Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 444 445 [446] 447 448 ... 588
6676  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Търся плеър за музика, подобен на Rhythmbox -: Nov 10, 2013, 18:11
Вероятно. При мен под Гном, ЛХДЕ и подобни мязат на все едно са за Шиндош, едни такива сиви, ръбести, гадна работа. Ама това вероятно е свързано, че трябва да инсталирам някаква приличаща на ГТК тема за Кют. Нещо подобно има в КДЕ, което никога не съм пробвал, но правило нещата на ГТК да изглеждат родни.
6677  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Търся плеър за музика, подобен на Rhythmbox -: Nov 10, 2013, 17:46
За да избяга човек от зависимостите в Дебиан, най-добре да избяга от Дебиан ;) Това ще рече да си потегли изходният код и да транслира. Така се налага да наслага само разни пакети с dev заглавки, дето после може да разкара.

Специално за портокалката мисля, че основна черта беше, че не е обвързана с КДЕ, което значи, че е свързана само с разни Кютски неща, които така или иначе, вероятно вече ги има заради други програмки за речници или някакви други. Ta май гимнастики няма да са нужни.

Сега въпрос е, след като е на мишока, дали е добра идея да ползва портокалката, защото ще мяза най-малкото на пришита.

И обратно на мъртвото телешко, та последният има разни забавни добавки дето съвсем може да замяза на jukebox. Бате Пею писа за тая работа преди време:

http://spacyzone.wordpress.com/category/deadbeef-2/

Малко бих се учудил такъв авантюрист, изследовател и приключенец с богат житейски опит в красивият работен плот като нашият безценен Цибер Цоп да не знае за това, ала все пак го споменавам, ако някой друг намине и се поинтересува.
6678  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Crossover Cable Data Transfer - Live CD -: Nov 10, 2013, 14:26
Човек не може да е 100% сигурен днес, когато има хиляди дистрибуции, но все ми се чини, че все пак няма такава без мрежови възможности, защото все пак Юникс е роден от мрежата и живее в нея.

Накратко всяка дистрибция би трябвало да свърши работа. Ако някоя от двете не пуска DHCP сървър по подразбиране, то би трябвало двете машини сами да си назначат адреси от типа — 169.254.x.x. Например моя Дебиан по неизвестна ми причина, винаги си присвоява един от двата — 169.254.203.83 или 169.254.1.69. Обикновено си прикачва първият, вторият си го слага, когато види друга машина с адрес в същият сегмент.

Какво точно си е избрала машината, най-малко може да се научи от командата ifconfig, ако пък хич няма някаква визуална програмка, но дори така е пак по-бързо.

От там нататък имаш широко поле на изява. Например такива като теб обичат да споделят папки по Самба. Обикновено се препоръчва просто да се запусне FTP. Аз за себе си използвам ssh, защото е най-елементарен. От Telnet и Netcat не разбирам, които са най-бързите решения, но пък са решения за мрежари, а аз съм ламер, а след като питаш и ти не си мрежар.

Успех!
6679  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Търся плеър за музика, подобен на Rhythmbox -: Nov 10, 2013, 14:09
5.


Опасявам се, че с антисоциалното си поведение, предизвикано от дългото седене вкъщи, в следствие на продължителна безработица, аз съм затъпелия и се извинявам, че съм внесъл объркване.

Преди няколко дни останах крайно изненадан, че не мога гласно да изразявам недоволство, че държавата ни, не си върши работата, заради което ни прибира около 80% от доходите. Не съм бил прав. Трябвало да съм положителен и т.н. Точно там случаят беше с ел. услуги на НАП.

И понеже в момента изживявам ресоциализация, ми е трудно да стана нормален, за което не търся съчуствие, просто е обяснение. Обяснявам:

Лиско — Mozilla Firefox, широкоразпространен прякор с вариации — Кум Лисан, Лисунгер, Кумчо Лиско и други производни от мъжки род, най-често умалително на животинчето лисица. Не е въведено от мен, използва се масово. Явно в българското съзнание излизат асоциации с много застъпеният герой от детските приказки — Кума Лиса, чиито първообраз най-вероятно е Лафонтенова (не знам защо всъщност ми се върти Гьоте, трябва да се провери) басня построена върху древногръцки предания.

птичка — широко използвана дума за означение на програмното обезпечение, предоставяно от MoCo (Mozilla Corporation). Това е така, защото голяма част от техните програми, носят имена на птици, някой от тях реални, като например популярният Буревестник, но повечето измислени като произлизат от поп културата около легендата за птицата Феникс. Обикновено се говори за някоя конкретна птица, която се изяснява от контекста.

Поначало всички техни програми бяха с имена на птици. Днес има изключение като програмата от горният абзац, която обаче също започна името си от птицеподобие, което смени на два пъти, преди да стигне сегашният вариант с безптичие в него.  Също така оригиналната програма Мозила днес се казва на някаква болна от морска болест маймуна. В дебианизираният вариант е вледенен маймун.

