Автор Тема: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“  (Прочетена 13662 пъти)

backinblack

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 3201
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #90 -: Oct 20, 2012, 16:19 »
Цитат
Аз нека правя по 1000 продажби на ден, пък нека е случайно
Както и примера ми с Angry Birds - голяма простотия, ама интересна за много хора... и ето как групичка от 3-ма човека само за дни стават една от водещите

И аз съм се чудел как може да има толкоз малоумници които да харчат луди кинти за айшити, но е факт, че ги има защо да не може и да се разчита на един сериозен бизнес и постъпления от тях!
След като имаш вече някаква идея която явно се харесва, дерзай да я подобриш, докато някой не взаимства и не те изпревари!
Другото е пунта мара приказки!

И Успех!

Не бих нарекъл 0.99$ "луди кинти"... толкова струваше първата версия на Angry Birds например...

Проблема ти е, че гледаш на парче и в малък мащаб! 99 цента, но на доста милиони продадени устройства! Освен това, това вече е създадена клиентска маса, която без проблем ще рискува още 99 цента за каквото и друго да е, поне за проба!
Приеми факта, че няма начин да си гениалния който пуска нещо и става хит! Не се заяждам, а е в твой + да се подцениш и да си подготвен за късни резултати, па те да дойдат по-рано, добре, но в противен случай, бързо ще се разочароваш, и дори и да е кацнало птиченцето на рамото ти, ще го изгониш!
Активен

Mitaka

 • Гост
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #91 -: Oct 20, 2012, 17:11 »
Това, че има милиони устройства не ти гарантира продажби. То може и безплатно да е, и пак никой да не го свали.
Иначе, честно казано не очаквам нищо - пиша, пускам и каквото стане :)
Няма да се разочаровам, защото нямам никакви претенции и очаквания.
Отделно, независимо от сумата комисионните, данъците и таксите /пак на тая тема/ са около 70%. И няма как да ги скриеш, просто защото не ти ги превеждат :)
Активен

ddantgwyn

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 1140
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #92 -: Oct 20, 2012, 18:13 »
Не всичко е стоки и производство :)
Аз с моята работа например не произвеждам нищо. Но... ако ме няма мен /или друг на моята позиция/, то никой няма да може да произвежда.... странно, нали?

Ако искаш да получиш някакъв смислен отговор, добре би било все пак да кажеш каква точно е твоята позиция, която да спира всякакво производство.

И ако си обърнал внимание, аз не отричам услугите като такива, само изразявам съмнение в тяхното върховенсво.
Активен

--
the lamer's team honourable member

ddantgwyn

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 1140
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #93 -: Oct 20, 2012, 18:20 »
За тия цикли участва човешкият ресурс и следователно той трябва да даде своята част от принадената стойност (в общия случай най-големият дял). Ако работната сила не участва във формирането принадената стойност, то тя е излишна.

По другия въпрос. Чича ти Карло може да го хейтят, ама го хейтят форумни звезди. В сериозната наука никой не си позволява такова нещо. Нещо повече, той е най-изучаваният автор. Има остарели неща, но то е нормално за два века все нещо ще и остарее. В неговия случай това са въпросите за инфлации и т.н. Все пак е живял при златен стандарт и не е виждал, колко привидно работещ е той.

Висока долна класа е понятие от двадесети век. Преди това ръководителите на дадена търговска организация са били собствениците ѝ. През двадесети век започват да се наемат работници за целта. В много случай тези работници получават по-висок доход отколкото собствениците на капитала.

Пари — стока — пари прим не се променя, ако на мястото на стока се сложи услуга. Даже тогава вместо прим можем да сложим секонд ;)

В световен мащаб е доказано категорично, че тежка индустрия могат да развиват единствено и само огромни икономики и пак няма да е сигурно, че ще са рентабилни. Познай нашата дали е от тях ;)

Митак, както и друг път съм имал възможност да споделя, „цените световни, заплатите местни“ е основното верою на неолибералната икономика и не подлежи на никакво обсъждане. Има си причина да е така. Нарича се производителност на труда. Не може в Швейцария БНП/БВП на глава от населението да е двадесет пъти по-високо отколкото у нас и да получаваме същите заплати. Няма как да стане.

