Автор Тема: Интернет доставчици и НАТ (ТТЛ ФИЛТРАЦИЯ)  (Прочетена 5152 пъти)

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
Интернет доставчици и НАТ (ТТЛ ФИЛТРАЦИЯ)
« Отговор #15 -: Jun 12, 2007, 18:31 »
Всички мнения тук са ми много интересни и истината за мен е, че всеки е прав колкото и странно да звучи.

Аз съм сигурен, че всеки от написалите нещо тука е интелигентен и спазващ законите човек. Просто както аз усещам нещата е, че у мнозина потребители остава горчив вкус в устата от политиката на Интернет доставчика относно въпросните ограничения с ТТЛ и т.н.. Човек започва да се чувства ощетен и изнуден, и съвсем логично стига до NAT, за да сподели интернет свързаността си на още 1-2 компютъра вместо да се бърка в и без това изтънелия си джоб и да дава допълнително пари. Осбено като се има предвид, че при нужните знания няма какво да го спре.

Също така ми се струва много наивно от страна на доставчика да си мисли, че с някакви ограничение ще спре потребителите да правят NAT освен тези, които неразбират как става номера. Така, че с това ограничение доставчика се предпазва да не вземат всички, сулю и полю включая, да почнат да слагат рутери и т.н..
И ако трябва да бъда още по-точен има един проблем и той е, че такъв тип ограничение В СЪЩНОСТА СИ Е НЕПРАВИЛНО и затова ще бъде заобикаляно. Без значение какво пише в законите, договорите и т.н..

Е аз се опитах да споделя нещо обаче явно спора ще се води в съвсем друга посока от типа правилно или неправилно е това и защо, което няма да ни позволи да избистрим темата.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Интернет доставчици и НАТ (ТТЛ ФИЛТРАЦИЯ)
« Отговор #16 -: Jun 12, 2007, 19:28 »
Братя! Ако ви сърбят клавиатурите за това правилно ли е или не да се ограничава потребителя или не, някой да пусне подобна тема в раздел "Живота, вселената и някакви други глупости" или "Коментар". Тук вече беше отговорено на конкретния въпрос. Никой не се посвени да сложи един "офтопик", а и темата прие съвсем друг обрат.
В някой друг случай - ако нямаше толкова много подобни на тази тема, напоследък - просто щях да преместя темата в друг раздел. Тази, обаче е затворена и преместена в "Кошче".
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.