„Птичките“ отново е широко разпространено название, което обаче този път идва от западната култура на общуване в Интернет и у нас е проникнало в прост преведен вариант, както се случва обикновено.

мъртвото телешко — буквален превод на име на програма (DeadBeaf). Автора е украинец и както обяснява в дневника си, специално е търсил подобно име. В западното харкерство има примери като Fresh Meat. В случая той е търсил шестнадесетично съотвествие на популярните moo, cow, 0a.d. и подобни отново идващи от запад хакерски влияния. Интересно е, че е преследвал да пресъздаде шиндошираната програма Foobar Player, чието име обаче произлиза от друго направление в хакерската традиция.

хроматираната джаджна библиотека — признавам, че аз съм автора на това словоблудство. Когато си говорим на български, много често изпадаме в ситуация да не можем да предадем точно това, което имаме предвид. Например с термина „графична библиотека“ у нас се обозначават широк набор от билиотеки, които имат малко до нищо общо по между си. Уточнявайки, че говоря за библиотека за графични джаджи, откроявам точно за каква библиотека говоря. Не можех да кажа просто Хром, защото междувременно Гошо взе това име и си направи програма, която да го носи. Тъй че казано самостоятелно Хром, имаше прекалено голяма вероятност да си помислите, че говоря за именно тази програма, която в случая няма нищо общо.
6680  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Logitech 5.1 аудио система към Fujitsu Lifebook 753 с KDE -: Nov 10, 2013, 11:41
Доколкото знам повечето лаптопи имат едва един изход и един вход. Съответно от тях може да изкараш само стерео. Евентуално просвирвателя (да речем нещо на основа МПлайер) може да пробваш да симулираш някакъв обем.

Има го чистото решение. Набутваш се някакви кинти за някаква външна платка дето си има всички изходи (трите дето каза, не абсолютно всички) и бучкаш в юесбито. После трябва да почне да работи автоматично. Доколкото знам идиотският  Пулс поне с това се справя отлично.
6681  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: eGroupware въпроси? -: Nov 10, 2013, 11:36
Това нещо до неотдавна се славеше, като гаменче с много неприятно държане. Може да са го оправили, ама Ред Хат не са от тия хора, та не знам. За всеки случай, аз като един лаик да се изкажа за поне едно логично. Между всички тези виртуалки и реални машини, направи мостове, защото няма шанс нещата да работят, ако са в различни сегменти. Сто процента съм сигурен, че го знаеш, но да кажа.
6682  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Modem Alcatel One Touch X500D -: Nov 10, 2013, 11:25
Да случва се някакво пипкаво. NM какво да правиш, блутуеър. Ами почваш по лошият навик от лошите ОС да го лъжеш.

При мен разликата е, че съм дал да ми е само 3G, но мисля, не те е сбъркало. Тo се не знае де с пустото му редхатско изобретение.

Пробвай неща като да изключиш устройството и пак да го включиш. Първо го изключи от плазмоида. После го извади. Пак го сложи, ще пита за пин, нищо, че си му дал да помни. После отново в плазмоида нацъкай разрешаване на мобилна мрежа. Ако имаш и друга мрежа, я изключи поне времено. Пьотеринговото недоносче се шашка като имаш повече от една мрежи.

Пускай пингове към осмиците, за да видиш случило ли се е нещо. Но позачайквай няколко секунди, защото нещото му трябва време да зацепи, пък и много често те реже, после се оправя след няколко минути. За това казвам за пинговете.

Може да пробваш да си играеш с възможностите в онова първото екранче. Може да опитваш да изтриеш насстройката и ппри следващо включване, отново да ти вади въпросника и да я правиш наново. Нали там си посочил нещо от сорта на Жижаком Нова, защото има и една Жижаком стара с име и парола Жижател. Странно, но при мен е тръгвало и с нея. Даже направо я опитай.

И тъй. След половин час ще нацелиш варианта, при който работи. Не бъди бърз, позачаквай между експериментите.

Напълно осъзнавам, че всичко дето изприказвах звучи безумно, но с тези шиндоширани ОС в днешно време, се правят такива несъстоятелни неща, за да проработят някак си.
6683  Нетехнически теми / Коментар / Re: Софтуерен университет "Светлин Наков" -: Nov 10, 2013, 10:32
bgdev.org е малко по-културно място. Там има и нормални хора. Но ядрото са си същите дебили. Даже админа е един и същ. Явно са си пуснали шегата и на двете места. Естествено, че Наков няма да пише във free.bg Пере го гъзарията и не би го направил, дори да умре от глад. Не му ли виждаш писанията? Съвсем буквално се приема за произведение между Левски и Джобс.


Не е голям симпатяга и има доста остри изказвания по негов адрес, включително и при нас. Всъщност може да вземе да познае. Покрай тези протести и простотии, някой може да вземе да го обеси и да заприлича на Левски ;) Черен хумор, извинявам се.

