Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 138
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Nov 25, 2022, 20:21
Туй новото име на сураттефтера ли беше? Тука ако го закрият, отиде 90% от политическия живот  ;D
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 25, 2022, 19:23
Мерси, таймлайна много ме изкефи.
 [_]3
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 25, 2022, 17:53
Преминаването 0т Офис365 на Либра заедно с преминаване от джамовете на нашата ОС ли върви, или Либра върху МС ще слагат французите, че не ми стана ясно от линковете на 4096 и Джет (сори, ако не съм разбрал нещо из инфото в линковете)? Доколкото знам, франсетата ползваха Мандрива в много свои институции, ама Мандрива вече я няма..
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Nov 24, 2022, 19:38
Тая поне още е жива, а на последите избори в САЩ някакви умрели си избраха.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 24, 2022, 08:29
Ние си пишем за колите, но те не са най-големия замърсител, от движещите се. Има самолети, кораби..
Има създадени електрически кораби, но това са съдове или за плаване в рамките и около порта (влекачи, пилотски катери, разни спомагателни съдове), или фериботи за къси разстояния. В открито море корабът не спира през нощта, или през 200-300 мили, за да зарежда батерии.
Четох наскоро, че създали и електрически самолет (предполагам, витлов), можел да изминава разстояние 250 мили. За София-Варна ОК, но презокеанските ще продължат да си горят керосина, докато измислят друг двигател.
Може би най-удачната система за момента е хибридната. Такива идеи е имало още през 30-те години на миналия век. Пътнически кораби, на които генератор дава ток на електродвигател, който пък върти винтовете. Дизел-електрическите подводници също. И такива локомотиви има.
Хибриден автомобил бих купил, ако някой ден стане невъзможно да ползвам сегашния. Батерията не е такава голяма и скъпа, колата не зависи от зарядни станции (обикновения хибрид имам предвид, не плъг-ин). Разхода е по-малък, демек "по-еко".
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Холандската трева е най-зелена -: Nov 23, 2022, 20:31
Не е демократично топките на германците да са в ръцете на руснаците. Трябва да са в ръцете на американците. Че и на целия ЕС в момента бизнеса им го придърпват за топките американците, като предварително забъркаха л@йната в Украйна и създадоха условията. Ще реве Шолц, много ясно- отрязаха му "съюзниците" оттатък морето  евтиния газ- първо го натискаха да не пуска СП, а после за по-сигурно взривиха тръбите. То и на нас "съюзниците" от САЩ ни пратиха "евтин" газ с кораби.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 23, 2022, 19:40
Джет, беемве i3 дали ще са рентабилни като стари, защото батерията им трябва да се смени, а то е половината кола (и то като нова)? И дали въобще ще ги има след 10 години в състояние да се движат, с всичките им пластмасарии и компютри? За моята ти гарантирам, че и след още 10 години ще е в работно състояние. Както казах, правил съм си сметка.
И напротив, не съм съгласен с теб, че не мога да сравнявам стара и нова кола- наистина не върви да сравнявам беемве i3 с моята кола, защото, макар и дърта, моята е здрава, надеждна, удобна и маневрена, а беемве i3 е една сапунерка. Но това са различен клас коли и не бих сравнявал качествата на моята с i3. Но като сравня моя мерцедес с тесла модел 3 да речем, не намирам причина да си сменям колата- както писах по-горе, цената не ме кефи, също и зарядката. Не ми пука, че можело от хола да се пусне климатика в колата.
Всеки си има индивидуални изисквания за колата, освен разходите по нея (което въобще не е маловажно, нали с портфейла гласуваме), моите са климатик, хубава возия, маневреност, здравина и по-малко електроника, по възможност. Всичко това е налице. И работи нормално, ще работи още много години в моята кола. Никакъв шанс да я сменя за електричка, струваща 30-40 000 евро. Да не говорим въобще за лимитирания живот на батерията- хич не ме кефи идеята дълготраен актив като МПС да има предварително заложен живот 6-7-8 години(не само при електричките е така, и новите с ДВГ ги таманят да се скапват, като минат гаранцията). Аз и сега мога да си купя нова кола, но за мен е неоправдан разход, а глупостта "екология" (по основната тема) е за широката публика с широко отворени очи пред големия таблет в колата- електродвигателят не отделя емисии, но производството на батерията му хич не е екологично.

