Автор Тема: Графичен сървър  (Прочетена 1046 пъти)

IvanX

• Напреднали
  • Публикации: 48
    • Профил
Графичен сървър
« -: Sep 14, 2006, 19:06 »
При стартиране на Fedora Core 4, след първоначалното зареждане, вместо прозорец за login и password се появява черен екран и индикаторната лампа на монитора започва да мига. Казаха ми, че няма връзка между видеокартата и монитора, и това е заради графичния сървър. Ако смятате, че е така моля кажете как да отстраня проблема. Монитора ми е Samsung SyncMaster 550s, а видео картата Hercules 4000xt на 32Mb.
Активен

Говори се, че Тесла е забравения баща на технологията. Самият Тесла веднъж казал "...Настоящето е тяхно. (скептиците на деня) Бъдещето, за което аз в действителност работя, е мое."

Колко правилно наистина.

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Графичен сървър
« Отговор #1 -: Sep 14, 2006, 19:34 »
Не пускай една и съща тема в два раздела - напълно безсмислено е!  
Дублираната тема е изтрита.

Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

GoodT

• Напреднали
  • Публикации: 361
    • Профил
Графичен сървър
« Отговор #2 -: Sep 14, 2006, 20:22 »
Излез от Х-са с Ctrl+Alt+F1, убий го и го настрой както подобава.
Активен

Hapkoc

• Напреднали
  • Публикации: 2117
    • Профил
Графичен сървър
« Отговор #3 -: Sep 14, 2006, 20:48 »
Понеже звучиш като начинаещ ще ти кажа кой е най-лесния начин за настройка (по мое мнение).

Както казва GoodT, с Ctrl-Alt-F1 ще преминеш в текстов режим. Там влизаш като root в системата и пишеш следното:

mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.stock
X -configure
cp xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

След това натискаш последователно следните комбинации - първо Ctrl-Alt-F7 (при което би трябвало пак да почне да мига лампата на монитора), след това Ctrl-Alt-Backspace. В този момента би следвало да тръгне графичния режим.

Ако не тръгне минаваш пак в текстов и измисляш начин да копираш и да paste-неш тук съдържанието на /var/log/Xorg.0.log да мислим какъв е зора.
Активен

Invincible

• Напреднали
  • Публикации: 115
    • Профил
Графичен сървър
« Отговор #4 -: Sep 14, 2006, 20:58 »
Най вероятно федората не е правилно разпознала монитора и се опитва да го пусне на по-голями херци.
Спомням си, че едно време на Федора 4 и аз имах проблеми с разпознаване на хардуера, Като гледам си нов тъйче по добре си изтегли Федора 5 - при нея всичко тръгна направо ток и жица.
Активен

Аз съм българче обичам нашите планини зелени и да пиша на кирилица е чест за мен.