дистрибуция и затова този пакет трябва да ми е потеглен отделно, за да ми е под ръка.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 02, 2023, 08:50
Ако Шебекино е отговор за Киев, то управляващите Украйна и ВСУ трябва сериозно да си прегеледат главите. Шебекино, че и целия Болгород и останалите три области наоколо са напълно несравними с Киев по каквото и да било.

Освен това Киев не се бомбардира от вчера. Започна на сами 24.02.22 и не е преставало. Чак сега ли „отмъщават“? И що за отмъщение е това? Ако искат нещо що годе съвместимо, то може да е само Москва или поне Петроград.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 02, 2023, 08:44
Т'ва май си е за темата за меките. 7zip винаги е имал (повече от двадесет години) поддръка за RAR. Знам го щото, няма, как да се очаква, да си сложа WinRAR. Навсякъде съм бил със 7zipPortable.

Обаче тъпото е, че никой никога не пренесе този код за ГНУ/Линукс (а 7zip е ОПЛ2) и така се налагаше да ползваме несвободния unrar, защото свободния беше за стара версия (трета, от времената на ДОС) и много рядко сработваше. А RAR си трябва заради субтитрите, които изключително рядко се компресират с друго.

Самия формат 7z  няма особено добра поддръжка за нашата ОС.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 01, 2023, 09:57
Парите са 120-130 млрд. лв. Толкова е републиканския бюджет, сиреч толкова държавата успява да открадне насилствено от населението. Разбира се не всичко вътре е за крадене. Например в тези пари са парите за пенсии, за социални плащания, за обещетения. Но те са сравнително малко. Няколко стотин милиона е бюджета на НОИ. Почти всичко останало е за крадене. Огромен процент отиват за заплати, може би ⅓ от целия бюджет, но и това е вид кражба, защото отива за непроизводителен труд.

=*=

От откъсите, които чух (все още не съм го преслушал) имаше нещо, което го водят много скандално. Петков се бил обадил на онази патица Урсула и тя обещала, че ако съставят правителство с ГРОБ, то ще ни пусне в Шенген. И това било голям скандал. За мен това е най-добрата новина, която съм чувал.

Много бързо забравихме, откъде идваме. Когато се създаде Шенген, ние не просто не можехме да го помиришем, ами бяхме страна в санкционния им списък. Гледаха на нас буквално като на бандитска страна. Не, че не бяхме. Оценката беше заслужена.

А днес сме на прага да влезем. За целта съм съгласен не правителство на ГРОБ да имаме, ами, ако е нужно на някой още по-лош субект. Това е огромна победа.

Преди няколко дни ходих в Румъния. Живея на шестстотин метра от нея, а не бях посещавал нито едно, тяхно, населено място. Ходихме, пихме по бира, изядохме по един сладолед и една баничка и се върнахме. Много ми хареса разходката, а и града дето ходихме, беше с размерите на Пловдив.

Обаче никога не бих повторил. Защо? Защото преминаването на границата е просто ужасно. Защо ми построиха мост, ако оттатък ме очаква ГКПП??? Да си бяха останали фериботите.

Просто наложително е да ни вземат с Румъния в Шенген. Лошото е, че това няма да реши проблема с придвижването. Де го чухаш, де се пука. Проблема този път ще дойде от Унгария. Заговори се усилено и то от Германия, че ще отнемат председателството на Унгария. На онзи мизерник Орбан толкова му трябва, за да излезе от ЕС.

Ех, пак не можем да си излезем от пустия Балкански полуостров и да видим свят. А гледайки събитията в Косово през последните две години, Сърбия ще я вземат на най си.  Не можем да си осигурим сухопътна връзка с остатъка от ЕС и това си е.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 31, 2023, 23:20
Ако това наистина е тяхното желание, нямам нищо против. Така или иначе всички сме членове на ЕС. Граници няма (иска ни се, но Копейкин не дава Шенген). Единствената разлика е, че няма да дават данаци на централните разбойници (правителството).
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 31, 2023, 23:18
Съгласен съм, но това означава да гръмнеш всички действали политици през последните тридесет и четири години. Петков и Василев с точно нищо не са по-различни.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 31, 2023, 22:41
Този новия, освен, че идва от Таити, друго не знам. Името му не съм научил дори. Но тая женица е извънредно тъпа. Наистина съм учуден, как така не чисти тоалетни. Точно толкова е нейния потенциал.

