таратор,
когато говоря за Халибъртън и Стърнс, не говоря за срастване на мафия с държава, прав си, но от нивото на познаването ти на нещата не ти прави чест да въртиш така итуациите и на моменти да си буквалист, а на моменти да си човека тук с най-широките познания за света. Разбира се тролското поведение няма нищо общо с честта.
Хвала и за това, че си поработил за тези стълбове на капитализма - инвестиционните банки на Уол Стриит. Да разбираш прекрасният им бизнес те поставя на пиедестал, на който освен ти обаче ще трябва да намерите място още 3 милиона души само в щатите. Мога да кажа само, че ползата от тях е толкова голяма, колкото от хората, които се опитват сутрин да продават сникерс на децата ти с вскакви различни къси видеофилмчета, наречени tv ads.
Това което се опитах да кажа е, че дали държавата ще се срастне с местни феодални инвеститори, наречени мафиоти, или с глобални, алчни за власт и пари компании е все много опасно. Даже в примерите на Халибъртън и Стърнс много по опасно, защото сега тези доларчета дадени за Стърнс ги плащаш ти, хората в Ирак, Китай и Индия, ние тук в България. От цялата красива игра на пари стават по-богати някакви възрастни милиардери, целият живот на които е изпълнен със страх и алчност.
достъпен за разбиране източникИ аз съм съгласен с gat3way, че няма полза от изказвания, колко е зле тука, колко е пълно с фенове на Азис и Голф2/3, а ние страдаме и ни тъпчат. На авторите на такива писания ще кажа, че таратора, таргетира точно такива като тях. Ама и той и те нищо повече от това, да се оплачат в хоремага, не искат да направят. Всеки средно нормален човек може да направи същите наблюдения, като тях. Което значи, че пилеят процесорно време на себе си и на останалите. България е страна, която все още консумира един ресурс, създаден от предишните поколения, който се нарича ценности (по-скоро европейски), инфраструктура, образование. Но всеки един от тях е подложен на тотална експлоатация и изтощение. Помислете си, ако нашите пътища са в такова окаяно състояние и до какво доведе това, в какво състояние е образованието? А ценностите ни? А на идущото поколение? И какво може да се направи - ОБРАЗОВАНИЕ.
От фашизирани изказвания, от грешно ползван национализъм няма никаква полза освен за търсещият начин да се пласира в политиката. И те водят по грешни пътеки, и лесно можете да проверите това. Но от друга страна България е една страна в Европа. По стечение на обстоятелствата е разменяла и градила култура и ценности с Европа и живота и свободите, на които се наслаждаваме имат много повече общо с Европа, отколкото с Мала Азия и исляма. Това, което мога да кажа аз, е че не съм против, които и да са съседи или несъседи на България, но съм с две ръце и цялото си сърце за ценностите, които Европа ни е дала и ще ги отстоявам срещу всеки, които се опитва да ги замени със забрадени жени и феодализъм, с малоумно поколение чалгари и наркомани, растящо в опостушена природа!
Естествено тараторе, че образованието е това, което трябва да се прави, трябва да се прави последователно и систематично, трябва да се поправят допуснати грешки, трябва да се осигурява достъп до информация и/или различни възможности да се информират желещите. Както и преди бях казал да не мислиш, че мен не ми се правят други неща, вместо да поддържам някакъв портал за ОС Линукс и хората си разменят информация за ИТ практики, които другаде го прави университета? Но просто съм идентифицирал тези проблеми и се опитвам да ги атакувам. Вместо да се изказваш неподготвен ти се загледай, какво правят хората от този сайт - погледни конференциите, които се организират - поне 3 има досега изключително на тема образование. Има поне няколко проекта - OLPC bg, дистрибуциите Учи свободен и Убунту за човешки същества, които се целят в някакви пробелми в образованието и съществуват въпреки тролове като таратора и пораженци като нападнатите от голфове и чалгари. Познавам и имам връзки с поне още няколко проекта, които се борят за образованието в бг. И всички те правят дребни, малки крачки в които може да им се помогне.