believer, добре, кажи ми какво му е по-хубавото на убунту от Дебиан? Според мен убунту, кубунту и други произволни са с една единствена цел! "ВИЖТЕ КОЛКО Е ЛЕСЕН ЛИНУКС" - това е! За начинаещи и лаици е супер! Иначе си ползвайте Дебиан! (ако сте дебиан маняци де, може пък да искате федора, сусе или слак). Имам преки впечатления от работата на Убунту, играл съм си:) тръгни да го слагаш на малко по добра машинка с малко по изчанчени дивотии в кутията и ще видиш какво имам предвид! да не говорим за някой блейд.
АЗ КАЗАХ. ХАУ!
Каквото пуснеш по Дебиан ще пусна и под Убунту с минимум усилия!
И какъв е проблема, че една дистрибуция е лесна?
Вече оценяваме дистрибуциите дали са хубави според това, колко са трудни и сложни ли?
Няма да правя сравнение между Убунту и Дебиан, за да не изпадаме в спорове.
Рано или късно повечето дето плюете Убунту ще минете на него, тогава ще видим пак какви ще ги говорите.
Ако Дебиан, Сусе или Слак са добри нека те да са водещите дистрибуции сред Линукс потребителите аз нямам нищо против.
Неоспорим факт е обаче, че Убунту се превръща постепено в най-масовата и предпочитана Линукс дистрибуция.
Ако пуснеш да търсиш накякъв хелп за Линукс в гугъл може би 80% от резултатите са с хелп за Убунту това също говори, че интереса към тази дистрибуция е голям, както и нейното използване.
Убунту напълно задоволява и най капризните потребители с различните си версии.
Не виждам и защо трябва да правя едно нещо по сложния начин, като мога да го направя и много по-лесно. Не аз служа на системата а тя на мен. Времето е ценно и предпочитам да не го губя безмислено.