Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 18
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 20, 2021, 00:08
"Започвам да си търся оръжие.
Някакви предложения за марка и модел? Нещо, което не засича и е надеждно и стреля сравнително точно."

Ловна двуцевка, 12-ти калибър (добър баланс между големина на цевта, далекобобойност и групираност на попаденията), по-лека от надцевка, ако първия път засече (то ще е от лоши муниции), винаги има втори опит, с два спусъка, за предпочитане с ежектори за бързина на стрелбата и не много голям шок на цевите, с цел по-малко износването им. За предпочитане - стар образец съветско оръжие, щото предпазителя на такивата не се включва автоматично при отваряне/презареждане, съответно по-бързо прицелване и скорострелност.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 19, 2021, 23:07
ХЕЛП!!!! Търся от къде да си изпиратствам "зеления сертификат", по възможност про- или ентърпрайс- версия (чувал съм, че трябвали да са в нежно-розов цвят).

П.С. Кво стаа с тия политици - къде са щастливите новини с които трябва да ни облъчват медиите? Хич да не е - поне некви комедиини шоута, филми или сериали да вървят начесто, да вдигат духа на раята.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Шъ съ оправим! -: Oct 18, 2021, 22:20
Песимистът казал - не, по-лошо не може да стане!
Оптимистът отвърнал - може, може.

Та, за да съ опрайм требе да има некой да има дупе да се опре на всички външни интереси и с пост и име в политиката... , който да се задържи на поста си известно време (за да даде достатъчен начален тласък). НО и да остане жив достатъчното дълго време, за тоя начален тласък. Т.е. - "Нема съ опраим.................."  накратко. ОСВЕН ако по няква луда случайност не последва нашествие на извънземни, случат се невиждани катаклизми и всякви други гадости на целия останал свят, а на нас не (това е по "Евангилеето на Ванга", както се твърди нейде ;)).
4  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Aug 04, 2021, 23:18
п.п. Малине, не помниш добре. Седморката е западен филм и не отдавна Ремо се сещаше за него. Оригинално се казва нещо от сорта на Blake's seven.

М-не, помня. И да, имам вече нужда от очила, ама май и ти.  [_]3
Никъде нищо не съм говорил, за телепортиране даже....


А иначе - по наща телевизия (кога бяха само две) даваха унгарски филм с име "Танц върху динена кора", комедия на абсурда, може да се каже. Но не помня на кой режисьор беше, иначе щях да си го намеря. Ако някой бутне едно рамо няма да се разсърдя.
5  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Aug 04, 2021, 22:42
По принцип съм уцелвал случайно съветски филми, които после съм искал да ги видя пак . Единия е "Асса", бях се върнал от дискотека, сам, недостатъчно упит и пуснах ТВ-то, и го даваха него. Невероятна музика, особено края с "Кино" (беше втората част, после го изгледах целия, когато го повтаряха, наскоро пак го преговорих).

Другия, за който се сещам е "Ролербол". Бях завел тайфата на филмотечно кино. Беше черно-бял и един чичка превеждаше. Преди време се опитах да го гледам на ТВ и цветен - нищо общо с голям екран. Което е правено за кино, така и трябва да се гледа. Особено по-старите филми.

Сега май се канят (от доста време го правят) да направят филм по "Пикник край пътя"..., но както по Тери Пратчет - много трудно би се получило. Ако не си чел Англичанина - може и да ти харесат филмите, ще ги гледаш непредубеден. За съжаление аз не съм от тях. А филма на Тарковски е прекалено съветски, не е лош, даже е добър, но е доста встрани от книгата.
6  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Aug 03, 2021, 23:44
Като ученик гледах на лятно кино "Сюркуф, тигърът на седемте морета".

