Интересно ми е колко пари прахосват за лиценз на M$ офис за една работна станция на година? Вчера разбрах, че училищата във Франция плащат по 48?/година на работна станция за лиценз.
И още нещо по темата M$ vs FLOSS: Чували ли сте за MSDN? - Побеснях като видях тази дива глупост на сайта на Centre Informatique Sciences на факултета ми! В общи линии това е някакъв общ лиценз, който закупува дадена образователна институция и предоставя определени програми на M$ за "безплатно" легално ползване на студенти, и преподаватели, чиято работа е свързана с дадените продукти. Най-големият резил при нас е, че информатиците не използваме никакви "m$ технологии", а тъпата ни продажна администрация е купила M$ Visual C++ или нещо от сорта - даже не знам как точно се нарича без да се е консултирала с когото и да било от департамента по информатика!
Надявам се условията на европейския пазар на програмно осигуряване в скоро време да станат толкова непоносими за M$, че да напуснат

Глобите, налагани от ЕК, са една добра първа крачка, но трябва още да се работи по въпроса...