Автор Тема: Помогнете,добри хора!  (Прочетена 4422 пъти)

tyuio

• Гост
Re: Помогнете,добри хора!
« Отговор #15 -: Jan 06, 2009, 18:14 »
съжалявам, не ми се е налагало да го ползвам и не се сетих.
Активен

rock11

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
« Отговор #16 -: Jan 12, 2009, 15:43 »
Здравейте,
Първо искам да се извиня, че толова време не писах по въпроса, но съм в сесия и времето ми наистина е ограничено.
Второ, благодаря на всички, които с такава готовност се отзоваха да помогнат на един невежа :).
Опитах всички идеи, освен тази на laskov, а именно http://www.sysresccd.org/. Просто не ми остана време. Та, дадох си лаптопа на един познат системен администратор, който успя да ми качи XP. Каза, че е използвал Ubuntu LiveCD за да преправи МБР-то и partition table. Наистина не разбирам как е успял, след като аз ползвах GParted LiveCD, който си идва по дефолт с Убунту. Нямаше много време да обяснява, та това е всичко.

Отново благодаря на всички за съдействието.
Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #17 -: Jan 15, 2009, 12:42 »
Не знам да компетентноста ми стига зада  отговоря, все пак:
Как така не тругва Мандрива... т.е. знам защо не "тръгва":
Общо взето мандрива не позлва Хард,но забележете го монтира. Като незнам си как си след монтирофката гелда за грешки и ако има... поправя. Когато имах подобен проблемвсеки път забиваше там. На хард диска му няма нищо, още по малко на биос-а. Предполагам (само предполагам) че и с другите lIveCD ще е така.
Ето какво рпедлагам аз:
BOOT_IMAGE=failsafe  failsafe
Това се променя при стартиране на Live CD нa Mandriva ot GRUB (или като натиснеш "C" или с "F2", не помня). Тези промени засягат командата kernel и нищо друго, като boot_image  го променяш a failsave накрая го добавяш.
Tова ще вкара Мандрива в failsave режим и няма да сканира Хард за грешки. Същевремено разполагаш с всичките и инструменти.
Ако си прежалил Инфо-то (нямам идея как да се спаси): s cfdisk изтриваш всички партишани на Хард и RESTART! защото трябжа таблицата на Хард да обнови. След това пробваи да стартираш мандрива без фаилсеиф и 99% ще стане!
Успех и да но всичко мине по вода

Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #18 -: Jan 15, 2009, 12:45 »
Добавка към горното: Ако все пак греша и проблема не е в това: натисни Esc докато мандрива зарежда (ама веднага като тръгне) и виж каде забива... след това обясни тук... Ако ти трябвам пак Skype: linkin4o__.
Ако искаш интернет през failsave :
 /etc/init.d/network start
упех!
Активен

BReaL

• Напреднали
  • Публикации: 113
  • Distribution: Lubuntu (засега :)
  • Window Manager: LXDE
    • Профил
« Отговор #19 -: Jan 16, 2009, 17:13 »
Здравейте, неизчетох всичко но като си ползвал hirens boot това че partition magic ти е вадил грешки докато се лоадва не е проблем от харда ти спокойно :) просто е трябвало да не избираш него а няколко програми под него има едно smart fdisc (мисля така се водеше):) адски лесно се работи с нея.
Активен

Linux is the kernel. The entire system is called GNU/Linux.
http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html

my Desktop... :)
http://free.hit.bg/snapshots/slack/slackware-12.0-final2.jpg