Здравейте, миналата седмица инсталирах Ubuntu 11.10 и няколко дни всичко си беше ОК. Но един ден вместо да ми зареди системата се появи <grub rescue>. Тъй като съм нов и не знаех колко сериозен проблем е това, реших просто да преинсталирам Ubuntu.
Обаче като почнах да преинсталирам ми дава съобщение The ext4 file system creation in Partition #1 of SCSI1 (0,0,0) (sda) failed. Пробвах няколко пъти, но все ми прекъсва инсталацията с това съобщение. А от днес започна да ми се появява и съобщение (още при стартирането) S.M.A.R.T. status: bad sectors. Backup and replace Press F1 to continue. Когато отворя Disk Utility ми излиза надпис Disk Failure is imminent. Когато се опитам да направя self-test ми се появява съобщение disk has health problems...
Та от цялата работа разбирам, че дискът ми е за смяна

Но все пак искам да питам: възможно ли е всички тези съобщения да са някакъв бъг, причинен от софтуера, а не резулат от реално повреден хард диск. Питам, защото лаптопчето ми е съвсем ново - буквално на седмица - и ме учудва, че се е скалпало толкова бързо.