Но въпроса не е в това, колко е умна. Въпроса е, че е представител не дори на Китай, ами на затънтена, китайска провинция. Няма думата за нищо. Украинците нали са много лоши? Те поне имат гордост. Тоя народ го газят като валяк и търпи всичко.

Което ме подсети за Петков. Голямо хулене, че казал, че интелегентните у нас са 10%, останалите са пасмина, ала-бала, пунта мара, шменди-капели или каквото там. Ами, ако са 10% ние сме абсолютен световен шампион. Обикновено не са и 1%. Според мен Петков е оптимист. Според мен у нас няма и един процент от един процент от един процент от десетте му процента. Сметни колко нули след запетаята са това.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 31, 2023, 22:01
Държавна измяна би било, ако ходеха на консултации при тьотачката. САЩ е наш стратегически партньор (чети, ние сме тяхна колкония) и искането на разрешение от тях е обезателно. Същото е правило всяко едно правителство от 1990-та година насам и ще е така поне докато САЩ изгубят интерес към нас. А това ще е още едни минимум двеста години.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 31, 2023, 21:57
Ето и по-големият брат казва, че Крим е украински
https://t.me/chushvsejrusi/1640

Чак сега го отворих. Под Голям брат мислех, че се говори за САЩ, макар САЩ (колкото и да ги обичам) не се държат братски с никого. Щото СССР може наистина да беше империя на злото по думите на онзи полуидиот-актьор от евтини уестърни, но пък се държеше братски поне към нас.

Няма никаква изненада в тази позиция. КНР винаги е бил против всякакъв сепаратизъм и причината естествено е Тайван.

Аз пък съм твърдо за всеки сепаратизъм, ако ще от РБ да е и съм твърд противник на (политиците на) Китай.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 31, 2023, 12:23
Някой тук пусна връзка към петчасовия разговор, който още не съм прослушал, макар да ми е зареден и да чака. Но от няколко леви канали в тубата вече чух извадки с най-скандалните неща според тях. Почти съм сигурен, че аз ще намеря други неща за по-интересни, затова все пак ще намеря пет часа да изслушам записа.

От извадките до тук оставам с впечатлението, че гледам втора серия на „Кръговете на Доган“. Вярвам, че всички помните случая, но вкратце ще го преразкажа за пълнота на изказа.

Преди някакви избори (май точно преди тройната коалиция да дойде на власт), Доган се появи при дългуча и даде интервю на редколегията. Това не е вестник и редколегия няма. Сценаристите на Славун се правеха на интересни, бяха си обръснали главите (същото, когато Костов ги удари) и се правеха на много готини.

В това интервю Доган каза, цитирам: Всяка партия има около нея обръчи от фирми. Това е точен цитат. На следващия ден Мая Манолова някак си проспа половината изречение и крещеше на всеуслошание, че Доган има „обръчи“. Това беше подето от абсолютно всички.

Сега е точно същото нещо. Някакви смешници бесуват, че Доносническа България и ПППП били съгласували важни постове с наследника на г-жа Мустафа, че още не му знам името. Ами това са го правили абсолютно всички от Луканов насам, а преди това съгласуването ставаше с друго посолство, а още преди това с трето, че и четвърто, и пето, а да не забравяме и шестото на една разпаднала се империя. Така излиза, че от Освобождението насам, винаги е било, всички го знаем, но се правим на изненадани.

Сигурно и аз съм особен вид лицемер, но това ме вбесява истински.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 31, 2023, 12:10
И какво точно прави???

