Linux-BG
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрирай
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Linux за българи: Форуми
>
Linux секция за начинаещи
>
Настройка на хардуер
>
Дебиана не ми засича мишката...
Страници: [
1
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дебиана не ми засича мишката... (Прочетена 1895 пъти)
DarknessChild
Участници
Публикации: 7
«
-:
Sep 20, 2008, 12:07 »
Та, цяло лято ползвах само Windows-а(понеже не съм правил друго на компютъра освен да играя World of Warcraft
'>) и бях оставил Дебиана да събира прах... Та, сега си зарежда нормално, само дето курсора на мишката не ще да се мести. Пробвах с 3 различни мишки(и трите действат без грешка по принцип). Пак не ще. Някакви идеи? Благодаря предварително
'>
Активен
elfenlied
Напреднали
Публикации: 205
Distribution: Sabayon 5.3
Window Manager: Gnome 2.30.2
«
Отговор #1 -:
Sep 27, 2008, 08:41 »
Цитат
(DarknessChild @ Сеп. 20 2008,13:07)
Та, цяло лято ползвах само Windows-а(понеже не съм правил друго на компютъра освен да играя World of Warcraft
'>) и бях оставил Дебиана да събира прах... Та, сега си зарежда нормално, само дето курсора на мишката не ще да се мести. Пробвах с 3 различни мишки(и трите действат без грешка по принцип). Пак не ще. Някакви идеи? Благодаря предварително
'>
Незнам за мишката ама World of Warcraft може да се играе на Линукс с Wine 1.х без никакви проблеми ( е с 5-15 фпс по малко де ) а и с Cedega ама е платен!
С лине на шорткъта на деска го отваряш с някакъв текстов редактери даваш на WINEPREFIX "/xxx/xxx/wow.exe" -opengl -windows и вече ще върви по добре!
Ако дадеш по малък прозорец повече ФПС а цял екран ще е тежичко!
Та дори си нямам идея за какво толкова ползвате Линдолса като играта върви перф на линукс над 15 кадара играта върв иперф и всичко си върви...
Никога не ми се е случвало това с мишката...
Успех!
Извинявам се, че не е по темата!
Активен
PC Cases: DELL 400W. Pentium IV, CPU speeds: 1700 MHz, MMX, SSE, SSE2, FSB speeds: 400 MHz, x86. RAM MEMORY: RDRAM 2x256MB, 400Mhz. SVGA: NVidia TNT2 Memory: 32MB.
HDD: 40GB, 7400 RPM.
Motherboard Dell Dimension 8200
dilyan_rusev
Напреднали
Публикации: 61
«
Отговор #2 -:
Sep 27, 2008, 13:23 »
омг, а в lspci и lsusb пише ли нещо за мишока? Бах го, я виж xorg.conf да не е получил разстройство... Таквоз нещо до сега не бях виждал - мишок да не работи...
Активен
Конфигурация:
Athlonx2 5600+, ECS A780GM-A, 4гб A-Data, Philips 170x6-series монитор; Vista + openSUSE
plandz
Напреднали
Публикации: 535
Distribution: Debian Testing
Window Manager: KDE
«
Отговор #3 -:
Sep 27, 2008, 20:53 »
Извади конектора,като си в дебиан и го включи пак.И на мен ми се е случвало и това помага.Ще ти я засече пак.
Успех!
Активен
Ако се чувствате добре,не се тревожете.Ще ви мине. - Murphy's Laws
Страници: [
1
]
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »