Добре де, то е ясно че DNS-ите се променят, ама що твоят DNS се променя - нека да позная, по ти е лесно да сложиш DNS на доставчика отколкото да си пуснеш твой

'> , по-лесно е да пуснеш едно DHCP, което в твоя случай е зависимо от доставчика, отколкото да пуснеш и един DNS.(надявам се сега разбра що ми е смешно).Сигурно няма смисъл да те питам защо след като си видял, че човека не иска DHCP не си го отделил в друга мрежа. Съмнявам се, че ще изпадне в душевен потрес ако не може да използва шеровете в мрежата ти

'> . И тъй като ти ми даваше постановки с клиенти , нека ти дам и аз една:
Доставчик с 3 клиента раздава адреси с DHCP но без свой DNS, обаче единия от клиентите по една или друга причина не иска да се възползва от услугата, обаче доставчика му решава да смени своя доставчик, респективно въпросният клиент който не се е възползвал от знаменитата услуга DHCP няма достъп до интернет. Клиента се обажда на своя доставчик да го попита защо няма интернет, при което онзи юнак отсреща .....остава крайно потресен от съвсем нормалната реакция на клиента си, и зпочва да мята глупости по негов адрес и да разсъждава на тема - колко са тъпи потребителите му (разбирай клиенти които не се възползват от предлаганите му услуги). А сега си представи същата ситуация, обаче с повече от 3-ма клиента.
Ситуацията която ти давам за пример е измислена и всяка прилика с действителни лица и събития в дадения пример е случайна.
Hapkoc, да не вземеш сега да се обидиш, просто ти споделяш и евентуално ти е интересно да разбереш мнението на останалите (поне така предполагам), не си задължен да взимаш всичко написано тук под внимание
P.S. Представи си само как клиента ти, обиден от твоето безхаберие и в момент на с право мотивирана злоба ти пусне 220v по кабела ..... няма да можеш да смогнеш на суичове, мрежарки и рутъри

'>