......Аз лично бих забил Виндовс директно в ESXi-а...и без това така или иначе ресурса, който ще "изяде" е един и същ...
Трябва ми да се работи с уеб интерфейс на него и за такава екстра, освен phpvirtualbox и vmware tech preview, друго май няма!
На тех превив виртуалката не е компатибле с уоркстейшън 8 и esxi. Уж трябва да е компатибле със супервайзера, но не мога нито да кача локална от тех превив, нито да създам нова с него в суперваизера, за да се конектна после с wsx gui-то.
Та, за това тех превива ми е в друга виртуалка. Преди доста време съм експериментирал такава комбинация с виртуалбокс който е инсталиран във виртуалка и в него уиндоус и нямаше такъв проблем!
Разликата беше само, че виртуалния ми рутер беше в същия уоркстейшън в който е и виртуалката с виртуалбокса. Виртуалбокса в бридж към eth0 на виртуалката, а виртуалката в бридж с реалната лан карта към която е бриджнат и рутера. Сега положението е, че в супервайзера ми е рутера и към ланкартата за мътрешната мрежа са бриджнати виртуалките в него и суйч към който е десктопа ми с виртуалки за експерименти други и лаптопа ми.
Дай един traceroute до някъде да се види къде се дропи връзката
Тва от cmd-то беше, ама дай точна команда, че като напиша само traceroute и ми вика: "traceroute" is not recognized as an internal or external command, а tracert google.com вика: unable to resolve target system name google.com.