« Отговор #138 -: Oct 14, 2007, 14:36 »
Хахахха!
Почти всичките ми постове, така ли ?
Наркосе, мили ми смехурко, гледай си работата.
И се уточни какво визираш и какво - не, че нещо май се уплете.
В момента твоя пост е също толкова оффтопик, колкото и моя предишен. Па да беше си затраял, да не цапаш и ти. Да беше писал на модератор да ми делне поста и да ми размаха пръст.
А за това, че съм питала "нямате ли си работа.." сега ще се обоснова, щом те засърбя толкоз.
Аз прочетох всичко до тук. Прочетох и темата за наркотиците и се чудя защо не е затворена вече настоящата "дискусия" за образованието.
1. Деструктивните идеи на райски ...
Надявам се райски да не става министър скоро. А тъй като не е, тъй като дръсти пълни глупости и тъй като само си кудкудякате - темата е излишна и не е за тук.
Някой да я архивира и да я прати на МОН. И в психиатрията.
Това е форум за линукс.
2. Дискусията ..
Ами да - само си кудкудякате. Защо така мисля?
Защото малко от вас, когато видят нещо нередно взимат реални мерки.
Когато си в училище и виждаш нещо нередно и искаш да си бориш с него, всички ти казват "Луд ли си бе? Кой щ'те слуша па тебе? ". Майка ти и баща ти нямат време, или за тях винаги ти не си прав а учителката е безгрешна - защото така е по-лесно.
Когато АЗ попитах една учителка на сестра ми дали и плащат заплатата, за да учи детето на поп-фолк, тя ме изгледа и каза " Ти какво ще ми направиш ? Ще си преподавам каквото си искам."
Родителите не се интересуват - това е истината.
Няма да се вдигнат, да вземат отпуск и да отидат в работен ден в училището да попитат защо в тетрадката не е писано, защо не е обърнато внимание, че детето не може да чете и пише - нали материала е минат, оценките - нанесени и годината е избутана.
А учителите казват " Какво ме интересува - да не ми е записано това дете в паспорта?"
Малко са родтелите, /като malone, макар, че ми идва малко високопарен, но и половината дето беше изписал в темата за поп-фолка да е истина - ЕВАЛА!/ които наистина говорят и се интересуват от и за децата си.
Доказва го мизерното положение на образованието в момента.
Защото НИЕ - аз и ВИЕ сме обществото. По дефиниция НИЕ ЗАЕДНО правим системата.
Не може някой, чийто деца учат по частни у-ща и взима по 4000 лв. заплата да определя как ще е в държавните.
Промени не се правят с дискусии по форуми. И с онлайн петиции не се правят. Може така да се зараждат идеи, но реалната работа е вън - с истинските хора и институции.
Правят се с родителски събрания, запитвания където трябва, с реални действия.
3. Системата
Тя се гради в движение - отпадат излишните замисли и остават само ефективните.
Не е възможно да си го изсмучеш от пръстите и да кажеш "това ще е " ... Така само можеш да видиш разликите между теорията и практиката.
За да се даде идея за детайла наистина е достатъчен един ден и един човек.
За да има ефективност тя трябва да се обмисли. От различни гледни точки, да се погледне от разни ъгли.
ONE MAN ARMY не е правилната схема. Тя става само за шпионски истории и екшъни.
В реалния живот държавния апарат е предвидил нещата да се обмислят подробно от доста хора - нарочни комисии, с идеята да се разгледат от всички страни. Това, че тук в нашата държава този механизъм не работи .. май никой освен нас не е виновен .
Не може сводниците да стават архонти, педалите да са по-известни от историческите личности, да си педал да е мода, да си тъп да е за предпочитане, една учителка да взима ДВА пъти по-малко пари от хигиенистката-МАНГАЛКА и спортистите-шампиони да са причина да се променят законите..
Докато грачите тук навън се случва това, не нещо друго.
Когато се уталожи учителската стачка, когато се реши какви пари да им се дават, или когато ги изпоуволнят всичките и назначат нови, трябва този път родителите да се вдигнат на бунт и да кажат какво искат за децата си.
Не учителки, които си лакират ноктите в час!
Не учители, които децата ще запомнят като "мноо печени" само, защото са поркали заедно в час и са пляскали карти!
Твоа не става, понеже общество тук в БГ има само на хартия.
Понеже от много време хората са станали безподобни егоисти.
Да падне някой на улицата, да се излъже някой да му подаде ръка - падналия ще се чуди оня да го обере ли иска.
И тъй като вие не правите нищо, а всички имате деца, братя, сестри, братовчеди и племенници, от трета страница насам дискусията се превърна в едно излишно мерене на пишки. ето, както и забележката на наркоса - развряка се, вместо да вземе мерки.
райски е като латерна, а вие само го подтиквате да мели ...
лек ден.