Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 65
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 18:39
Това е от трети ноември в Гърция- здравните им работници протестират срещу задължителната ваксинация. Намерих го случайно, първото, което излезе, след като написах в тор-а Greece protest mandatory vaccination. Щом медицинските им работници протестират срещу задължителната ваксинация, няма начин да не протестират и гражданите, особено когато става въпрос за възрастните им родители.
https://www.ctinsider.com/news/article/Health-care-workers-in-Greece-protest-mandatory-16587773.php


Ха, че как ще сложат такова изискване у нас за изборите, на фона на хляб 1.45 лева и бензин около 2.50, това щеше да е направо "буустер". П. П. имам предвид задължителна ваксинация на част, или цялото общество, ако правилно съм те разбрал.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 18:13
Гърците са народ, който обича да протестира. Когато протестират те и французите, мероприятието прилича повече на гражданска война, отколкото на мирно, демостриране на несъгласие. Щом в Гърция няма протести за глобите, значи те са съгласни на това.


Дали не протестират, или протестират, но не го отразяват? Както не отразяват в Нидерландия, Франция, Австрия и т.н.? Ако е някаква ковидарщина, веднага се намират по медиите (не само нашите) някакви ентусиазирани граждани на улицата, които усмихнато обясняват как са се ваксинирали и как това е разумният избор (нямам против, който иска, да се ваксинира, личен избор е), като чета медиите, оставам с впечатление, че минимум 1500 (хиляда и петстотин) процента одобряват и ваксинацията, и зелените сертификати, и маски и т.н., а пък всеки втори на улицата ги псува тия мерки и сертификати?

Прочетох и последната заповед на министъра на здравеопазването. Тя всъщност преповтаря в основното досега действащата. Е, много интересни неща има там- за мола ти трябва зелен сертификат, но за офиси на застраховател, за банкови клонове, за куриерски услуги, офиси на мобилни оператори- дори и да се намират в мола- не трябва сертификат. Той вируса, разби'йш ли, знае кой отива до магазина на Адидас в мола и незабавно го заразява с минимум две-три хиляди процента вариант за летален край, ама който отива до офиса на ДСК ЕАД, го прескача.
Е,  как няма да смърди нещо подобно? При положение, че д-р Стойчо Кацаров (административния орган, издал заповедта за зеления сертификат) през април месец тази година (вярно, все още не в позиция "министър") в интервю пред Дарик радио казва следното : "Зеленият сертификат е класически пример за непряка дискриминация".

Та, как да повярваш на медии и държавни органи на управление? Липсата на информация за "нещо", не значи, че "нещото" не съществува. А изобилието на информация за друго "нещо", не значи, че нещото съществува.


П.П. А на Ремотекс поста ме изкефи, пренасочва темата от "За, или против ваксини срещу ковид" към спор "Тази, или онази ваксина срещу ковид", замазвайки и с противогрипните накрая ;)
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 18:03
Само да не почнат да ги кръщават на буквите в китайската азбука, че отидоха стотици вълни от нов ковид, коя от коя по-смъртоносна.. и стъкмистиката ще гръмне по шевовете.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 28, 2021, 13:24
Нова версия на ковида пуснали на пазара, "Омикрон".
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 28, 2021, 13:23
Добър е, май имаше такъв и за Рокфелер, че като не станало с ябълките, получил някакво наследство.. :)

Я да вкарам и аз един..

Разговор между двама познати:
"-Дъщерята ми каза, че иска йоркширски териер за Коледа!"
"-Жена ми обикновено готви свинско.."
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 28, 2021, 10:31

Отклоних се доста, ама смятам Джет за прав, а Ник за наивник. А той като представител на една от най-древните професии би трябвало да се е сблъсквал с тези неща доста по-често от нас и за разлика от нас, не основно от медиите.

Сблъсквал съм се и именно заради наклоненото и подчертаното считам за невярна тезата, че БКП, ДС и така нататък продължават да управляват и доминират тридесет и кусур години, и понастоящем. Включително и по естествени причини, освен другите. Но пАрата се изпуска през свирката, ДС и БКП са много удобно плашило. Разбира се, всеки има право на мнение. С темата за бекапетата и десетата приключвам :)
Желая на всички хубава неделя!
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 27, 2021, 19:37
.....
Поздрав на Ник123

Мерси за поздрава, от мен пожелание да си здрав и да не те набележи някой замразен преди 30 години агент на  ръководещата всичко и понастоящем ДС/БКП  ;)

8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 26, 2021, 18:05
Един малко аутдейтид, но като цяло актуален:
Отива един човечец сутринта, да си купи баничка. Вика "-Дайте ми една баничка!"
Продавачката му вика: "-Два лева!"
"-Ама госпожо, как два лева, вчера баничката беше един лев?"
"Да, ама вече е два лева, един лев за баничката и един за Борисов!"
Човека промърморил някаква благословия със споменаване на родители и дал два лева. Продавачката му върнала един лев и му казала- "-Съжалявам, ама банички няма, свършиха!"
9  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Автомобил на лизинг. Условия. Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът? -: Nov 24, 2021, 15:19
Абе колега, ако спреш спама, може да се почувстваш по-добре. Ей ти един форум за стари коли, включително и за соц-коли имат секция, там ще намериш отговор на всичките си въпроси, тук какво очакваш?
https://www.classiccar-bg.com/index.php
Бива, бива спам и простотии, ама твоето вече на нищо не мяза.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 21, 2021, 20:02
Вица е добър :)

А като стана въпрос за Австрия, попаднах на това:

https://frenchdailynews.com/politics/3592-austria-rises-up-against-health-dictatorship

Синдикати на военните и полицията в Австрия са против мерките срещу неваксинирани, според тоя сайт. П.П. Дали е фейк, не знам. Но в БГ пространството не намерих инфо.
Има и някакво видео в тубата, но немския не е моя език.


