Имам чувството, че монитора самичък си променя Brightness/Contrast съотношението понякога... за няколко минути изображението става много светло (не като яркост, а по-скоро като избледнели цветове и мъгла), после се оправя само до определена степен. Пробвах с настройки на яркоста/контраста - оправя го до определена степен, но като цяло преди имах направо кристална картина, а сега е нещо като избледняла....
Освен това при сменяне на резолюции/честоти вместо нормалния черен екран (в промежутъка време между картината) се виждат няк'ви странни артефакти.....а при изгасяне/standby се виждат остатъци от лъча как се центрира в средата на екрана и постепенно (2-3 секунди) загасва....
Това не ми намирисва на добре.....

'>
Монитора е LG Flatron F920P - купен е нов, на около 4-5 месеца е, работил е нормално - т.е не е седял постоянно в активен режим и едва ли е от амортизацията (макар, че съм чувал и виждал как монитори избледняват след много време продължителна употреба). А пък имам едно KFC CB1516CL на другата машина - 15 инчова пръчка на около 9 години дето нищо му няма на картината и си седи такава каквато беше когато го бях купил.....
Та моля за някакво логично обяснение или съвет - да чакам докато изгори изцяло и да го нося в сервиза (щото гаранция определено има) или мога да направя нещо по него и сам, за да оправя проблема

'>