Понеже Зеридон ме зариби за тази идея, много набързо нахвърлих за няколко часа първата алфа-версия за моята хахорска wargame

'>
Значи идеята е следната: дава се IP адрес, потребителско име и парола с които да се логнете на системата (SSH):
IP address: 78.90.217.9
Port: 2222
Username: newuser
Password: welcome
Когато се логнете, във вашата home директория има README файл със задачка и инструкции как да стигнете до следващото ниво. Успешното решаване на задачката обикновено води до откриване на потребителско име/парола. Когато се логнете с тях, ще намерите следващата задачка в ~/README и така нататък.
Първите задачки не са много сложни, защото нямах много време да ги усуквам особено и да си играя. За момента има само 5 предизвикателства, от които 1-2 са мисля почти тривиални, но както и да е.
Системата въобще не е особено пачвана, така че предполагам ще понася и на друг вид чупене. Определено ще понася и форкбомби и запълване на диска с глупости, което ще ме ядоса донякъде, но няма да му мисля много - имам бекъп на имиджа на виртуалната машина - спирам я и я паля с него. Така че единствено ще ми загубите малко време по този начин и ще развалите хубавата забава, мисля, че няма смисъл особен от което.
И държа да отбележа че това е ранна алфа-версия и много неща не са добре доизпипани и доизмислени, просто засега е толкова.
Забавлявайте се, зли хахори и хора дето обичат да си трошат времето с глупости

'>
П.П изходящите конекции са забранени, така че ако ще качвате нещо там го правете през scp. Съжалявам, но не искам да ставам отворено прокси за глупости и хостинг за IRC тъпанарщини

'>
Ще се радвам на всякакъв feedback. Надявам се да имам време да правя и нови нива

'>
Ако нещо не е наред, също пишете тук

'>