« -: May 12, 2007, 02:59 »
Здравейте!Опитах да инсталирам новото джентуу и се сблъсках с много неприятен проблем.Значи имам на един комп два харда и реших да инсталирам на втория.Създадох суап дял и почнах да създавам останалите партишъни.Да ама няколко пъти опитвам и или ме изхвърля от програмата или забива и не ще да създаде нищо.Суап дяла обаче го създаде!!!след няколко поредни опита започна да ми прави от само себе си някакви странни конфигурации(партишъни),които въобще не съм му задавал!Даже стигна дотам,че целия хард го направи на суап дял!!!Опитах и с графична инсталация,опитах и от конзола,но не ще и не ще.остана си само суап дяла направен и...дотам.Повече нищичко.И оттук натам почнаха истинските проблеми.Отказах се да го инсталирам и пуснах едно лайв цд за да си направя втория хард както си беше-7GB Ext3,който ползвам само като склад за файлове,филми,музика и т.н.Да ама лайв цд-то не ще да създаде каквато и да било файлова система върху тоя хард!!!След един рестарт на компа взе,че тръгна и създадох Ext3 на целия хард.Всичко мина добре,но каква беше изненадата ми като видях,че всъщност показва,че от харда има заето място точно с размерите на суап дяла,който бях приготвил за джентуу!!!около 500МБ.Опитах с изтриване на целия диск и всичко мина добре.Като създадох наново файлова система върху харда се оказва,че пак тия 500МБ се стоят там и ми намаляват обема на харда с 500МБ!!!Въпроса ми е някой може ли да ми отговори защо се получава така при условие,че изтривам целия хард,създавам наново файлова система върху целия хард,преформатирах го и ей-така върху старата,но не ще и не ще да се махнат тия 500МБ!!!Не знам какво да правя вече.Имам чувството,че инсталацията на Джентуу с грешката,която стана при разделяне на харда са ми съсипали тези 500МБ от диска!!!Има ли начин да се провери дали е така и ако може как да си възстановя тези 500МБ?Иначе в момента на харда няма абсолютно нищо и въпреки това има заети 500МБ точно колкото беше суап дяла за Джентуу.Моля помогнете,че проблема е доста дразнещ,а и 500МБ никак не са малко при условие,че тоя хард е 7ГБ и го ползвам за склад!!1Благодаря предварително!