Сигурно нещо не правя правилно, защото при мен Compiz Fusion работи перфектно

при това от 2 месеца съм "временно" с гадна GeForce 7300GS (1680x1050) с пасивно охлаждане и държаща почти постоянно 80 градуса... Излишно е да уточнявам, че работи всичко бързо - Gnome, Mandriva 2009 (64-Bit). Ако има изобщо някакъв проблем, това е, че понякога пада под 20fps при завъртане на куба и не мога да си включа Bicubic филтъра на Compiz Fusion - с него на моменти е под 10fps. Графиката без този филтър малко ме дразни (да, болен съм малко на тази тема

). Все пак от тази видеокарта не може да се очаква много и ще я разкарам при първа възможност.
1. "Ако даден джам е "изрично" минимизиран не се прави превю." - да така е при включен Window Previews. Не ме е дразнило това, защото си имам някаква организация на десктопите (4) и просто нямам навика да минимизирам. Засега на първо четене не открих дали има решение.
2. CopizConfig Settings Manager-а има почти перфектен интерфейс (е, за мен). Просто се включва от него "Desktop Cube" и "Rotate Cube" и трябва всичко да е ОК.
3. Естествено, че може да се "забие" в ~/.kde/Autostart - ( не съм си играл с KDE скоро) дори и да не е перфектното решение. fusion-icon върши идеална работа - добре е да ти е "под ръка" всичко, поне в началото, докато се настроят ефектите и функциите с удобни клавишни комбинации .
За мен лично Compiz Fusion е идеален. Настройките и клавишните комбинации по подразбиране обаче ми бяха свръх - неудобни и съм променил всичко. Най - добрия вариант е да се пусне CopizConfig Settings и да се провери всеки plugin, да му се назначи подходяща клавишна/мишкова

комбинация или да се изключи ако не е полезен. Ако нещо ми е проблем на Compiz Fuzion, Emerald декорацията за прозорци и Gnome, това е недостатъчно функционалния Gnome Commander. Просто трябва още няколко неща да се пипнат и добавят по него (за да стане достоен аналог на Krusader

), но уви