П.П. И на теб една  [_]3 , постът ми не е заяждане, а мнение.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 23, 2022, 18:39
За частно лице като мен например, което ползва колата да отиде до офиса си и обратно, и чат-пат някакви 200-300 км извънградско на месец, електричката в никакъв случай не излиза по-евтино от моята кола, напротив, излиза два пъти по-скъпо, правил съм ги тия сметки. Може би електричките ще станат бъдещето, като им падне цената (ако падне).

П.П. Хайде от мен една  [_]3
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 23, 2022, 15:32
Решения винаги могат да се измислят, тука у нас отдавна е практика клошари срещу 100-200 лева да стават управители и директори  ;D
То клошари колкото искаш, но клошарките са по-малко, та тяхната цена ще се вдигне  8)

Въпроса е акционерите кво ще рекнат, нали за АД пишем, ще ги кефи ли такъв престижен състав на съвета на директорите ;)
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 22, 2022, 22:21
А каква е връзката на китайците с поръчката от ЕС на ваксини за маймунска шарка от датска фирма?
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 22, 2022, 22:16
Те ще са като жокери в покер.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 22, 2022, 18:41
https://business.dir.bg/ikonomika/es-razbi-mazhkiya-svyat-na-firmenite-upravi-skoro-vseki-treti-direktor-shte-e-zhena
Поредните еврогейски простотии. Сега какво правим, ако сме собственици на компания с над 250 души, допусната до борсова търговия в ЕС, ще гоним мъжете, или ще отваряме нови щатове за жени, да докараме процентите, че урсулката да е доволна?

От една страна "..До юли 2026 г. всички големи дружества, допуснати до борсова търговия в ЕС, ще трябва да вземат мерки за увеличаване на броя на жените в техните ръководства, съобщи пресслужбата на Европарламента. .."
А от друга: "Съгласно новите правила, заслугите трябва да останат основният критерий в процедурите за подбор, които следва да бъдат прозрачни."
А защо само в ръководствата ще увеличаваме жените, за юзър-левъла що не важи?
А сега де.. хем по заслуги, хем по пол, това само разни отклонения като урсули, макрони и прочие, могат да го съчетаят в едно. Демек трябва да търсим заслуги в конкретния пол, докато натаманим нещата.
Компания Х например има съвет на директорите (да речем, че е АД) от 5 мъже и всичко пее и свири, бизнеса върви. Какво излиза, трябва да назначим още 2 жени, че да оправим процентите. Не й трябват на компанията, ама хайде едни щатове да открием.. и заплати. Или защо да не назначим още един мъж и три жени? Така горе-долу пасват процентите. Девет членове на съвета, три жени.
Или компанията Х има съвет на директорите от 3 жени, всичко свири и пее, бизнеса върви, трябва ли да назначаваме мъже, да оправим процентите.. нищо, че не трябва за бизнеса. Или ще е задължителен само женският процент, не мъжкия, важното е поне 33% жени, но няма изискване за обратното?
С джендърите кво правим, например по-гъвкавите, тоя/тая утре се самоопределя като оная/оня.. не може така, трябва да им запазим места, мисля.
И както в коментарите под статията някой е питал- а кога за миньори и т.н. полово равенство/пропорции/проценти?
Дали не е вариант, ако някое АД, допуснато до борсова търговия, има 5-членен съвет на директорите- мъже, двама от тях да се пишат жени, че да не нарушават еврогейските директиви  :D Или пък обратното, ако са жени, някои да се пишат мъже.. не е като да няма варианти  8)

Лично на мен всичко в тая статия на дир ми звучи абсурдно. С тия проценти и изисквания по пол, направо си е трагично.

П.П. Хайде  [_]3 , чудя се да се смея ли, да плача ли..

П.П.П. Абе и изкуствения интелект трябва да включат в квотата, да е пълна картинката, задължително и по един робот в съвета на директорите ;)
Накъде отива тоя ЕС..

13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 22, 2022, 17:18
И аз не знам такъв случай. Но на входа на "Алати" за подземния паркинг има такива табели. За моловете не знам, не ги посещавам :)
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Nov 22, 2022, 16:46
И при нас има такава забрана, за коли с газови устройства в подземни паркинги (имам предвид тези обществените, молове и др.) от десетина години.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/774305

Сайтът е информативен, точният нормативен акт мисля, че беше някаква наредба за пожарна безопасност, но в момента ми е малко трудно да я издиря и посоча с номер/дата/издател.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Nov 22, 2022, 15:44
Освен някои от горните (не всички), които сте посочили, чета от време на време и този канал:

https://t.me/s/rezident_ua/

Някои постове са ми интересни (не всички).

П.П. този също:

https://t.me/s/aleksandr_skif


Страници: [1] 2 3 ... 138