Автор Тема: Забранени bluetooth и wifi интерфейси с хардуерен ключ  (Прочетена 2228 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
....Та, днес си инсталирах Linux Deepin на лаптопа. Мноо готина дистрибуциика, базирана на Убунту 10.10, но с изчистено Унити и тяхна си преработка на Гном, доста по-приятна(за мен) от Гном3 или Cinnamom!
'Сичкото беше добре, докато не изключвах и включвах блутут и wifi интерфейси и в един момент взе да вика, че този интерфеис е забранен от хардуерен ключ и не се включва!
Лаптопа е с Уин7 и Linux Deepin на дуъл буут. Стартирам го в Уин7 и не стартира wifi-то! Адаптера е активен с "х" като изключен кабел и не вижда мрежите около мен, включително и моята.
Стартирам му лайв СД с Убунту 10.04 с което си е работил преди и вижда WiFi и блтуут, но са забранени и не ги включва!
Диска е разделен на С и Д за Уиндоус и /boot, /, /home за линукс.
Форматирах му буут-а и /, а на номе-то изтрих всички файлове започващи с точка и преинсатлирах уиндоуса и след новата инсталация на Уиндоус и драйвери, всичко в дивайс менажера е по реда си, а WiFi-то е в същото положение! Както преди, и не вижда мрежи и е активно, но с "Х"!
За всеки случай, влязох и в биос-а и му дадох дифолт настройки и същата работа!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Някой, ако е бараникал първите М-тел-ски нетбуци, по същия начин след инсталиране на драйверите на wifi-то показва адаптера, но работи само с модема на м-тел и не се конектва към мрежа!

Така го показва в трея на Уиндоуса, а така в адаптерите му, а така в дивайс менажера!
Онова другото дето не е инсталирано, е драйвера на лан картата!
В момента няма инсталиран Линукс, щото сичкото е форматирано, но от лайв СД, "вижда" че има блутуут и вифи, но с "х", изключени и не се включват!
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
не мога да ти помогна с нищо конкретно, но мога да насоча вниманието ти към нещо подобно. тя, системата си ти казва, че проблема е хардуерен, потърси отговора в хардуера, не в инсталациите. аз, например, често използвам мобилен интернет. имал съм случаи, в които след дискънект някакъв, цъкам на нетвърк мениджъра, той "врътне" и угасне... еднаж, дваж, триж...не се кънектева. решавал съм този проблем така: вадя сим картата, поставям я в телефона си :) и я разблокирам :))) та, провери си хардуеъра, вероятноста да е блокиран "заключен" е много голяма :))) а, и виж правата на потребитела си. има ли право да използва мобилна мрежа, вифи, син зъб... и тетека... :)))))))
Активен

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
Забранил си WiFi-то с клавишна комбинация или от специален бутон и в момента е не активен, не търси проблем в софтуера  ;D
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Забранил си WiFi-то с клавишна комбинация или от специален бутон и в момента е не активен, не търси проблем в софтуера  ;D

Благодарско [_]3 ! Това беше проблема! Никога не съм използвал тази функция и изобщо не се сетих, че я има и си отвъртях кушия с преинсталиране :D
Активен