Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 31
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 25, 2022, 17:50
Да знаете само от стари перални какви казани за варене на ракия стават само - това го знам от стари кучета "ветерани" от ония дето пращахме (в помощ) на братския либийскии народ навремето, понеже там арабите алкохол им е забранено да варят и да продават...

А нещо за вкуса казвали ли са? Щото са я правили от всичко (акцентирам на думата "всичко"). Но на харизан кон зъбите не се гледат. А пък и са я консумирали прясна, прясна. Нямане.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 24, 2022, 06:40
Да.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 23, 2022, 21:31
П.П. Малинчо, а защо се върна?

Появи се от нейде един човечец, на който държа, с проблем. А той когато има проблем, си е наистина проблем (гледан през неговите очи). И опитах "странично'"по някакъв начин да му помогна, но не се получи.  :D Оказа се, че някогашните проблеми тука са ми причинили две регистрации и открих втората (с която съм в момента).
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 22, 2022, 22:08
Джет, наистина, животът в странство ти се отразява ... странно. Говориш като... дрогиран/напит (силно казано).
Во истина, преди време един от "контрите ти" ми вдигна нервите и се отписах от тука.
Стига с това мерене на пишки. На хората там наистина им е ... и умират. Умират не по своя вина и причина. А мира е в трета глуха, ако преди имаше някакъв дааалечен шанс, сега няма такъв на хоризонта.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 22, 2022, 09:22
Знам, че това е български, но "спецотряди в частните военни компании" ми звучи (по моята терминология) на френски. Или ще се казва/пише както си е на български (или каквото са си мислели, че означава, пак на български). Дай сега, освен че ни облъчват, да ни научат и на "развален" български. И ако спрем да му обръщаме внимание - ....
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Sep 22, 2022, 09:02


Това ми излиза като цъкна с десен бутон. После си го местя където поискам.
Старт-менюто е whiskermenu (https://docs.xfce.org/panel-plugins/xfce4-whiskermenu-plugin/start)
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 23:27
Мммм а защо всичките новини от днес имаха и по нещо ядрено като увод, макар и да не се говореше хич за него... А, да, то е за сплашване на простолюдието, използва се в краен случай. М-да, бе, то и руските ядрености са хабна мотика.
Макар че ако само руските ядрености си гръмнат само в Русия - ще пострада само Земята.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xubuntu непълна инсталация? -: Sep 18, 2022, 23:25
Към питащия - върни се на МХ, щом ти е по-удобен. Махни старите пакети и инсталирай flatpak техните аналози. Те ще бъдат актуални. Това ще носи други проблеми (вероятно), но щом версията на пакетите/програмите е проблема - е лесно и просто решение.
Това с цел актуализирането на тъндърбърда и мозилата ми? Не знаех, че версията им може да ми правят проблеми при работа. в такъв случай, може би е по добре да си остана с тях?

Бе ти що ни правиш на ... некви - кой каза (виж в начало на темата), че в МХ били стари версиите и това е причината някой да си създава сам проблеми. Има си софтуерен център с който много лесно се вижда кое е натюр (deb), кое е друго (flatpak). A и пише- ако нормалното е bla-bla.bla-bla, другото е org.bla-bla.bla-bla, не винаги, но предимно.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Sep 17, 2022, 20:20
Айде и гърчулата, след турчулята, поеха по същия път, а ние кога...
https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Ukraina-poluchava-bronetehnika-ot-Gurciya-po-krugova-shema-s-Germaniya-1395719

Разсъждаваш много икономически правилно. Но отчиташ ли как у нас се прави/случва всичко, т.е. дори да сме го направили, какво крадене ще има вторично, третично покрай всяка една сделка. Т.е. крадците още не са измислили схемата, затова и не стана. Пък и нещо, което идва дюшеш.... ми на мен ми мирише. А пък ако наистина е безкористно, то тогава сме доста загазили, въпреки че още не се знае/чува.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xubuntu непълна инсталация? -: Sep 16, 2022, 21:55
Мозилата е снап, рестриктните екстри са снап, вървят със скрит Хромиум, вероятно се появява ако се инсталира "официално", и той е снап от повече време... Не знам кое не е снап.
А като как стандартното xdg-open (сега е само open) и други подобни сработва в графични среди, различни от ГНОМ - не знам и не искам да знам.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xubuntu непълна инсталация? -: Sep 16, 2022, 21:14
Към питащия - върни се на МХ, щом ти е по-удобен. Махни старите пакети и инсталирай flatpak техните аналози. Те ще бъдат актуални. Това ще носи други проблеми (вероятно), но щом версията на пакетите/програмите е проблеми - е лесно и просто решение.

Ако искаш всичко да е "нормално" в Xubuntu - използвай версия 20.04.Х. Там все още не се използва почти повсеместно snapd.
Предполагам само, че си инсталирал в 22.04 рестриктните дибавки по време на инсталирането и там вече "колелото се е завъртяло" и се е получил странен резултат (ако инсталацията е била безпроблемна).
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xubuntu непълна инсталация? -: Sep 16, 2022, 21:07
Твоите проблеми звучат като липсващи настройки и някой, и друг пакет. Скоро (довечера) би трябвало да намине Малин. И той като теб ползва мишока и сто процента ще знае, какво му има.

:) Да, изхващал си ме, че помалко мигрирам от Openbox/LXDE към XFCE, но човекът-xfce е Кибер.


По темата - на мен ми изглежда като неправилна инсталация/неправилен инсталационен носител. Щом full-upgrade не помага - няма какво друго да е.

Отделно - предполага се от спуснатата информация, че машината е с uefi. Та помагащите да го имат в предвид и това.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Sep 15, 2022, 20:25
Аз лично не вярвам, че този човек е на бойната линия и се бие.

Знаеш ли как лесно се стреля от джип, е да, той е от много, много коравите жипове. Осен това нашия бил много на ти с ИТ-то, а то е в авангарда винаги. ;)
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Sep 14, 2022, 11:03

П.П.П. Гога ISW по-добри анализи ли правят според теб?
https://offnews.bg/sviat/isw-ukrajna-obarna-hoda-na-vojnata-kadirov-e-nerven-putin-strani-ot-784816.html


След като прочетох уводните чернички изречения не можах да се насиля да прочета какво е написано после. Дори и там в последствие да се разгадава най-голямата загадка на света. Терминологията там е "херметично чиста и необвързана" и издава абсолютно незнание по материята. (Вероятно за заблуда ;) )
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Sep 13, 2022, 00:11
Истинските наемници се познават по това, че като заговори артилерията не си вдигат чукалата, ами стискат докрай.
Но иначе си мерете източниците. Те са истински след като вървят след "нещата", но пак трябва да им се извади плявата, в 99% тя е основната новина, щото трябва да се каже нещо, независимо какво. И не само за войната, по принцип си е така.
Страници: [1] 2 3 ... 31