А пък както казах в друг коментар, мрънкащите са лицемери. Съотнесено към предприемачите, не се променя. Такива „бизнесмени“ ще излязат рано или късно от пазара, неизбежно е.

Забравих. Сорос няма научен принос, само практически, който се изучава отдавна в теорията, което си е пак нещо.

Добре, виждам че си прецизирал тезите си :D

Само ще помоля за връзка към доказателството, че тежката индустрия е по силите само на тежки икономики.

Споменаваш Швейцария -- държава, която освен металургия има и не помня точно колко бруто регистър тона морски флот ;)

Има достатъчно държави от нашата категория, които развиват и тежка индустрия, барабар с останалите две. С идеята за балансирано развитие.
Активен

--
the lamer's team honourable member

ddantgwyn

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 1140
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #94 -: Oct 20, 2012, 18:23 »
Всяка инвестиция в нещо е малко или повече риск! Безрисково е само работата на заплата. Колкото по -голям е риска се търси и по-големи норми на печалби.
Ето дори банките го доказват лихвите си по кредитите! Ниско рисковите кредити са по-евтини и колкото по-голям е риска за банката го отпуска с по-високи лихви. В бизнеса също, най-печалившото е наркотици и проституция, но и риска там от пандела или убииство най-голям, а от лични наблюдения, с най-ниска печалба и най-безрисково е продажбата на хляба. С 5-10% надценка на дребно работят, но хляба всеки ден се купува. Надценките са обвързват и с ликвидността на стоките. Никой не може да издържи примерно с 10-15% надценка за телевизори примерно, щото се купува веднъж на 10, че и 15 години.
Има много създадени модели за анализиране и минимизиране на риска, но никой не е застрахован от лоша сделка. Няма и начин само да се печели, без от време на време и да се набута някой предприемач. Аз също съм имал лоши сделки и набутвания, но важното е, лошите да бъдат по-малко от успешните.
Верно, че в момента се дава някакъв превес на услугите, но това ще скоро ще приключи. Услугите не създават блага, а само разпределят. Производството ги създава и услугите са в услуга на тези които произвеждат и ги консумират. Ти можеш ли да ползваш услуга, когато нямаш работи и доходи!? Ами ако няма производство, кой ще консумира услуги? Може ли фирма която предлага услуги да се развива и плаща заплати, ако няма клиенти!? Никой не може да дирижира пазара и историята го е доказала. Като едно кръгово движение, всичко се урегулира само, а камъните просто се заобикалят.
За това и Европа върви на долу и залагам на това, че скоро ще фалира, ама съвсем скоро! Все повече и повече регулации(камъни), които имат нужда от финансиране, което за да се осигури се натоварват произвеждащите които пък, все повече мислят за това как да избягат от камъните, вместо за производството си!

Това отговор към мен ли е?!

Защото нещо малко объркан ми се вижда и не виждам смисъл да отговарям.
Активен

--
the lamer's team honourable member

ddantgwyn

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 1140
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #95 -: Oct 20, 2012, 18:28 »
Цитат
А относно това, че никой не може да задължи работодателя да плати повече от незнам си кое - ами като не може да си позволи да плаща - значи е некадърен, не може да си движи бизнеса, не знае как да реализира продукцията си.

По същата тази логика, ти и такива като теб са още по-некадърни и излишни, щото знаете само да търсите кусури, а не и да градите! 
Кусури всеки може на всичко да намери, дай решение или идея за подобряването му!

Виж на времето, как Ламборгини от един спор с Ферари се амбицирал и почнал да прави спортни коли и да го конкурира! Хайде, като си толкоз кадърен, вземи пример от него и покажи как трябва да се прави бизнес! Предполагам, че имаш собствено жилище което можеш да заложиш и да изтеглиш кредит, ако нямаш свободни пари!