Едно от малкото оправдания, които намирах на действията му (и широко прокламирани от путинистите), беше, че не стреля по цивилни обекти и всички цивилни жертви са в резултат на грешка. И какво? Преди два дни обстрелва жилищни квартали на Киев? И как точно да не оправдая зеления комедиант, че няколко часа по-късно той обстреля жилищни квартали на Москва?!

Двама колеги по президенстсво и военнопрестъпничество си играят с животите на два от най-изтрадалите народи в историята — руския и украинския. Ама хайде зеленото чучело си има оправдание. Кинтите го влекат. Той е най-актуалния милиардер в момента, а влезе в президентсвото гол като пушка. Но, какво точно е оправданието на другия?

Освен да кажем, ето украинците вече неколкократно обстрелваха Москва, включително Кремъл. Това е доказателство, че е жизнено важно за за РФ, съседна  Украйна да е демилитаризирана и никакво НАТО в нея. Само дето нищо не правят по въпроса. Напротив строят още окопи и траншей. Не просто не нападат и да приключат всичко възможно най-скоро, ами правят грешката на Франция с линията Мажино и им дреме на к*ра.

И защо го правят? Ами този бетон струва кинти. Едни руски мутри пълнят гуши. Ракетите Калибър и другите също струват кинти. Други мутрони пълнят гуши. Украинското жито също струва кинти, трети, руски богатири заприличват на пеликани. Значи пак за пари.

Но докато в случая на комедианта, това са пари дето ще харчат семейството му, докато той стине в гроба в недалечно бъдеще, в случая на руските борчаги на карта е съществуването на РФ. Ама и на тях им е през х*я.

Другото, което десетилетия оправдаваха путинистите, беше, че той може и да е лош, може да убива народа си в мизерия и алкохол, но поне пази целостта на Русия. Е, и това се оказа легенда. Може би дори през ВСВ (по-точно частта наречена Отечествена война) Русия не е била под чак такава угроза от унищожение.

Бесен съм на малоумния Путин. Винаги съм критикувал, че с мафиотски методи държава не се управлява, камо ли свръхсила, но тези кремълски узурпатори прекрачиха всякакви граници на разума.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 26, 2023, 12:13
А още по-интересно е, че имаше теория, че Къро (Таки) иска да трепе Гешев, а сега Къро е зверски убит със семейството си и има догатка на Димитър Стоянов, че може да го е поръчал Гешев.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 26, 2023, 12:06
Първо, защо да ме няма и второ аз харесвам Бакалов.

Но наистина ме няма. Имаме голям, семеен празник.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 23, 2023, 22:19
   Как ще коментираш това ?

Утре…
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 23, 2023, 22:17
Дам, писали сме го за ударенията, Файър, точно ти си ми обяснявал за второ, трето и още там ниво (на клавиатурата). Аз така и не се постарах да ги видя тия ударения как се слагат, и си карам на шльокавица от едно време, чатърска и то, за писане в нета- ако искам ударено "и", го праскам "й", а някоя друга буква ако се наложи, за да не е неясен текста- пиша я главна, примерно като се шегуваме "къде изчезнА".
А иначе в работата, понеже моята е свързана с доста писане, не ползвам ударения, то не се и налага, там е сух специализиран текст, няма кво да му объркат при четене.

Точно за удареното „И“ понеже е кратка форма на женско, притежателно местоимение и се ползва извънредно често, има задалено отделно копче. Даже са две. Едното е второто равнище  на Хикс (демек, горен разряд, shift). Така Ь и Ѝ се пишат с Caps Lock. Другото е третото ниво на „И“ (по пдразбиране десен alt). Съответно голямо „Ѝ“ е четвърто равнище или добавен shift към alt-a.

А прозаичната причина за това е, че не можеш да имаш „Й“ на клавиатурата, ако нямаш „Ѝ“. И двете за заданяците са вид ударения. Затова от БАН си измислили оправдание с местоимението.
Страници: [1] 2 3 ... 555