Покажи Публикации - Naka
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 221
16  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 03, 2023, 23:47
А пък Марико, актрисата де, по късно участвала във филм за възрастни ;D Търсих търсих да я видя тази 'Марико' ама нищо не намерих >:(
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Jan 03, 2023, 23:42
А като мериш с омметъра върху самата гума, (извън прътите) колко дава. А върху прътите - в дупчичите, между два пръта?

много много не ми се вярва те(прътите) да са контактните. Ако е така при натискане би трябвало гумата яко да се сплеска, та да изкочат отгоре - ще трябва голямо усилие на натискане или пък гумата да е изключително мека, което пък въобще не ми се вярва.

възможнен е и трети варянт. гумата да е електропроводима, но за да и намалят още съпротивлението по средата да слагат островчета с много ниско съпротивление, така че да се получи равномерно разпределение на съпротивлението - и от там да падне.
18  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 20:06
Да бе ясно бе. ;D Имаше и едно "Жената зад щанда".  >:D

А блейк са 4 сезона. В бг са давади 1-3. Но четвъртия сезон е много безинтересен. На никой не му препоръчвам да го гледа. Само ще развали хубавото впечатление от първите три.
В 4-тия ги няма повчето от същите актьори. Реквизита им е вече друг. Сюжетите са други. Абе нещо е станало. Най-вероятно в BBC са им завидили за големия успех и са им резнали квитанциите.

------
В англия са давали и една сапунка-фантастика. Doctor Who ----871 епизода :o :o :o (далас с неговите само 357 епизода ряпа да яде.)
Един път се опитах да го гледам, но нещо не можа да ме хване.....
19  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 19:31
Наздраве, колега.. "Робинята Изаура", спомени.. помня и "Седморката на Блейк" :D "Дързост и красота" може би само "Далас" го бие по продължителност, някои се пенсионираха, а някои измряха, от актьорите :)

А тук ще се бием. Как може да слагаш "Седморката на Блейк" сред сапунките. Това е фантастиката с най-добри сюжети и игра.
20  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 01, 2023, 23:41
Имах в предвид че оттогава все го търся да се сетя кой е филма. аз ако знаех отдавна да съм го намерил и изгледал.
21  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 01, 2023, 16:30
и на още една класика попаднах днес
Dirty Rotten Scoundrels (1988)
за стари гларуси...

От кога го търся този филм. Даваха го един път по някоя от националните бг телевизии и се спуках от смях. Но нито името му запомних нито актьорите. От тогава все го търся да го изгледам отново.
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Dec 29, 2022, 21:36
https://youtu.be/Ar3C5JgzhgE#360

гледах това видео и ми дойде идея за свързващо вещество. този използва полиуретанов лак (предполагам за дърво). това са старите лакове с кореселин.

той прави супер кондензатор, но идеята е същата.
та полиуретана е много еластичен, износоустойчив и здрав. от него правят, лакове за дърво, дунапрените (за матраци) - защото е еластичен, гъби, монтажната пяна (само че тя е по твърда, по задание ). от полиуретан правят и много устойчиви на абразиви маркучи за въздух (пак защото е много гъвкав и трудно се къса и изтърква) :o, купувах един такъв за шлайф машина.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Dec 29, 2022, 16:56
Цитат
има нещо като графит- 60 ома. Замерих и 2-3 неизхабени копчета- контактната им гума също е със съпротивление 60 ома.

Което означва че даже и при комерсиалните графитни пасти се борят със същия проблем - хем да е здраво хем да е достатъчно проводимо. Освен това тези пасти са изпечени - и на платката и гумичката също е вулканизирана. (което също ги прави много здрави) А при нас е обикновенно 'изпаравящо' се лепило. Щом е 60 ома значи 200 ома е много добър резултат. при двеста ома предполагам пак ще работи идеално.