Освен, ако разработката на айфон приложения не се счита за производство :)

а какво е според теб?! услуга?!
Активен

--
the lamer's team honourable member

ddantgwyn

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 1140
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #96 -: Oct 20, 2012, 18:33 »
Гога, и на кого ще продадеш услугата и с какво ще ти бъде заплатена, като няма производство!? Борсата услуги ли продава или реални стоки, които преди това са произведени!?
Производството колкото му е по-дълъг цикъла му е по висока надценката! Иди да видиш по Добрич арендаторите какви пари палати строят и какви джипове карат, а и техника изплащат, и то само от производство на зърнени култури!

Добър въпрос :)

Но пак да попитам -- коя борса имаш предвид? Защото аз знам поне за два „типа“ борси, като на втория не се продават стоки ;)
Активен

--
the lamer's team honourable member

ddantgwyn

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 1140
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #97 -: Oct 20, 2012, 18:46 »
Тия в Добрич са спонсорирани. И аз мога да карам джипара, ако някой от европата ми я купи.

Нека ти обясня примера така. Ти плащаш един лев на работника си. Той отива и го дава същия тоя лев за пострижка (нали това все пак е услуга), онзи бербера опива и дава тоя лев в банката на влог. Банката го застрахова. Застрахователя купува облигации на инвестиционен фонд. Фонда пък купува акции на пенсионна компания. Пенсионната компания връща левчето обратно в банката на влог. Така може да си измисляш, колкото решиш цикли.

Този един лев вече не е един. Аз съм изброил седем прехвърляния. Това са си съвсем реални седем лева. Нищо, че има само един хартишен лев (всъщност звонков). Но с допълнителните операции той даже не е седем лева, а седемнадесет. Ей такива неща.

хм, мисля, че „Money as Debt“ не би трябвало да ти звучи непознато :).

А тези седем (всъщност шест) лева са точно толкова реални, колкото и звъна на монетите, с които Хитър Петър е платил на алчния бан..., опс кръчмар ;)

И точно тези седем (или шестнадесет, според зависи) са големият проблем, който в момента мъчи западната цивилизация.
Активен

--
the lamer's team honourable member

backinblack

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 3201
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #98 -: Oct 20, 2012, 22:39 »
Мъчи се европейската цивилизация която се опитва да строи социализъм и бизнеса се изнася към Азия и Америка където няма тлокоз регулации и има свобода.
Кризата по света отшумя, а в европа се задълбочава! Все повече производства се изнасят, освобождават се работници, поради тази причина падат и доходите им! Това, че все още са по-добре от нас, е факт, но е и факт, че вървят на долу и ако това не спре, ще се изравним съвсем скоро с тях :D , а аз лично съм скептичен, че ще спрат да вървят на долу, до като не се изравнят с нас :D
Активен

go_fire

 • Global Moderator
 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 7970
 • Distribution: Дебиан Сид
 • Window Manager: ROX-Desktop / е17
 • кашик с гранатомет в танково поделение
  • Профил
  • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #99 -: Oct 20, 2012, 23:25 »
М-не няма нищо общо. Това, което обясних доста лаишки се нарича мултипликатор на Кейнс. Джон Мейнард Кейнс е вторият най-изучаван икономист след дедо Карло. Бил е преподавател в Чикагската  школа и той е човека извадил щатите от великата депресия.

Тук не става въпрос за дългове, а реално движение на парите. Движението им е това, което създава брутният продукт. Даже примера ми не беше съвсем точен. На първото звено се плащаше на работник, а трябваше да посоча консултант. Това са стари постулати, но едва Кейнс им обръща внимание. И затова приноса му към икономическата мисъл е толкова голям.

Много по-късно от същата школа в Чикаго ще произлезе гения на двадесети век, а именно Милтън Фридман, който ще дефинира либералната икономика. Донякъде озадачаващо е, че той ще предложи противоположни мерки на тези на своя учител, но това в никакъв случай не отменя мултипликатора.

