« Отговор #2 -: Sep 06, 2005, 21:11 »
Звуковата ти карта не подържа хардуерно смесване на звука и затова се получава така. Изход има - софтурно смесване на звука. Има някоко подхода към него:
1. Използване на "звуков демон" - програмка която смесва звуците и ги праща на звуковата карта като един единствен поток, който съдържа в себе си звуците от различните програми. Популярни демони са arts (част от KDE) esd (част от Gnome) Недостатък е, че програмите трябва да са пригодени да ползват демона.
2. Alsa dmix plugin - софтуерно смесване реализирано на ниско ниво в звуковата система Alsa. Всяка програма, която поддържа Alsa може да го ползва, а такива са повечето програми от последните години. Мисля, че има начин OSS програмите да бъдат излъгани да ползват dmix но не съм си играл, защото не ползвам OSS програми. В Alsa 1.0.9 dmix е активиран по подразбиране, просто трябва да настройш програмите си да ползват Alsa и си готов. Ако имаш по-ниска версия ще трябва или да обновиш или да я настройш, как става това е описано в една тема във форума, потърси с търсачката.
Аз ти препоръчвам да ползваш втория вариант.