« Отговор #1 -: Apr 14, 2008, 23:40 »
Не мога да пусна моя, но така или иначе няма начин да спечели конкурс за най-грозния, а само за най-скучния десктоп. Все пак използвам компютъра за работа, а не да показвам колко съм куул.
Тапети няма -- background-a е в някакъв нюанс на синьото. 9 виртуални екрана разположени 3х3. Един прозорец на екран. На най-горния ред има пуснат по един xterm. На екрани (1,0) и (2,0) има пуснат по един екран на браузър, в горния браузвам, в долния има gmail. Ако ми потрябват повече шелове, пускам ги на последната колона. На средния екран слагам други X приложения ако ми се наложи да използвам такива (обикновено Acrobat Reader). Останалите екрани са празни, пълня ги с xterm-инали не по-често от веднъж на година. В десния ъгъл има dashboard на Afterstep 1.0 с часовник и 2-3 бутона за пускане на приложения (използвам само този за пускане на терминал). Използвам тази конфигурация от десетина години и няма нужда да мисля за да стигна до необходимото ми приложение.
На Мак-а програмата за виртуални екрани, която използвам не може да подрежда екраните в колони и редици, затова използвам само 4 екрана -- браузър, мейл клиент и два xterm-инала. Когато лаптопа е вързан за 30" монитор на работа понякога пускам по два терминала на екран.