11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 21, 2021, 17:45
Кофти, е, да, аз не съм писал, че е хубава работа. Смисълът беше, че ако нашите тука направят такива карантини и локдауни за по-дълъг период, особено баш тотална карантина за неваксинирани- т.е. стоене вкъщи и без да работиш, всичко ще колабира и затова няма да го направят. Защото първо, хората няма да си платят сметките, после тия, дето трябва да получат плащанията, и те ще са назад, трето, държавата ще се срине окончателно, отде ще събират данъци? По същата причина и в Австрия няма да го направят за дълъг период, макар техните ваксинирани да са две трети. А само опипват почвата там- засега 10 дена и то с право да излизаш за работа, а задължителните ваксини чак от февруари (дотогава да видят кво ще стане). Никой няма сметка да стоят заключени хората по къщята. Просто в момента има огромен натиск за ваксиниране.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 21, 2021, 16:25
Може и да могат. Миналата година арестуваха 100% от населението. Освен това сме гледали криминалета. Там изобщо не се грижат да ги проверяват. Слагат им по една гривна на крака и, а мъднеш на метър от вратата, а се е разпищяло и куките пристигат.

Файър, такива гривни у нас могат да се поставят само във връзка с наказателно производство и само със съдебна санкция. Не знам при австрийците как е, но като част от ЕС и при тях едва ли ще е по-различно (ние това с гривните го взехме от ЕС). Карантината е принудителна административна мярка, не наказателна.  А те и съдиите са толкоз ваксинирани, колкото и останалата част от народа при нас .. Ще видим докъде ще стигнат. Според мен- до никъде. Даже и с техните 60 и кусур процента ваксинирани, затворят ли една трета от народа си по жилищата им, за по-продължителен период, не две-три седмици, или месец-два, без да работят, ще колабира държавата им. Затова са казали, че от първи февруари ще е задължителната ваксинация, да видят властите им какво ще се случи- ще се изпонабодат ли всички, или същата работа като при нас, със зеления сертификат. И ако не се набодат, дотам ще е със задължителната ваксинация. Аз така мисля.

П.П. А всъщност ето какво представлява австрийският локдаун:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sled-lokdauna-za-nevaksninirani-avstriia-obmislia-i-vecheren-chas-6133891

Няма арест: "В Австрия влезе в сила локдаун за неваксинираните срещу ковид, предаде ДПА. Граждани, които не са имунизирани, ще могат да излизат от дома си при съществена необходимост, за посещение при лекар или за да ходят на работа. Разрешава им се също да излизат за кратки разходки."
А ето и същината: " Мерките за налагане на локдаун ще останат в сила първоначално за период от 10 дни.." "..Надеждата е, че локдаунът ще насърчи ваксинацията."

Та.. я да видим ще се набодат ли всички. Ако мине номера.


   Я малко да се поразведрим бе !

//////////////////////////////////////////////// оффтопик

   Според най-новите еврогейски,брюкселски и т.н. директиви,
терминът "бой и ебан" вече не е политически коректен...

Правилният е:

садо-мазо гей порно.
Да не се наказваме,ей  ;D


На еврогейовете най-много да им хареса..  ;D
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 21, 2021, 13:02
Според мен, хем няма да им стиска, хем няма как да стане на практика, ако им стиска. Поне в момента. Тука ваксинираните са 22-23 процента, върпеки усилията като зелени сертификати и професори със страшни прогнози. Аз не си представям как ще карантинират 3/4 от населението в БГ. Освен тотална икономическа катастрофа, чисто технически няма кой да следи за домашния арест. Просто няма толкова полицаи. Полицията също е с такъв процент ваксинирани- около 22-3. П.П. А полицаите също имат семейства и те също не са всички ваксинирани.
В Австрия ще им е по-лесно, там са две трети изпонабоцкани. Но и там имат гратисен период за оваксване до февруари, доколкото прочетох. Сега ще чакат, да видят колко още ще се набоцкат при тях. Ако ненабоцканите останат в Австрия около 10%, ще могат ефективно да им наложат и вечна карантина за неваксинираните. Няма да имат и голямо сътресение в икономиката, ще си внесат още талибани да бачкат и готово.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 21, 2021, 12:26
И аз мисля, че пробват каква ще е реакцията, но все пак Хитлер е австриец. Парадокса е, че спретнаха един компромат и дело на десния си канцлер, сложиха еврогейски ориентиран, а натресоха фашистки методи. А в Холандия чак до стрелба се стигнало, при демонстрации против ковид фашизма, гледах някакви кадри в нета- на бунт си прилича. Ротердам специално.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 20, 2021, 18:55
Понеже нашите си, национални плашила на тема ковид и ковидиотия не вършат работа, почнаха да изваждат от гардеробите други скелети- евроатлантически плашила :

https://www.varnadnes.com/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%BE%D0%B6/

Навремето имаше "българска следа" в покушението срещу папата, сега ще има такава следа и в ковида. Еваси помията.
Страници: [1] 2 3 ... 65