Здравейте

'> ,
от известно време имам проблем с диска ми WD800JB . На него мирно съжителстват Slackware 10.2 и Win. От време на време харда гасне и се рестартира компютъра. Тъй като харда гасне проблема не се записваникъде в логовете и не мога да го хвана. Сменях и тествах всички други компоненти и съм 90% сигурен че е от харда. Сложих дори и 450W захранване и пак същото. Пусках го на по ниски скорости (АТА 66), сменях кабела , пусках го на другото IDE и пак същото. Работната температура му е перфектна преди работеше в диапазона от 35 - 38 градуса а след като му сложих охлаждане в диапазона от 28 -31 градуса. Проверяван е многократно за физически грешки - няма, SMART -а също не хваща нищо нередно. Иначе конф. ми е EPOX 8RDA+ , 512ДДР, Radeon9200. Попаднах на един софт от боотCD за смяна на ATA модето и другите параметри на HDD. Забелязах че когато го стартирам още и той започне да проверява текуща конфигурация харда гасне веднага , което ме навежда на мисълта че имам проблем с firmware-то.
Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели. Освен това можете ли да ме насочите откъде да взема firmware и софруер за флашване за да го разцъкам.
Благодаря предварително !
p.s Ако поста ми не е за тази секция моля Agenta_Smith да го премести или изтрие

'>