Здравейте , всички,
Поздрав от един лаик, който след надлежно търсене с Търсене , посещания на други сайтове , доби смелост да попита скромно и учтиво :
1. Инсталирал съм си Windows ME & Linux Mandrake 9.2. КDE. Двете системки си работят дружно и сговорно.
Машинката ми е скромничка, както и целите ми : Най обикновена текстообработка, скромни игрички, някоя и друга МП3 и прочие нискотоварещи системата ми неща.
Та ето вкратце въпросчетата ми:
А- Мога ли да направя да работя с едно вместо с две щтраквания на мишката? Забравих да кажа, че съм мързелив , но упорит.

'>
Б-Големината на иконите на десктопа ми може да се променя през 16 пункта - от 32 на 48 и нагоре , а аз искам да я направя напр- 40. Как?
В-Когато реша да запаметя нов файл напр. в ООО2 , в новотворения прозорец не се дава първата дума или изречение като заглавие , а трябва аз да пиша име (По горе съобщих , че съм михлюз).
Г-Когато отварям Конкуер искам да ме хвърля в Tree View.
Д-При Винбоуз има специална директория наречена Temp за триене на събраните боклуци. А тук?
Е- Търся хубави Б-Еngl-Б речници. Да , пуснах чичо Гугъл и той ми предложи доста като SA , но аз нещо го недолюбвам.Та, друго си човек врял и кипял да каже , -йог този е дъ бест.
Ж-Има ли опция Search в КDE на Мандрейк?
З- Тук съм май офтопик и Алабал може да ми тегли една.. Абе имам някаква тъпа китайска мишка със скролер, - ето на забравих и дори името- който скролер работи под Винбоуз , а не ще под Мандрейк ООО2. Дали да не ида в Командния център и там да видя настройките и?
И- Принципно зная колко ми е пространството за Линукс , но понеже съм с 2 ОС , бих учтиво попитал как и къде да виждам веднага колко пространство имам още свободно. Моят Linux SWAP файл е 350 МБ.
К - Тук е ли в сила формулата
Y > 2-3 X
където Y е свободното минимално пространство ,
а Х - РАМ паметта ?
Ще приветствувам отговори насочени към работа по графичен начин ( Защото първо съм мързелив и второ още скачам на сън като си спомня стария ДОС отговор-
Bad command or file name ).
Като предварително се извинявам на всички
аз благодаря за помощта ВИ.
Благодарний йог

'>