Покажи теми - evilgrintch
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / HBO GO -: Jan 13, 2016, 18:55
Накратко - от HBO съвсем коректно предупреждават, че платформата им HBO GO не тръгва под Линукс. При проверката на съвместимостта на сайта им това е очевидно. В същото време на разни места четох, че са го подкарвали. Направих каквото трябва -имам инсталиран silverlight плъгин в Мозилата - pipelight по-точно. Изкарвам звук, но видеото не фалмите не тръгва. С уиндоуска мозила и инсталиран silverlight пък въобще не може да отлепи, макар че ми показва, че всичко е инсталирано коректно. Идеи?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Драйвер за принтер - невъзможно деинсталиране -: Nov 01, 2015, 19:40
Имам следния проблем - принтерът, който ползвам (Brother 5150D) ми прави проблеми - често при включване системата го отчита като офлайн или липсващ, та се налага да го трия и да го инсталирам наново. Като част от решаването на проблема пробвах да инсталирам драйвер, осигурен от самата фирма, на страницата им. Намерих съответния пакет, но явно не е подходящ, защото след това при ъпдейт на системата започна да ми дава грешка, свързана с пакета. При опит да го махна - същата грешка:
http://tinypic.com/view.php?pic=2v18dh1&s=9#.VjZObpfPHC8
ако има идеи, давайте
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Продавам рутер Tp-link TL-WR843ND -: Mar 30, 2015, 16:10
Предварително се извинявам, ако не съм нацелил подходящата секция във форума, но след като порових, прецених, че тук е подходящо.
Рутерът е http://get.bg/tp-link-ruter-300-mbps-wireless-tl-wr843nd.html?gclid=Cj0KEQjw6OOoBRDP9uG4oqzUv7kBEiQA0sRYBJOSz-troqUZ2bJiJ-s3RzXguv5_kfARLPYPebBkjBAaAoZy8P8HAQ
Практически нов - ползван около месец. След това вкарах вкъщи нов доставчик на интернет и телевизия, който пък вкара оптичен кабел в апартамента със съответното устройство, което е и безжичен рутер, и всичко останало. Та въпросният ТP-Link остана излишен. Ще се разделя с него за 30 лева. При интерес - пишете на лични.

4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / wireless мишка чупи интернета -: Sep 14, 2014, 19:31
Лаптопа е Dell Inspiron 3537, от тези, дето идват с предварително инсталирано Убунту. От около две седмици установих, че безжичния ми интернет в къщи стана ужасно нестабилен само на моята машина.  Към един и същи рутер поне от две години се връзват три лаптопа и един таблет. Постоянно. И досега проблеми не е имало. Зачудих се първоначално дали проблемаът не е в моя безжичен адаптер (Atheros). После помислих, че може нещо в ядрото след ъпдейт да не е наред. Всичко това - под Минт 17. Резултат нямаше. Накрая, в знак на почти пълно отчаяние махнах ментата и качих Манджаро. Същия чеп. Щях да се обаждам на доставчика ми на интернет, но нали е неделя, реших да продължа да пробвам каквото заваря. Та, когато извадих usb агента на мишката безжичния ми нет се вдигна 2 (два) пъти като скорост и се стабилизира напълно.
Мишката е някакъв Tunex.
Ако някой знае как да я подчиня и да мога да я ползвам без да ми чупи нета, моля да сподели.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / XFCE аплет за времето - българска локализация -: Feb 06, 2014, 11:56
Системата ми (Xubuntu 13.10) е локализирана на български език, но аплетът, който се грижи зда прогнозата на времето остава на английски. В същото време в страницата за превод на XFCE средата се води 100 процента преведен на български. Някакви идеи?
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / HDMI аудио проблем -: Oct 24, 2013, 21:49
Дистрибуцията е Lubuntu 13.10. Искам да изкарам видео и звук през HDMI от лаптопа до телевизора. Проблемът с изключеният звук на Radeon HDMI заради бъг е известен отдавна и описван много пъти. Опитах колкото намерих предложения за обратно включване на звука, включително използване на затворения радеонски драйвер, писане насам-натам из конфиг. файлове и какво ли още не. Накрая ми писна и си помислих, че ще мога да използвам HDMI буксата само за видеосигнала, а аудиото да го дръпна през изхода за слушалките. Не става. Та, въпросът ми е дали изобщо е възможно, или да си слагам пак VGA кабела. Не бих отказал и съвет за повторно включване на звука на HDMI. Току-виж от нашия форум ми върже...
А, забравих - картата е Radeon HD 6000 series
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Препоръчайте ми принтер -: Nov 01, 2012, 11:10
Предстои ми да купувам принтер и ще съм благодарен на всеки, който ми помогне със съвет, предварително се извинявам, ако темата не е на правилното място.
Ето и малко информация за начало:
1. Ще купувам лазерен принтер, който е само принтер, а не устройство 3 в 1
2. Ще се използва в домашни условия или, да речем, в много малък офис, месечно натоварване около 1000 страници най-много.
3. Ще печата черно-бяло, формат А4 .
4. Трябва да работи out of the box под Дебиан базирани системи, без да се налага допълнително търсене на драйвери, компилиране или нещо подобно.
До момента съм се вгледал в това:
http://pcshop.bg/Lazerni-printeri/Samsung-ML2165-A4-Mono-Laser-Printer-20ppm-ML2165SEE
Ще съм благодарен на всеки, който даде съвет :)
8  Хумор, сатира и забава / Хумор / 16 000 "китайци" за Украйна -: Oct 01, 2012, 21:33
http://liberatum.ru/news/24589

Ровейки в сайта, попаднах на тази всъщност не толкова прясна новина. Искрено се забавлявах, представяйки си мордите на украiнските просветни чиновници, когато са установили, че подарените на учениците 16 000 компа са с разработена за китайската армия ОС. А когато прочетох, че обмислят да наложат Уиндоус на машините, но ги притесняват парите за лицензите, направо съжалих украiнците. Тук, в България, тези пари не са проблем - и според бившия вече министър Ники Василев, и според сегашните. Нещо възбеднички се оказват въпросните украiнци...
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Вграждане на субтитри с Avidemux -: Jul 19, 2012, 00:20
Налага ми се да вграждам субтитри във филми с Avidemux, за да мога след това да ги пускам през USB на дивидито си. Проблемът е, че когато избера encoding "кирилица", получавам безразборна поредица от букви, нещо като това:
хтнваъхю хъэавуанх тяхъэядсаъхюр

Ако някой може да помогне, благодаря предварително. Също бих бил доволен и на съвет за вграждане на субс с някоя друга програма.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Firefox локализация на български - невъзможна -: Jun 01, 2012, 07:26
Дистрибуция - Linux Mint LXDE
всички възможни езикови пакети - инсталирани
актуализирана

Проблемът - браузъра Firefox упорито си остава с английски интерфейс, каквото и да го правя.

Свалих си tar.gz с българския, когато го стартирам от там, тръгва на бг.
Направих си .desktop файл - пак тръгва на български.
Поставих такъв файл в usr/share/applications - от файла тръгва, но в менюто с програмите ми упорито си стои английската версия, с моите отметки и настройки, и никак не мога да я разкарам, което ме дразни ужасно.

Ако някой знае нещо - да казва
Страници: [1]