Да, GPL лицензът ме изпълва с щастие, дрънканиците на Столман и сие карат кръвта ми да ври! Като видя конзолата на някоя буут-ваща линукс система, получавам душевен оргазъм, а като връзвам ssh до линукс система, още на syn-ack пакета вече съм преизпълнен с удовлетворение от живота!
Я да видим кой може да намери нещо рационално в идеята да има нещо общо между операционната система и човешкото щастие.. .Aко следваме една друга често застъпена реторика, че уиндоус-потребителите са тъпи, то вероятно линукс потребителите са по-нещастни. Недоказан факт е че глупавите хора по принцип са по-щастливи и доволни от живота.
А ако говорим за един обикновен десктоп потребител на 15-16 години, който гледа като теле когато опре до елементарни неща, например partitioning, конфигуриране на мрежови интерфейси или на X сървър... Същият потребител накрая установява, че игрите му или не вървят или вървят зле през емулатор, IRC клиентът му се вижда несвойствен, ICQ клиентът му няма разните идиотски емотикончета, skype му е насран, както и че xmms-a например не зарежда playlists, в резултат да речем не може да слуша онлайн радио...сигурно и той изпада в див екстаз и празнува някой друг ден

'>