Покажи Публикации - nikiww
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Проблем с УСУ 8.3 Декстоп -: Jan 31, 2014, 14:22
Не съм писал в форума на УСУ,то проблема е ясен,драйвери на видеото,та сложих Роса-та,руската версия,тръгна от раз.Ще изчакам да си сложа отделно видео,не вграденото,и тогава ще си върна УСУ-то,то и Роса-та не е лоша,ама си обичам българското.Поздрави
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с видео-драйвери -: Jan 27, 2014, 19:30
Благодаря,ще ги прегледам.  [_]3
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с видео-драйвери -: Jan 26, 2014, 21:01
Това вече стана.Благодаря.Сега разглеждам и настроивам.Инсталирах си нови плеъри,скаипа,само принтера и скенера останаха.Принтера ще е борба с него,на УСУ-то си стана,включих го и го добавих,да ама тук не ще така.Тия кодове от къде ги четете?  ???  Благодаря още един път за българския.  [_]3 [_]3 [_]3

Да питам и друго,как се прави да не гасне екрана като гледам например VBOX7 ?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с видео-драйвери -: Jan 26, 2014, 11:58
1. urpmi locales-bg   тука всичко е ок
2. urpmi kde- i10n-bg    тука ми казва че няма такъв пакет,и съотвегно не стана,смених си местоположението на България, но няма езика.Сега ъпдейтвам, харесва ми и сигурно ще остана с Роса-та.Благодаря.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с видео-драйвери -: Jan 26, 2014, 00:36
Това първоначално направих и аз,смених дъното и т.н. и тръгна до някъде и черен екран на УСУ 8.3 ,нататък знаете да не се повтарям.Сега ще разцъквам Роса-та,първите впечатления са добри,всичко тръгна.Няма български,но какво да се прави-съдба.Сега ще търся откъде се инсталира,че разцъквам,но не видях от къде да пусна инстала.Засега е това.Поздрави  [_]3
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с видео-драйвери -: Jan 25, 2014, 14:42
Дръпнах си 64,но ще я пробвам по-късно,че излизам.Ползвам 64 заради рамта че е 4 Гб,не заради друго.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с видео-драйвери -: Jan 25, 2014, 13:52
Какво правя? Ами инсталирам и ползвам.Аз съм от тези потребители, които не ми трябва нищо друго като екстри,само интернет браузър,скаип по избор,филми за гледане и това е.Сигурен съм,че повечето потребители на Уиндоус са такива,по простата причина,че там само инсталираш и ползваш,всичко на 7-цата си тръгва. Ако и Линукса е така, ще има доста повече фенове,сигурен съм. Не искам да обиждам никои,било то потребител на Уин или Линукс,просто така мисля. На мен лично Линукса повече ми харесва-това че е свободен и най-вече няма досадни вируси,антивирусни и т.н. , но тези драйвери, там проблема ми е начина на инсталация,и не ги намерих де,та това е проблема. Не ги намерих,а и да ги намеря не знам как да ги инсталирам.Вярвайте ми че четох почти цяла нощ и нищо.Е то не става с една нощ,иска се много може би.Поздрави  :)
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с видео-драйвери -: Jan 25, 2014, 10:21
Здравейте,от скоро се опитвам да премина от Уиндоус към Линукс,инсталирах УСУ 8.3 и всичко беше ок,но смених дъното и процесора с нови.Инсталирах пак УСУ-то и не стана.След инсталацията или екрана остава черен или на черти и т.н.След  много четене смених драйверите на видеото и тръгна.Но след един два рестарта пак.Не знам как точно се инсталират тия драйвери.Трудно ми е терминала,с командите.Не знам от къде да прочета кои команди за какво са.Абе в общи линий съм голям новобранец.Сега съм с дъно Гигабаит H61M-S2PV ,процесор DualCore Intel Celeron G1620, 2700 MHz,инсталирах Линукс Минт 13-Cinnamon 64. Та проблема отново е с видеото,оказа се че няма графичен процесор,вграден е в основния,търсих драйвери в офицялния сайт на Интел,но нещо бъркам и не става.Видеото е -Intel HD Graphics 2000/3000. USU 8.3 си ми беше идеално,всичко което ми е нужно го има,мозила,скайп,плеър за филми.Помагаите моля.Не знам какво друго трябва да знаете за да ми помогнете-Linux Mint 13 Maya, Linux 3.2.0-23 , Gnome 3.4.2.  :)

