Покажи Публикации - growchie
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 42
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 13, 2019, 22:58
   Несериозно е да се сравняват 5 века робство със 45 години
"окупация".
   Пак ще го повторя:уродите Богдан Филов и "цар" Борис 3
(който всъщност даже не е българин,а германо-италианец)
обявиха война на Съветския съюз,САЩистан и Англия (т.нар.
"антихитлеристка коалиция"), т.е. набутаха България на
грешната страна
.
   Кое от написаното от мен не е вярно ?
Не е вярно че България обявява война на СССР. Това е лъжата. Да слагаш цар в кавички е нихилизъм който няма да коментирам.
Колкого до “губещата” страна с кое да сравняваме? С Румъния която я сринаха англосаксонците и СССР подложи на гонения и репресии чак до падането на Чаушеску от власт (явно си нямал познати да ти разкажат какво е беше Румъния през 80-те). С Югославия и Гърция които немците сринаха от 41-ва? Или с Поляците които бяха малтретирани и от Хитлер и от Сталин? България се измъкна по терлици от втората световна и ако бяха оказали съпротива на Хитлер щеше да сме като Чехословакия - окупирана и тероризирана първо от Хитлер после и от Сталин.
Много плоско разсъждаваш, също и напълно погрено. Сталин никога нямаше да остави България изън своята сфера на влияне. Пзарил се е с Хитлер като бяха дружки (лека пдробност - България се присъединява към Тристранния пакт ПРЕДИ Хитлер да нападне СССР), спазарил ни е и с Чърчил в Ялта.
Истината е че не сме имали правилен ход.
Между другото не само София е бомбардирана но това отново подробност.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 13, 2019, 22:23
   Неуместно е сравняване на събития от 14-ти и от 20-ти век.
През 14-ти са довели до близо 5-вековно брутално робство.
А през 20-ти: уродите Богдан Филов и "цар" Борис 3 (който всъщност
даже не е българин,а германо-италианец) обявиха война на Съветския съюз,
САЩистан и Англия.
И какъв следва да е отговора на гореизброените държави ?
   Ако може да се говори за някаква окупация,очевидно не е била
5 века,а и е нямало бруталности като през турското робство.
   Трябва и да вметна,че СССР не е бомбардирал България.
Англо-Хамериканската авиация разруши голяма част от София и още
много населени места.Хиляди загинаха ...
Прочети си историята по-внимателно кой на кого обявява война 6-ти.
Цитат
Most irritating for Hitler was the Tsar's refusal to declare war on the Soviet Union or send Bulgarian troops to the Eastern Front.
Дядовците ми са бяха свидетели на влизането и на немците и на “освободителите” и от тях такива работи съм чувал за “братушките”, че косата ти да ти настръхне. Това пък за липсата на бруталии си е направо някаква болна делюзия. Явно термините “горянски чети” , “кулачество” и “горунисти” никога не си ги чувал. Поограмоти се, комисията за досиетата има интересни документи по темата за “липсата на бруталии”.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 12, 2019, 20:57
1492-ра не е наш проблем ;D Поучително в случая, че тия които най-много са настоявали да се отворят порите са първите които са станали 1 глава по-ниски.
А иначе. Едно е да се правиш на интересен като носиш гащите на главата си, друго е да се биеш в гърдите с историческото си невежество за да скандализираш този или онзи.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 12, 2019, 13:44
   С какво точно е забележителна датата 17 юли 1393 ?

 Превземането на Търновград от Османците, и не Иван Шишман го убиват по-късно.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит празник! -: Sep 11, 2019, 09:42
Интересно защо никой не сети да честити единственият истински български празник - 6 септември. Та в този ред на мисли честит ви 17 юли 1393 на патерица, щом си падате по такива неща.
21  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: docker containers -: Aug 15, 2019, 09:44
Ти може да имаш и 1000 ама уеб сървърът ти ще ползва само 1 реално. Това за * от летсенкрипт съм го пропуснал гледам че го има от година някъде.
22  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: docker containers -: Aug 15, 2019, 08:36
Така както го мислиш и ми го обясняваш няма как да стане. Базовото айпи на всички поддомейни ще е едно и също, само портовете на които ще са достъпни услугите ще са различни (предполагам, че имаш само 1 публичен адрес). Летсенкрипт не ти позволява да имаш * сертификати, така че правилното нещо е да направиш сертификат за example.com и да правиш редикеркт с мод прокси към example.com/prex, example.com/portainer и т.н. Специално за портейнъра има инфо как да вкараш сертификат в контейнера https://portainer.readthedocs.io/en/stable/deployment.html#secure-portainer-using-ssl
23  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: docker containers -: Aug 14, 2019, 15:42
Не слагай сертификати в контейнера, безпредметно е. По-добре настрой едно фронт енд прокси което да ти поема нещата по https, и просто апа ти вътрешно да продължава по стандартен http. Щом трафика ти няма да напуска локалната машина не е бела.
letsencrypt няма как да пуснеш автоматично в контейнер, понеже това противоречи на философията на докер - един контейнер един процес. На теб ще ти трябва крон + някакъв сървис и ще трябва да си пишеш свой инит скрипт който да пали и двете. В докер контейнера нямаш init/systemd.

