Автор Тема: Проблем с мрежата!  (Прочетена 990 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Проблем с мрежата!
« -: Aug 16, 2012, 06:23 »
Та, проблема е, че компа се закача за рутера, малко повечко се мисли докато се закачи,  получава ИП, а няма и-нет и мрежа с другите компютри!

Комбинацията е следната: Във виртуалка в ESXi съм инталирал Убунту 10.04 и в него VMWare Tech Preview с Уондоус. Убунтуто си има нет и мрежа, но виртуалката в него, като я сложа на NAT, има нет, но не съм в една мрежа с другите, а като го сложа в бридж, получава ИП, в рутера ми показва, че е свързан, а няма нет и мрежа с другите! Пробвах и с ръчно задаване на адрези и пак същата!
Преди време съм го правил този номер с Виртуалбокс инсталиран във виртуалката и в него виртуалка и нямаше проблем, а сега и с виртуалбокса е същата работа.

Дайте някакви идеи, че много ми требе та виртуалка с уеб интерфейс да се управлява! 
Активен

Mitaka

• Гост
Re: Проблем с мрежата!
« Отговор #1 -: Aug 16, 2012, 15:42 »
Дай един traceroute до някъде да се види къде се дропи връзката.
И... не си спомням, но ESXi май имаше някакви лимити за това точно: "виртуалка във виртуалка във виртуалка". Т.е. имаш 3 нива на виртуализация...
Ама щом казваш, че си взима IP може и да не е от това....
Аз лично бих забил Виндовс директно в ESXi-а...и без това така или иначе ресурса, който ще "изяде" е един и същ...
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #2 -: Aug 16, 2012, 16:01 »
//извън темата
И... не си спомням, но ESXi май имаше някакви лимити за това точно: "виртуалка във виртуалка във виртуалка". Т.е. имаш 3 нива на виртуализация...
Хмм... не съм попадал досега на такова ограничение, та не ми се е налагало да се разровя подробно за това, но на пръв поглед ми изглежда сложна задача да се направи такова ограничение. Ако ограничението е само до 1 ниво, има какво да се засече (например, виртуалният хардуер) и да не се позволи пускането на виртуалка във виртуалка, но не загрявам по какво третото "ниво на виртуализация" (този термин не е много правилен, тъй като под него се имат предвид тези нива, но нищо) ще познае, че е трето, а не второ? Може някак да си комуникират инстанциите през нивата, за да се преброят, но ако по средата сложа някое от нивата да е на друг виртуализационен софтуер, тази комуникация ще прекъсне. Нещо резултатите в Google ме отвеждат все към другия тип нива на виртуализация, та ако ти (или някой друг) си наясно по какво третото ниво ще познае, че не е второ (както четвъртото, че не е трето или второ, и т.н.), ако може да ми решиш чуденката :)
« Последна редакция: Aug 16, 2012, 16:49 от neter »
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Aug 16, 2012, 17:32 »
......Аз лично бих забил Виндовс директно в ESXi-а...и без това така или иначе ресурса, който ще "изяде" е един и същ...

Трябва ми да се работи с уеб интерфейс на него и за такава екстра, освен phpvirtualbox и vmware tech preview, друго май няма!
На тех превив виртуалката не е компатибле с уоркстейшън 8 и esxi. Уж трябва да е компатибле със супервайзера, но не мога нито да кача локална от тех превив, нито да създам нова с него в суперваизера, за да се конектна после с wsx gui-то.
Та, за това тех превива ми е в друга виртуалка. Преди доста време съм експериментирал такава комбинация с виртуалбокс който е инсталиран във виртуалка и в него уиндоус и нямаше такъв проблем!
Разликата беше само, че виртуалния ми рутер беше в същия уоркстейшън в който е и виртуалката с виртуалбокса. Виртуалбокса в бридж към eth0 на виртуалката, а виртуалката в бридж с реалната лан карта към която е бриджнат и рутера. Сега положението е, че в супервайзера ми е рутера и към ланкартата за мътрешната мрежа са бриджнати виртуалките в него и суйч към който е десктопа ми с виртуалки за експерименти други и лаптопа ми.

Цитат
Дай един traceroute до някъде да се види къде се дропи връзката

Тва от cmd-то беше, ама дай точна команда, че като напиша само traceroute и ми вика: "traceroute" is not recognized as an internal or external command, а tracert google.com вика: unable to resolve target system name google.com.

Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #4 -: Aug 16, 2012, 17:43 »

Тва от cmd-то беше, ама дай точна команда, че като напиша само traceroute и ми вика: "traceroute" is not recognized as an internal or external command, а tracert google.com вика: unable to resolve target system name google.com.

tracert е командата във Windows.
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #5 -: Aug 16, 2012, 17:44 »
//извън темата
Хмм... не съм попадал досега на такова ограничение, та не ми се е налагало да се разровя подробно за това, но на пръв поглед ми изглежда сложна задача да се направи такова ограничение. Ако ограничението е само до 1 ниво, има какво да се засече (например, виртуалният хардуер) и да не се позволи пускането на виртуалка във виртуалка, но не загрявам по какво третото "ниво на виртуализация" (този термин не е много правилен, тъй като под него се имат предвид тези нива, но нищо) ще познае, че е трето, а не второ? Може някак да си комуникират инстанциите през нивата, за да се преброят, но ако по средата сложа някое от нивата да е на друг виртуализационен софтуер, тази комуникация ще прекъсне. Нещо резултатите в Google ме отвеждат все към другия тип нива на виртуализация, та ако ти (или някой друг) си наясно по какво третото ниво ще познае, че не е второ (както четвъртото, че не е трето или второ, и т.н.), ако може да ми решиш чуденката :)

100% съм сигурен, че не може да виртуализираш до безкрай.
Мисля, че в една тема gat3way беше споменавал по-подробно.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Aug 16, 2012, 17:52 »
В тази виртуалка турих и едно убунту 10.04 и то се държи по същия начин, но на два опита за конект не получи ип от рутера, но като му вкарах ръчно, конектна се веднага към мрежата и в рутера ми излезе с ипи и мак, че е конектнато!
Кви команди да пускам у него?

Иначе, може и да не може до безкрай въпреки, че така виртуалка във виртуалка изяжда малко повечко ресурс, но преди доста време съм го правил, но с виртуалбокса, щото вмуарето се усеща че го инсталират във виртуалка и не стартира инсталация, но сега и с виртуалбокса е същата работа!
Активен