https://www.youtube.com/watch?v=8fIcInDejf0

Извън темата:
Гледах случайно ТВ, та човекът написал "Капитан Петко Воевода" ще издава книга за хайдутина, вдъхновение на БГ-иманярите. Малко съм на градус, за да дам точните имена.
7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Jul 10, 2021, 23:12
В момента бачкаме по проект на Сименс, който е тотално сбъркан (меко казано). Говорих с комщията, той е бачкал във Волфсбург пак по техен проект - пак е било каша... Не бих се доверил никога вече на нещо което има вземане-даване със Сименс.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Линукс без ъпдейти -: Jun 26, 2021, 01:00
Чел е (предполагам) мнението как ако се ползва ЦентОС дъъъълго време и се обновява редовно, как с времето системата ставала по-тромава и от тоя род. Няма лошо да пробва. По всяка вероятност ще пусне за проба да види за колко време се обновява, какво се случва ако това се прави, ще си направи неговата сметка и колко му е затормозило това системата. А "голямото почистване" със sudo apt clean на терабайтов диск ще му почисти точно нищо (ако се удари калема) от толкова притеснителните допълнително предполагаемо натрупвания на "ненужни" системни обновявания.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Линукс без ъпдейти -: Jun 25, 2021, 01:44
О, ще работи без обновявания до момента в който няма да работи. Залагам, че ако е Манджо, ще се случи по-рано неработенето. Но избора на програми и "ще се ползва за" не се припокриват.
В случая това няма да е типичния лин-потребител и ако нужда от помощ - ще трябва да се оправя сам, т.е. питането му е напълно излишно и ... залагам, че няма да ползува ни Кубунту, ни Манджо дълго време, освен ако не е свикнал на същите програми на другата ОС.

Всъщност, не е типичния лин-ползвател през моите очи. Нали Ментата откри, че голям брой ползващи я, не я обновяват въобще и въведоха некви техни нововъведения да рекламират/приканват/подканят това да се случва. Кога ще съобщят имало ли е ефект (би трябвало), кой ти знае.
:) В момента съм с Мента и се опитвам да науча жена ми (ако ме няма по-длежко време) , когато излезе едно оранжево щитче, да цъкне на него, да въведе сложната парола "123" и да се съгласи каквото трябва да стане.... но това е много сложно и трудно, иска най-малко две висши образования, пък тя горката ги няма (пък и аз, де).
10  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Проблем при инсталиране на CentOS -: Jun 13, 2021, 10:21
Здравейте, вече цял ден се опитвам да инсталирам SME Server 7, което е модифициран CentOS.

Ми то версията 7.4 е от блииизката 2008 година. Толкова ли си го закъсал.

И аз имах дискове на Федора 9, ама се оказа, че към тогавашното време компютъра ми е слаб за нея (ако я искам в пълния ѝ блясък).
11  Игри за Linux / Общ форум / Re: Малко помощ за Wine -: Jun 12, 2021, 17:23
https://wiki.winehq.org/Wine_User%27s_Guide#How_to_run_Windows_programs_from_the_command_line
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Apr 29, 2021, 06:19
Да им се чудиш на японците, луди хора - когато някой е болен, носи маска навсякъде, даже когато нямаше ковид.
Относно болестта - няма я, докато не ме удари, и тогава ще ми е все едно. Разбира се, по-добре да не ме удря.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 25, 2021, 00:04
Малко филми прави великата китайска нация за некитайска публика, сигурно залагат на театър, опера, балет и други елитарни дейности.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник ! -: Mar 05, 2021, 00:49
Тъй, тъй... И когаш извънстранскската ориентация води до несгоди излиза начело националното (ако и да е изненада за тях, "националните"). Ама в днешния свят те пък кви купчинки могат да сътворят... В интересни времена живеем. И да не искаме - сега ни се е паднало.
Помежду другото - (помага!) вярвам, че ще имам и друг живот (а.к.а. - онуй, с преражданията), ама май пак ще съм си тук, в България.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: днес се сдобих с ново желязо -: Feb 25, 2021, 01:56
Ventoy си е газарийка. Ще се наложи да му правят и GUI даже.
Страници: [1] 2 3 ... 18