Привет,
На едното ми РС, което ползвам за рутер/веб/рнр, смених наскоро харда и сега имам на него около 30ГБ свободни, които смятам да ползвам за теглене на торенти. Спрях се на rtorrent (libtorrent.rakshasa.no), доста добър конзолент клиент според мен. Всичко е наред с изключение на факта, че до тази машина имам достъп само през ssh и за да работи rtorrent постоянно (сийд преди всичко

'> ) направих един инит скрипт, който да го стартира при зареждане.
Ползвам gentoo - ето го и /etc/init.d/rtorrent:
Примерен код |
#!/sbin/runscript
depend() { need net use logger provide torrent }
start() { ebegin "Starting rtorrent" start-stop-daemon --start --quiet --background --make-pidfile --pidfile /var/run/rtorrent.pid \ --chuid user --exec /usr/bin/rtorrent eend $? }
stop() { ebegin "Stopping rtorrent" start-stop-daemon --stop --quiet --pidfile /var/run/rtorrent.pid eend $? } restart() { ebegin "Restarting rtorrent" stop sleep 2 start eend $? }
|
Скрипта си работи нормално, но проблема е че за да зареди автоматично торентите за лийч и сийд, rtorrent си взима настройките от конфиг. файл който търси в ~/.rtorrent.rc и когато се стартира инит скрипта не си прочита файла и съответно не зарежда нужните торенти. Когато го стартирам (rtorrent, а не /etc/init.d/rtorrent) си работи нормално.
Търсих в нета как може да се зададе друг път до въпросния конфиг. файл, но не намерих вариант. Направил съм /etc/init.d/rtorrent да стартира rtorrent с user="user" в чийто /home/user/ съм сложил .rtorrent.rc но пак не го прочита
'>. Пробвах да задам настройките вместо в /home/user/.rtorrent.rc в /etc/conf.d/rtorrent, отново без успех - скрипта ги прочита но връща една камара грешки от сорта "не намерих команда ххх", където ххх е опция на rtorrent.
Дайте някакви идеи и насоки моля!
Мерси предварително ;-)
P.S. Забравих да сложа някакво смислено заглавие на поста. Моля агента или някой друг да го промени на нещо нормално. Sorry