Докер компоузър не съм ползвал, пиша си докер файловете на ръка. За това което ми говориш по-скоро става въпрос за kubernetes или docker swarm решение. Чист докер който вдига един контейнер без лоуд балънсър ми се струва излишно да правиш проксита.
Не си обяснил какво точно искаш да правиш за да ти дам по-точна информация.
24  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Как да се спася от клевета? -: Aug 14, 2019, 14:10
Тук нещата стават все по-нелепи и по-нелепи...
25  Нетехнически теми / Коментар / Re: cPanel вдига цените - доста -: Aug 06, 2019, 13:26
Поредният меринджей който е решил, че сте стане милиардер за 2 месеца като вдигне цените. Никога не съм харесвал ЦПанела и ще е добре да дойде конкуренция на пазара. За съжаление и тук се наблюдава уиндолз ефекта - хората са си свикнали с интерфейса  и не им се занимава да учат нещо ново.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Кой прасна НАП-а ? -: Jul 17, 2019, 15:59
Пази боже от такива "уникални мозъци"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/17/3939336_koi_e_zadurjaniiat_haker_za_iztichaneto_na_danni/?ref=home_mainStory

Цитат
Вчера в социалните мрежи сред различните коментари и реакции за изтичането на данни, беше разменяна и снимка, в която се виждаше потребителско име на евентуалния хакер.

Именно по него, експертите с които "Дневник" разговаря, бяха достигнали вече до профила на Бойков. Снимката е била на част от т.нар. "lock" файл, който е бил забравен в разпространените данни. Той показва информация от компютъра и потребителското име - Kpuccc. Според тях това е нетипично име и при търсене в интернет - показва, че го е използвал в различни хакерски форуми и в някои от тях е със снимката си.

"Това е скрит файл, който се създава от текстообработващата програма, когато се отвори даден файл, с цел да не се отвори два пъти. Като се затвори csv файла, lock файла се изтрива автоматично. Очевидно в случая е направил архива, докато е бил отворил един от файловете, а програмата, която е използвал е LibreOffice - безплатна алтернатива на Microsoft Office. Вариантите са: или тогава е създал архива, докато е бил отворил един от файловете, или тогава му е забил компютъра, докато е разглеждал данните и този файл е останал там скрит и той не му е обърнал внимание", обясниха за "Дневник" експертите, пожелали анонимност. Те уточняват обаче, че това не означава, че файлът е теглен от този потребител, а само че той го е отварял на компютъра си.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: 5G -: Jul 16, 2019, 13:51
Ако има световна конспирация то определено тя не е да се избие населението от рак, а съдейки по това как реагира човешката кожа на инфрачервена светлина, да превърне човечеството в негри и да настъпи мир и щастие по земята :D
28  Сигурност / Системна Сигурност / Re: За квантовите компютри … -: Feb 19, 2019, 18:55
Затова руснаците тренират "изключване" на интернет ан 1 Апр.
Руснаците тренират “създаване на истерия в обществото. Руснаците тренират “врагомания”. Явно си твъде млад и не си гледал “Експедиция следа 12” през 80-те.
29  Сигурност / Системна Сигурност / Re: За квантовите компютри … -: Feb 19, 2019, 16:48
За щастие с квантов компютър никой нищо не може да разбие. Виж с няколко обаждания и social engineering ще я смажат.
30  Сигурност / Системна Сигурност / Re: За квантовите компютри … -: Feb 16, 2019, 17:36
Ако някой все още се интересува от темата, тази презентация си заслужава.
https://youtu.be/th4TDYX6xoc
Страници: 1 [2] 3 4 ... 42