Да допълня че забравих,като пусна филм има само звук,картина няма,пробвах с всички плеъри,не става.С Mint е по добре от USU-то,само това е проблема,черния екран като пусна филм.Видео драйвери ми дава някакви други,не мога да видя какви бяха че пиша от Уина,но не са на Интел. :)
9  Хардуер за Линукс / Десктопи / Проблем с УСУ 8.3 Декстоп -: Dec 20, 2013, 22:28
Здравейте,имам проблем с УСУ-то,около 2 месеца бях с УСУ и нямаш грижи,обаче смени дъното и процесора,преинсталирах и проблем:всичко върви добре с инсталацията,след това ъпдейти,рестарт и греда,черен екран само с мишката.Пак пробвах да преинсталирам,добре стана,но след рестарта пак забива или черен екран или излиза декстопа но без горната и долната лента,няма нищо по екрана,само с десен бутон на мишката,или контр.-алт-дел. и рестарт или изключване.Ползвам Линукса,но не му разбирам чак толкова,ако някой може да ми каже как да се оправя,или друга версия на Линукс,е тая си ми харесваше.Моля за малко помощ.Благодаря   :)
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Помогнете да инсталирам PCI карта -: Nov 25, 2013, 20:48
И аз така мисля, че е CUPS, защото излезе в терминала че се ъпдеитва до последна версия, еми ще си принтя на воля,благодаря още един път.  :)
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Помогнете да инсталирам PCI карта -: Nov 25, 2013, 20:13
Пробвах да принтя и не става,принтера си заспа след 5 минути,пробвах от браузъра,ама там има печат и настроики за печат,няма за добавяне на принтер,дава ми само печат към фаил,сигурно го запаметява да го принтя после.Боооже много съм бос с Линукса,за първи път се сблъсквам с тая ОС,харесва ми,искам да я ползвам,ама греда,има доста да уча и да чета.

Леле стана,не знам как,т.е. знам де,в системните настроики,настроиване на принтер,добавяне на нов принтер,модела на моя и т.н.
Преди два-три дена пробвах пак от там и не стана,не знам сега как стана,имаше ъпдейти на системата и други,може и това да е,не знам а трябва,ще чета по усилено и ще питам,ако имате нерви да отговаряте де.Благодаря за бързите отговори  [_]3 [_]3 [_]3
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Помогнете да инсталирам PCI карта -: Nov 25, 2013, 19:33
Инсталирах cups ,ама как се ползва не знам,а това ми излиза за този контролер:
1:09.0 Communication controller: MosChip Semiconductor Technology Ltd. PCI 9835 Multi-I/O Controller (rev 01)
        Subsystem: LSI Logic / Symbios Logic 1P2S
        Flags: medium devsel, IRQ 17
        I/O ports at cc00
        I/O ports at c800
        I/O ports at c400
        I/O ports at c000
        I/O ports at bc00
        I/O ports at b800 [size=16]
        Kernel driver in use: parport_serial
        Kernel modules: parport_serial
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Помогнете да инсталирам PCI карта -: Nov 25, 2013, 16:42
Моля за малко помощ: на дъното нямам порт за принтер и имам карта на PCI с порт,принтера е включен и с Уиндоуса си работи.Но от десетина дена съм с Линукс и ми харесва и мисля да си остана с него,но принтера ми трябва.Не знам каква точно информация Ви трябва,Линукса е УСУ  8.3 ,ядрото-Linux niki-desktop 3.5.0-43-generic #66~precise1-Ubuntu SMP Thu Oct 24 14:55:08 UTC 2013 i686 athlon i386 GNU/Linux, а картата мисля че е това-
01:09.0 Communication controller: MosChip Semiconductor Technology Ltd. PCI 9835 Multi-I/O Controller (rev 01)
В допълнителни драивери няма нищо,не знам как да търся и къде.
Информация за дъното трябва ли? Това ми е въпроса,дано да е правилно зададен,благодаря.
Страници: [1]