Аз не вярвам, че ламтенето за власт и пари е чисто еврейска черта, в противен случай със сигурност населението на страната ни щеше да е предимно еврейско и щяхме да сме нещо като втори Израел

'>
Що се отнася до душите, нещата придобиват доста по-сложни измерения. Значи хората или са достатъчно интелигентни и съзнателни та да решават кой да слушат и на кой да вярват, в този случай никой не би могъл да ги убеждава и да им промива мозъците. Другият вариант е хората да са достатъчно глупави, така че всеки да може да им промива мозъците и да им...как беше там, взема душите. В този случай обаче стигаме до един парадокс. Значи не сме съгласни евреи или не знам си какви там да им пълнят главата с глупости, но хората така или иначе попиват каквото и да било, най-малкото защото съществуват национални медии и т.н. Значи ние ще се чувстваме добре, ако масата глупави хора попиват това, каквото е угодно за нас самите (демек всичко патриотично, "обществено-угодно" и не знам още какво). В този случай обаче ние дето би трябвало да сме от добрите по принцип не се различаваме с нищо от "лошите евреи" - искаме едно и също на практика.
Та значи изводът е че е най-добре хората да бъдат образовани и да могат да направят сами избора за себе си. Не е ли това най-важното в случая? Не е ли по-важно от това какви са евреите/турците/американците/блабла и какво правят против нас или за нас?
На по-прост език казано: ако България беше богата държава с образовано население щяха ли някакви диванета да се нахъсват с глупости за възродителния процес и да късат знамена? Щяха ли някакви идиоти да ни гаврят с някакви тъпи реклами? Най-вероятно не.
Обаче на нас ни е най-лесно да кажем: "ха, гадните турци/евреи/не знам какви са виновни, дайте да ги съдим", да въведем някакви рестриктивни мерки за малцинствата и тем подобни глупости. Докато другото - да опитаме да си оправим осраната държава е по-сложно и не стои на дневен ред, поне не на фона на спешните проблеми от сорта на гейските паради, еврейските реклами или някакви си там келеши дето късали знамена.
И точно затова, сами сме си виновни за положението в което сме. И което е още по-тъжно, виновни сме и за кофти положението, в което ще живеят нашите деца. И най-вече заради това, че ще ги научим и те да мислят по същият начин. А те съответно ще научат и техните деца. И не случайно някои държави винаги са си били зле, за разлика от други. Някой вярва ли наистина че световният империализъм е виновен за дивотията в Африка например? Това как ще обясни факта, че тези държави са имали по-висок жизнен стандарт по време точно на колониалните режими?