Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 11
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Apr 06, 2020, 23:36
М-да, епидемия/пандемия  - все в гъз(а). Има вечерен час/няма вечерен час. Всички патрули нямаха еднакви изисквания за що требе на влизане/излизане в града (което доказва, че са Българе, ако не другото). Пика ще е еди кога си - да, бе, важното е да се говори за него, няма значение дали е така. Имам свидетелства от първа ръка (мои близки), че журналистите гледат своя интерес, а не обществения... а дали ще е истина или не (и дали не е единичен случай) - на кой му дреме, важното е, че е злободневно, качва се рейтинга, тоя журналист "е". А дребния човечец да го духа.
Ама кво толкова е станало, че "да ме ръчне", в началото дебелака Харалам беше авторитет по докторска тематика, после се усетиха.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Apr 06, 2020, 23:20
Амиии ... ако постъпиш смело. И слагаш само по една програма на всеки лаунчер. Пак така ли излиза?
И във връзка със смелостта - дали мога да си подредя как ще се показват в трея иконите, дето излизат там?

3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Apr 01, 2020, 22:54
Един колега, който не знам как чете все "интересни новини" които аз пропускам, разправя за Швеция - та, те не обръщат внимание и болните при тях са като при тези, дето обръщат, починали и т.н. - като при тези, дето се побъркват... Като онази диагноза - със хапчета, две седмици, без хапчета, седем дена.

Плацебо ефекта - има го, то оставаше и да го няма. В казармата един голям камък ме удари по главата (така се случи, не уцели където трябва :)), почнаха да се базикат с мене в заставата по-късно и замалко не припаднах, въпреки че не се влияя чак толкоз, въпрос на случай е явно. Внушението си е внушение, неосъзнато, но действа.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 20:49
Бях чел, че маските трябва да пропускат 3 микрона, нещо такова беше. Гортекс един вид. Колко са такива у нас (приемам, че съм чел вярно). ОК. Тя тая маска полепва като на водолаз във вода, нали така, и нииищичко не може да мине хич отстрани, пък той, вируса, само като види тоя модел маска и си вика "няма да има сиренце".
Помага да се намали риска, но не спасява винаги. :) Препоръчван deb пакет.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 20:19
Да, и такова име е казвала баба ми. Нашето е омешано беломортракийско и турско. Един земляк правил некво изследване и думите били само по наше село и селото в Гърция от дето са били. Голяма част от него говор вече го няма.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 20:08
Въх, ний сме били специални, само при нас имало вечерен час. А пък маските отпадат. Късно - имаме си достатъчно за всички в къщи, да водим кръгова отбрана поне месец.

Да попитам - някой носил ли е маска, на жежко място, в жежко време, където въздуха е кът, вижда се цветът му, вижда се какво има в него и дори може да се усети на вкус. Мога само да кажа, че пушекът от цигара е по-чист от него (въздуха).
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 19:51
При нас били въвели вечерен час, официално.
Телефона ми добре, че е от устойчивите, досега да е дал фира от третирането с дезинфектанти и спирт от жена ми.
Мисля си, дали не може да се ползва забрадка (по нашенски/както им казваше баба ми - двале) вместо маска, ще мязам на каубоец-банков обирджия. Когато съм работил, доказано такъв вариант ми е помагал повече (когато съм имал случайно/нарочно забрадката). Ммм не знам къде да попитам и дали ще ме отразят. Пък и ще ми излезе в пъти по-евтино - имам си няколко, още от времето на баба ми, не са мръднали, е, едната е почти несиня вече от пране, тя ми е любимата.
Вариант 2 (докато е още студено) - може ли да се ползва шапка, от тия, дето само очите се виждат. Имам такава, не съм я носил, таман ще я поразкарам.
Мисля си - по арабските държави трябва само пришълци да са болни от тая корона - не пият корона и са забулени като мумии, как тогава ще хванат това дето не требе.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 22, 2020, 20:14
Всъщност, колегата ми го разтълкува така когато се изказах пренебрежително по темата преди време, точно изградения имунитет ще ни убие, ако се случи близка среща с грипа.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малки букви -: Mar 22, 2020, 15:51
За нещо такова ли става дума - https://wiki.archlinux.org/index.php/Intel_graphics_(%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9)#%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%88%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малки букви -: Mar 22, 2020, 13:24
настройки - външен вид - шрифтове - шрифт по подразбиране - размер
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 22, 2020, 13:16
Пак да попитам: Кога тарикатите (най-вече сикаджията) ще
отменят извънредното положение ?

Ако разсъждавам логически - "много скоро", той Домуса щото кара на една социална пенскийка от майка му, затова му е толкоз трудно. Пък и Чолака не дава изгледи да се затопли скоро, та и природата "се бъзика" с нас.

А, да, чакат топлото, обаче като се стопли ще се разбере дали си е струвало.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 22, 2020, 03:19
Доколкото хващам, това е силно заразно, няма лек за него, не е ясно как се предава наистина... Т.е. каквито и мерки да се вземат... ку те е писано да се удавиш след 32 години, 5 месеца, 21 дни, 8 часа и 11 секунди, то небиткойна няма да те фане днеска, утре, никога... фатално. От друга страна... дали наистина така е написано... нейде. Аз приемам, че така (това, за 32-то години ми се вижда малко пресилено и много скоро, освен това не мога и да плувам... тъй че ако е така "написано' - и друго драматично събитие ще трябва да има, и двете да се случат в комплект... което ще е неприятно за мен, но не и за целия останал свят).


Това предното може да е с друг шрифт и да продължи така - (нормален шрифт, вече) - "А виж доктор Попов, тоя нещастник какво щастливо изражение на лицето има." - "Сигурно се е дрогирал с нещо, да издържи на мъките. Карайте го при другите и като ги горите, включвайте филтрите, че много лошо миришеше снощи".
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 15, 2020, 13:13
п.п.п. Ако наистина ще мрат, защо им е тази печалба?

Мислех си същото.

А за теорията ще го прочета. Видях темата, погледнах за какво е преди време... даже нямаше и да пиша, ама ... то това е...
"не, няма такъв вирус - ааа, има, има"
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 15, 2020, 12:41
Преди малко "се срещнахме" с жена ми на терасата да пушим и тя ми разказа за нова конспиративна теория - виновни били китайците и тяхната 5Г мрежа, имало някакво излъчване и от него се получавало. Лудост.
Ходих до автогарата да изпращам и града беше пуст на връщане, то и на автогарата нямаше много желаещи да пътуват. Само има опашки по аптеките и дори Билата (уж голям магазин), успях да уцеля една аптека в центъра без никой вътре (да не съм луд да чакам) и взех заръчаното (не, не беше маски). И гледам надпис на магазин "ще работим след 30.3", това вероятно е по първоначални нареждания.
А утре ще се взима решение дали ще работим.
Опа, пропуснах, на тотото също имаше опашка.  :D
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 15, 2020, 11:02
... само сталкерите, смели мъже, ходеха навън в зоната...
 "Така, ракия, цигари, свински уши за мезе... май всичко си имам до понеделник" -смятам наум. "Взе ли кафе?" - това от жена ми. И подредения ми свят се преобърна, пак трябва да се правя на сталкер, щото трябва точно определен вид кафе... а в тоя дъжд не ми се виси на опашка със зомбита.  ;)
Страници: [1] 2 3 ... 11