това за вакунната камера само го споменах, като варянт за подобрение. 
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Dec 28, 2022, 20:39
много ли са ронливи? това за сега са доста хубави съпротивления. не мисля че едно 200 ома ще окаже влияние на дистанционното. не мисля и че трябва да мериш колко е съпротивлението на пътечките.
интересно е обаче колко е съпротивлението на гумичите. да не окаже килооми ??? тук нямам под ръка разбито дистанционно да пробвам.
може също да пробваш не толкова преситена смес с водния лак. все пак той стяга достта.

проблема на всички тези DIY рецепти е че трябва да се опитат твърде много варянти и пропорции, а това отнема време. ама те и в индустрията така правят. твърде много проби докато получат това което им върши работа. може разработката на някоя формула да отнеме години.....

сетих се и нещо друго. за да стане сместта по здрава трябва да се изтегли въздуха от нея. при разбъркването остават твърде много микро балончета и разтворен въздух, които при изсъхване правят сместта хрупкава и не толкова здрава. това го правят с вакуммна камера. така и обикновенните 'майстори' като забъркат епоксидна смола я слагат на вакум. обикновен вакум ~0-ла атмосфери, не е нужно нещо кой знае какво (нито е нужен абсолютно чист вакум) . смолата почва да ври, като спре. вече може да се отлива.

Аз не съм се отказал да направя още проби - и с разреден течен силикон. но сега покрай празниците все не остава време [_]3. някъде след 1 ви пак ще пробвам.

25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа -: Dec 28, 2022, 12:11
Цитат
просто за удоволствие,

Ами тези дето ходят на лов по разни ловни стопанства? Със сигурност ходят да пушкат просто за удоволствие а не да се нахранят. В ловните стопанства цените за обстрел са астрономически. Много баровски бизнес е това.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа -: Dec 27, 2022, 17:48
Абе стига с тия два духа. Големи глупости са това.
Въплъщението със сигурност не е станало при богоявление, нито при раждането. Най-вероятно е при зачеването от светия Дух.

Бебетата в утробата и чувстват и ритат, че даже и се мръщили и усмихвали.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа -: Dec 27, 2022, 15:24
тоя щайнер да си яде ушите. само фантазии.
в символа на вярата е ясно описано: роден несътворен, преди всички векове - т. е вечно съществуващ, нямащ начало във времето. Но в един момент се въплъщава на Земята в материално тяло. По символа на вярата: който се въплъти от светия Дух и дева Мария и стана човек. Това въплъщение/раждане сега честваме.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа -: Dec 27, 2022, 08:15
   По принцип уважавам Нютон (създателят на класическата механика),
но е факт, че през голяма част от живота си е бил религиозна овца,
написал е куп малоумни религиозни трактати.

В тази логика трябва да обявим 90 % от известните учени/имена за овце. повечето са били вярващи.

и други не помалко известни от Нютон има.
Максуел е бил даже свещенослужител (elder) в шотландската църква. Ойлер е вярвал в Бога и много са го бъзикали а тази тема.

Викаш овце.. Ами овце сме всички ние дето сляпо следваме материалния мироглед, западния, американската мечта. Работи, спечели много пари, карай хубава кола, гледай мачове и CNN, плащай осигуровки и застраховки, пенсионирай се, умри. И кво?
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа -: Dec 27, 2022, 07:53
Цитат
Иначе за мен Коледа не е точно празник или по-точно е празник, но не е някава значима дата. Случило се е нещо. Това нещо е забележимо, но пък не чак нещо за отбелязване или поне не отбелязване като една от двете най-големи, християнски дати.

Кво каза ??? Искам декрептиране.  [_]3
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честита Коледа -: Dec 25, 2022, 19:07
И от мен честита.
Картинките много ми харесват. Но няма да ставаме разни религиозни фанатици .. такъв бил, онакъв бил, така изглеждал.....


За Сурва. Преди много време четох за прабългарските думи запазили се до сега. Та Сурва била прабългарска и означавало 'празник'. Но се е запазила само в това стихче "сурва сурва весела година ..."
Страници: 1 [2] 3 4 ... 221