Интересна подробност е, че този мултипликатор да се задвижи при нас по виденово време му трябваха едва едва един милиард щ.д. Днес сумата е стократно по-голяма.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 6050
 • Relentless troll
  • Профил
  • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #100 -: Oct 21, 2012, 01:02 »
Цитат
Мъчи се европейската цивилизация която се опитва да строи социализъм и бизнеса се изнася към Азия и Америка където няма тлокоз регулации и има свобода.
Кризата по света отшумя, а в европа се задълбочава! Все повече производства се изнасят, освобождават се работници, поради тази причина падат и доходите им! Това, че все още са по-добре от нас, е факт, но е и факт, че вървят на долу и ако това не спре, ще се изравним съвсем скоро с тях  , а аз лично съм скептичен, че ще спрат да вървят на долу, до като не се изравнят с нас

Бля, далеч не е точно така. Не се изнасят бизнеси, изнасят се производства с ниска добавена стойност, включително и тук. Изпитвам силно съмнение че някога в този живот ще се изравним с тях - поради ред причини. Държавите може и да затъват в дългове, но частният им сектор си е наред. Преебан е само в южни държави като нашата, където вирее основно благодарение на държавни поръчки и еврофондове.
« Последна редакция: Oct 21, 2012, 01:05 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 3201
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #101 -: Oct 21, 2012, 01:20 »
Цитат
Мъчи се европейската цивилизация която се опитва да строи социализъм и бизнеса се изнася към Азия и Америка където няма тлокоз регулации и има свобода.
Кризата по света отшумя, а в европа се задълбочава! Все повече производства се изнасят, освобождават се работници, поради тази причина падат и доходите им! Това, че все още са по-добре от нас, е факт, но е и факт, че вървят на долу и ако това не спре, ще се изравним съвсем скоро с тях  , а аз лично съм скептичен, че ще спрат да вървят на долу, до като не се изравнят с нас

Бля, далеч не е точно така. Не се изнасят бизнеси, изнасят се производства с ниска добавена стойност, включително и тук. Изпитвам силно съмнение че някога в този живот ще се изравним с тях - поради ред причини.

Съвсем скоро ще се изравним, но не ние с тях, а те с нас :D .
Това изнасяне на производство и освобождаване на работници повлича и други след себе си! Услугите може и да не могат да се изнесат, но ти като нямаш работа, с какво ще плащаш за услуги? Нокия изнася не само производството, но и развойните си центрове във Виетнам, Фиат почти е отебал европейския пазар и се е концентрирал върху САЩ и Бразилия, а със Сузуки Китай и Индия.   ФВ почти само асемблира в Европа, а по-големия процент от частите се произвеждат в Китай. С 5 фирми от Китай е в джойнт венчър. Главнитя завод на Волво този месец спира принудително за 2 седмици и се мисли за изнасяне на голяма част от производството в Китай.
Това ти говоря само за автомобилния бизнес който поради камьонжииското си минало, все още го следя!
Активен

gat3way

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 6050
 • Relentless troll
  • Профил
  • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #102 -: Oct 21, 2012, 01:43 »
Това къде се произвеждат няма голямо значение, след като накрая VW, Фиат и т.н обират печалбата. А услугите също се аутсорсват, включително и тук.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 3201
  • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #103 -: Oct 21, 2012, 09:09 »
Цитат
Това къде се произвеждат няма голямо значение, след като накрая VW, Фиат и т.н обират печалбата

Я помисли пак! Кой прибира печалбата? Теб топли ли те това, че еди коя си фирма била много печеливша, когато ти нямаш работа?
Активен

gat3way

 • Напреднали
 • *****
 • Публикации: 6050
 • Relentless troll
  • Профил
  • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #104 -: Oct 21, 2012, 10:24 »
backinblack, нямат работа тези, които сглобяват колите и произвеждат частите. R&D-то не се изнася, мениджмънта не се изнася, маркетинга не се изнася. По някакво стечение на обстоятелствата аз в момента работя в automotive сектора. Да, изнасянето на индустриите не е от най-красивите неща (ходил съм в Детройт и съм го виждал на живо, тъжно е и изглежда по-брутално и от разпада на соц-България). От друга страна, иновациите продължават да си се движат основно в САЩ (Европа и Япония респективно) и докато индустриалните райони замират, други процъфтяват заради разработване на софтуера и проектиране на хардуера.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon