ами .. като фен на линукс бих коментирал и аз .. ама незнам какво точно. никога не съм се занимавал с пълно проучване на гном или кде .. настройките на които са способни. гном изглежда плоско. не бих казал дървено .. за мен е плоско. но е по-добре от шарено (кде). по-скоро се конфигурира дървено. (или с терминал иначе казано). кде .. ако не се замръзи или не крашне я себе си я нещо друго няма да е кде. и да вземат да го махнат този arts няма да е никак никак зле. незнам как е след пълни настроики, само съм чувал че е способно нещо .. а и от вшечатлението ми докато го ползвах .. да. изключителна рядкост е за мен да видя добър външен вид и от кде и от гном. всмисъл не просто як външен вид .. разбиващ външен вид ... такъв че като го видиш да си пуснеш любимото парче и да го гледаш няколко минути. ако имате линкове пратете, но не очаквайте да се впечатля лесно. тук такъв десктоп не съм виждал (в галерията).
ползвам гном, заради размера му, скоростта и това че е все пак една от средите с възможности или поне така изглежда външно. а и някак си е по-свеж. по-добрите ми приятели ползват гном. мисля че има защо.
на една сравнително нова система (2,3,
4 годишна) с оптимизиран софтуер гном върви не по-бавно от xfce. игрите вървят също толкова бързо както в X без никакъв менаджер, работна среда ... и т.н. просто един xterm без рамка и fps-а е същият.
колкото до апликации, рядко използвам това което върви с гном или кде ... я текстов редактор, я нещо друго обикновено компилирам отделно.
ако си оправят стандартната политика за липса на (или незабележими) възможности/настройки ще ми хареса още повече. ще надмине кде с пъти. не мисля че това което линус е казал на основните му разработчици ще ги ентусиазира особено .. по-скоро ще ги ядоса.
простота и плоскост не е точно същото като елегантност, но поне изглежда близко. аз съм за това.
ами кде или гном, ят или гтк .. waimea и E17

'>
ползвам гном и гтк
но не се впрягайте ако обиждам някой, каквото и да кажа за любимите ви графични среди е нищожно всравнение с отношението ми към кирилицата и компютрите. 2 несъвместими неща.
.. никога не съм виждал връзка .. никога.
няма и да има.