« Отговор #11 -: Sep 25, 2007, 10:41 »
@tarator: Като точна бройка не мога да ти кажа, но е факт че се е налагало и то не веднъж. Навремето като се занимавах с мрежова администрация съм модифицирал програми, че да ми вършат работа. Сега се занимавам основно с математика и редовно преглеждам как са реализирани разни алгоритми, било от любопитство, било за да разширя функционалността на пакетчето, което поддържам. Разбира се, за последното не ми върши работа само отворения код, дори и да не правя copy-paste.
Изпадал съм в дърварски ситуации и като потребител. Например в GARCH toolbox-а на Matlab при оценяване на някои видове модели не се генерират правилно едни матрици и алгоритъмът гърми (или поне на версията, която съм ползвал гърмеше). Може да поправиш кода, но нарушаваш лиценза. Тъпо, нали?
@sdr: Мдааа, авторите на програми са нахални копелета, които искат нещо, макар и елементарно (в случая на свободен софтуер), за това че са похабили време да напишат творението си. Едни познати разсъждават като теб за отворения код и резултатът е че в комерсиално затворено приложение са набухали сумати GPL библиотеки.