Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 362
31  Програмиране / Общ форум / Re: Необходима ми е програма/скрипт за координатите на точки от векторна картинка -: Jan 13, 2023, 15:26
Не може да се разбере, за какво говориш, тъй като файла не се сваля
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 13, 2023, 12:44
Криптото си е бизнес като всички останали. И както и в тях, така и в този има и измамници. Или законното обирджиство от банките или от тези с комуналните услуги ви е по-угодно?
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 16:48
Не го спукаха от бой, @jet. Гръмнаха го
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 11:20
... има техники с които всеки предмет около теб става смъртоносно оръжие. Сламка, нагънат лист хартия, пластмасова чашка. Всичко. Сгъваш го, за да има твърд ръб и удряш на определени места....

   Има такова нешо,но си е "висш пилотаж" в източните бойни изкуства.
Съществуват смъртоносни акупунктурни точки,един силен удар и ...
спира сърцето (заради блокирането на основни енергийни канали).
   Много малко хора знаят къде точно са тези точки,това се предава от
учител на ученик,нещо като "лига на посветените" ...
Познавах един руснак, който ги знаеше тези неща. И щеше да ни учи някои от нас на тях, но го убиха мафиоти. Но стига ти и да знаеш къде да удариш, за да причиниш силна болка. Сгъне ли са на две на пода, пиши го паднал в боя.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 08:37
Ремо, сляп ли си, човек?

Ти не виждаш ли къде се водят само бойните действия. Примери за разликата ли искаш. Ирак и САЩ. САЩ и Югославия. Сринати със земята градове и инфраструктура. Ирак специално направо беше занулена от ракетни удари, авиацията и бомбардировки.
Русия срещу ИДИЛ. Същата работа. В момента, в който получаваха инфомация за сигурни цели, вдигаха самолетите и онова място изчезваше. Шест месеца и се приключи. САЩ се "бориха" с терористите три години. Както казах и в прединя пост.

Това са пълномащабни действия.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 08:32
И като война се печели с технологии, защо американската войска не можеше три години да се оправи с ИДИЛ? Нали високотехнологични оръжия имали?
ИДИЛ завземаха все повече територия докато САЩ бяха там.

Хайде ела ми ти с високотехнологичната си пушка, пък аз с чекийката. Няма и да разбереш, кога съм ти прерязал гърлото, повярвай ми. Инфрачервените камери и очилата за нощно виждане и тях можеш да си ги държиш в кутиите, защото и те няма да ти свършат работа. Когато знаеш, как действа една технология, тя става много лесна за неутрализиране. Само това ще ти кажа. Повече "високотехнологични" оръжия са ни познати, как действат. Днешните са насочени изключително към далечен контакт с врага. Предпочитам чекийката, щото няма да знаеш, как да ѝ противодействаш. А в ръцете на човек, който знае, как да използва такова нещо, става изключително опасно ръжие. Не се поврежда, не засича, може да мине и без поддръжка.
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 07, 2023, 22:07
@jet, не знаая, на какъв свят живееш, честно.
Дори винтовката в ръцете на способен човек прави чудеса и е като ядрено оръжие.
Ти знаеш ли, че има техники с които всеки предмет около теб става смъртоносно оръжие. Сламка, нагънат лист хартия, пластмасова чашка. Всичко. Сгъваш го, за да има твърд ръб и удряш на определени места.
Не е до оръжията и колко могат. А до хората и как боравят с тях. Абсолютно всичко е техника на боравене и вещина. Без изключение
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 07, 2023, 15:46
Ремо, как ги намираш тези глупости, от които пускаш цитати?! Мислиш ли, че ако наистина Русия водеше пълномащабна война срещу Украйна, от Украйна щеше да остане нещо още на първия ден?
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 06, 2023, 20:23
Щото Великобритания управлява и САЩ
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 06, 2023, 20:21
За мен е простичко.

Онези по върховете лесно могат да ни смачкат. Само трябва да си мръднат пръста. Толкова са силни. Но по-големи сили от тях не им позволяват да го направят, за да не бъдат унищожени те самите. Трябва да ни дадат възможност да се борим и да се освободим, да ни оставят трохи, които да следваме и да ни се отворят очите. Ако не го направят, по-силните ще дойдат за тях. А ние можем само да гадаем кои са и какви са.

Нещо като природен закон е. Ако настане голям гнет над народа или над теб, това е, защото си го допуснал. Ако си го допуснал, може би не си искал да си свободен. Ако не си искал да си свободен, получаваш го.
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 06, 2023, 15:55
В поредицата "Дюн" на Фр. Хърбърт се споменава достатъчно за бунтът срещу машините и как човечеството се хваща и прави на парчета всички мислещи машини.

Гледайки сега какво наричат изкуствен интелект, напълно разбирам смисъла на това и автора на романа.

42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 06, 2023, 12:48
@consolebg, аз много добре зная, какво ще направя, ако ме мобилизират, за да им оправям кашите. Взимам оръжието, което ще ми дадат, достатъчно муниции и тръгвам за главите им. Всички ще избия или поне колкото мога то тях, докато не ме гръмнат или заловят.
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 05, 2023, 17:55
Ето ви я част от реалността. И идва това, което си мислех, че го чака онзи зелен гном - собствените му хора ще се оправят се него. Или западът, когато им стане неудобен и дойде време да си плати сметките, че вероятно знае туй-онуй и за техните спатии. Та ще го замлъкнат.

https://www.youtube.com/shorts/66Hr-FNN45Q
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 05, 2023, 09:23
@jet, редно е да се замислиш, защо като изкритикувам капитализма, ти решаваш, че съм за социализма. И в тази връзка също  съм виждал как, като говоря против САЩ, ти решаваш, че съм за Русия. Надявам се, че не си от партия "Ако не си с нас, си  против нас"
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 05, 2023, 03:41
Само за светлия капитализъм не говорете, че видяхме, къде я докара. Световна криза заради една банка 2008 ма? Неспособни да задържат инфлацията, щото така е направен долара по дизайн. Капиталистическото чудо на Европа се оказа, че е било такова заради евтината руска газ и сега десетки хиляди фирми фалират там.

Нещо за капитализма ли ?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 362