Но пък сигурност се държи по-нагло и от Джобс. Такива личности винаги ще са противоречиви. Дали ще остави следа? Със сигурност. То и Цветан Банчев остави следа. Ще видим ;)
6684  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Не мога да се логна във форума -: Nov 10, 2013, 10:23
Kras1, изглежда лятото е имало атака срещу ЛЗБ. И тогава очевидно се е взело решение, всички потребители да се блокират до смяна на паролата. Адреса, който си дал във форума, очевидно е друг. Може и вече да го нямаш.

Сега варианта ти е да се свържеш с Мара или Нетер да ти нашляпат някаква служебна паролка на старата регистрация, която после да си смениш.

Про фен, твоят случай изглежда е обратният. Доколкото разбирам, не са пипали по коритото. Защото там си влизам със старата парола и не ме е карало да я сменям. Ама и ти се свържи с модерите да видят как могат да помогнат. Доколкото знам, нямат права извън форума, но поне сигурно познават някой, който има.
6685  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Търся плеър за музика, подобен на Rhythmbox -: Nov 09, 2013, 23:59
Джет само поправка, че това всъщност не е звучната птица, а негово разклонение, започнало защото решиха да спрат поддръжката за нашата ОС. А май не много след това, спряха цялата птичка. Лично аз изпитвам големи съмнения за всички програми писани на хроматираната джаджна библиотека. Единствената станала популярна е Лиско. И това си е една бая изтървана откъм килограми библиотека, демек натежава от затлъстяване, защото е на високо равнище, та си продължавам с подозрението.

Иначе и аз си ползвам мъртвото телешко и съм сравнително доволен.
6686  Нетехнически теми / Коментар / Re: Софтуерен университет "Светлин Наков" -: Nov 09, 2013, 23:50
Миро не знам, дали правилно разбрах въпроса ти. Това в Клубовете на Дира е глупост. Там обитават единствено пълни дегенерати с малки пишки и последващо от факта никакво самочувствие, което избиват в Дир, заедно с другите си комплекси, като любов към майките им.

Явно случаят тук е, че без да искат са познали намерението на Наков. Много народ се чудихме, как така все още Телерик го държат на работа, колкото и шефчетата там да са му приятели. А защо го мразим? Аз не го мразя специално, вярвам и другите тук. На мен лично нищо не е сторил.

Както обаче живописно описа Гейта, този е голям дразнител, граничещ с обществено зло. Много, много отдавна се е самозабравил. По мой сметки поне от десет години. Никога нищо не е постигнал в живота си, но се изживява като царя на света.

А и нали знаеш, ако от някой нищо не става, той става даскал. По между другото, до ден днешен не е обяснил къде, кога и по какъв начин е получил титлата доктор по философия приравнена на старата кандидат на науките, дето така си кичи срещу името.
6687  Нетехнически теми / Коментар / Re: Софтуерен университет "Светлин Наков" -: Nov 09, 2013, 19:22
Аз също, но това не отменя факта, че българските викепедианци (тези активните с титла или без) са най-деградиралата част от българското общество и там владее избиване на комплекси, цензура, мания за величие, тесногърдие и разбира се развала в неимоверно количество.
6688  Нетехнически теми / Коментар / Re: Софтуерен университет "Светлин Наков" -: Nov 09, 2013, 17:21
Идвам от дневничето на св. св. Нааков. Щях да падна от смях. Миналата година си сътворил страничка във Википедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F

Ала все пак пострадал от гордост и си оставил именцето червеничко. Хи-хи.

Иначе статията смърди от километър на оригинално изследване. Естествено българоезичната Википедия е една пропаднала, деструктивна, корумпирана дупка, а думата википедианец е най-голямата обида, дето мога да измисля и статията си седи необезпокоявана.
6689  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: HUAWEI E3131 на Vivakom -: Nov 09, 2013, 16:07
И аз съм на БТК. Уж се разведох с тях, пък пак на тях нападнах. Нямам измислени анти ОС, та не знам какво е положението там. Но това мобилният достъп е като не съвсем без никакъв. В една минута децата могат да цъкат спокойно фалшиви игрици и походови стратегии, в следващата не може да се отвори даже тук. Скороста е много непостоянно нещо, като непрекъснато съвсем изчезва за по няколко минути.

Проблема ти не е в ОС. Пробвал съм на две различни ОС, с различни инструменти и положението си е едно и също. Сърди се на БТК.
6690  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Емигрантите -: Nov 07, 2013, 15:11
Точно това може и да го гледаме субективно, но си има много обективно обяснение. Нашият интелект ни пречи да видим, нещо, което всяка къртица може да прецени.

Иначе Нетер винаги е имал много интересни и прогресивни идеи.  Помня още, като беше младо чакалче, как събираше очите на старото. Един Алабал или Агент Смит седяха и зяпаха и не можеха да кажат нищо.
Страници: 1 ... 444 445 [446] 447 448 ... 588