Автор Тема: Nvidia - картината замръзва на място!  (Прочетена 1492 пъти)

flatko

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
Здравейте!
Имах си напълно работещо Ubuntu 8.04, но някак странно ми хрумна да преформатирам всичко и да си направя dual boot с Windows XP. Не знам дали е съвпадение, или има някаква връзка, но същата дистрибуция и версия, сега се прецакват с драйвъра на Nvidia (картата е GeForce FX5200 ). Екранът замръзва, звукът спира и все едно гледаш снимка на екрана - нито мишка отговаря, нито клавиатура. Само Reset... Получава се около половин минута след пускане на Compiz, или дори като отворя по-шарен и тежък сайт. Google Earth върви без проблем обаче.

В Windows игрите вървят и само Video Memory Test предизвиква същия блокаж.

Partitioning-а съм го направил добре, видеото има добро охлаждане, прясна термо-паста и т.н. Преди форматирането имах напълно здрава система, Compiz постоянно го ползвах... ??? Някакви предположения?
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
Re: Nvidia - картината замръзва на място!
« Отговор #1 -: Jun 07, 2010, 14:32 »
  Моля някой да ми обясни защо хората използват OC на 3 години, а не Ubuntu 10.04 LTS например- пък може да се окаже, че на мене акъл не ми достига... ::)
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 07, 2010, 23:00 »
flatko, напомняш ми на оня виц, дето един отишъл при доктора и казал: докторе, като си извия ръката ме боли. Ами не я извивай, казал доктора. Та:
Получава се около половин минута след пускане на Compiz
Ами не го пускай... :D

И както каза zibeltbg може би е време да помислиш за нова версия. Хардуера че е ХАРД се изтърква, какво остава за СОФТуера...
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 08, 2010, 07:04 »
Щом и под windows прави проблеми ... вероятно хардуерен проблем. След като и паста си сменял си достатъчно "в час", аз бих проверил напреженията, прилича, че не достига ток. Виж за подути кондензатори и захранването.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

flatko

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 08, 2010, 17:36 »
Да, разбира се, харесват ми новите версии на Убунту. Просто щайгата ми е с 512 RAM и с 1.4 процесор и повечето приложения циклят яко на 10.04-ката (и нея съм пробвал). Аз ползвам от време на време realtime кернел и студийни глезотийки като Jack, та те изобщо не тръгват с новите версии при мен.

tolostoi, кондензаторите проверих, но за напреженията не се бях сещал. Ще пробвам с друго захранване. Май хардуерно ще излезе диването :)
Активен

flatko

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 11, 2010, 02:02 »
Проблемът е решен!

Когато не знаеш в какво се крие повредата, е трудно дори да подбереш подходящия форум и подходящия раздел :) Благодаря на всички за отговорите, и най-вече на tolostoi - сложих друго захранване и вече часове наред машината работи безотказно. В BIOS-а 3.3-те волта бяха към 2.68...

Приятна вечер на всички!
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
настройка на Nvidia под Ред Хат 9.0
Настройка на хардуер
orto 3 5112 Последна публикация Mar 29, 2004, 22:31
от sebastianz55
Проблем с nvidia
Хардуерни и софтуерни проблеми
shadowhand 1 4304 Последна публикация Apr 29, 2004, 14:46
от jm