Автор Тема: Preview на минимизираните прозорци в КДЕ (3.5.10)  (Прочетена 1722 пъти)

mikis

• Напреднали
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Във Виста-та ако не се лъжа (нея съм я виждал точно три пъти, веднъж на лекция) има такава възможност: когато се движи курсора върху минимизираните прозорци в панела се показва preview, малка картинка със съдържанието на прозореца.
Въпросът ми е, как да накарам моето КДЕ (3.5.10) да прави същото? Ако се налага ще пускам разни Компизи-момпизи, само да тръгне тази "екстра".
За това се сетих тази нощ, когато правейки един проект, изведнъж се оказах с 4 пълни десктопа (и 2 не много пълни :) ) с по 15 прозореца във всеки и ориентирането стана адски трудна работа.

И някакъв линк към обяснение какво трябва да се инсталира и как да се конфигурира също ще ми свърши работа.
Активен

Gaara

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: E17
    • Профил
Инсталирай си компиз фюжъна и си готов.
Активен

Last night, Darth Vader came down from planet Vulcan and told me that if you don't install Debian, he'd melt your brain.

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Ето щот, от екстрата, но с КДЕ съм скаран.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Контролен център -> Работен плот -> Панели -> Системен панел -> включваш "Увеличаване на иконите при посочване" (може и подсказките да включиш, няма да съжаляваш).  ;)
Активен

Без правила няма игра

mikis

• Напреднали
    • Профил
Такааа... инсталирах всеки пакет с "compiz" в името и се получи следното:
Цитат
~$ dpkg-query -W *compiz*
compiz  0.7.6-7
compiz-core     0.7.6-7
compiz-fusion-plugins-extra     0.7.6-1
compiz-fusion-plugins-main      0.7.6-1
compiz-gnome    0.7.6-7
compiz-gtk      0.7.6-7
compiz-kde      0.7.6-7
compiz-plugins  0.7.6-7
compizconfig-backend-gconf      0.7.6-1
compizconfig-backend-kconfig    0.7.6-1
compizconfig-settings-manager   0.7.6-3
libcompizconfig0        0.7.6-1
python-compizconfig     0.7.6-1
Голяма врътка е това ;D Само дето прозореца с настройките е като пулт за управление на космически кораб ::)

На прима виста имам няколко проблема:
1. Опцията, която показа tolstoi бачка, но само за прозорци скрити зад други прозорци. Ако даден джам е "изрично" минимизиран не се прави превю. Същото важи и когато преместя курсора в горния десен ъгъл - показва всички прозорци, освен минимизираните. Някакви идеи?
2. Превключването между десктопите с пейджъра в панела стана много тромаво (машинката ми не е много пъргава), а така и не разбрах как се пуска този куб. По една случайност имам точно 6 виртуални десктопа и кубът би ме устройвал чудесно.
3. Как се прави този компиз да зарежда със стартирането на КДЕ? Имам подозрението, че като изляза от сесията и вляза пак, компиз-а няма да е активен.

Сигурно ще изкокне и нещо друго, но за момента толкова. [_]3
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Има в същия пулт, опции за куба, за зареждането ... има един пакет с icon в името (май compiz icon или нещо такова) то стои в трея и от него се настройва компиза, предполагам ако го добавиш това приложение да се стартира със сесията ще се получи културно  ;D гнома в това отношение е по напред (тоя в убунту де) има си меню откъдето се включва.
Не му давай големи нажди, компиз е горе/доло една простотия и ще имаш проблеми с това онова. С ати, не ми се коментира ... с нвидиа по-бива, но пак има проблеми с видеото получават се едни дефекти които ще забележиш и като цяло ще ти работи по-бавно всичко  :( (нямам юнашки хардуер но съм пробвал и на такъв) а и при втори десктоп се получаваха едни други дефекти, не се виждаше целия десктоп на 1080p резолюция и сигурн има още доста подобни. С интелските карти работи прилично но не перфектно, товари доста особено ако е включен повече време и пак видеото имаше някакъв проблем (и gl приложенията също google earth се сещам, че показваше някакви прозрачности не като хората). Общо взето тези проблеми не ги забелязва всеки, но ...
Абе 3 дни ти давам  ;D
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

Inferlin

• Напреднали
  • Публикации: 33
    • Профил
Сигурно нещо не правя правилно, защото при мен Compiz Fusion работи перфектно :D при това от 2 месеца съм "временно" с гадна GeForce 7300GS (1680x1050) с пасивно охлаждане и държаща почти постоянно 80 градуса... Излишно е да уточнявам, че работи всичко бързо - Gnome, Mandriva 2009 (64-Bit). Ако има изобщо някакъв проблем, това е, че понякога пада под 20fps при завъртане на куба и не мога да си включа Bicubic филтъра на Compiz Fusion - с него на моменти е под 10fps. Графиката без този филтър малко ме дразни (да, болен съм малко на тази тема :)). Все пак от тази видеокарта не може да се очаква много и ще я разкарам при първа възможност.

1. "Ако даден джам е "изрично" минимизиран не се прави превю." - да така е при включен Window Previews. Не ме е дразнило това, защото си имам някаква организация на десктопите (4) и просто нямам навика да минимизирам. Засега на първо четене не открих дали има решение.
2. CopizConfig Settings Manager-а има почти перфектен интерфейс (е, за мен). Просто се включва от него "Desktop Cube" и "Rotate Cube" и трябва всичко да е ОК.
3. Естествено, че може да се "забие" в  ~/.kde/Autostart - ( не съм си играл с KDE скоро) дори и да не е перфектното решение. fusion-icon върши идеална работа - добре е да ти е "под ръка" всичко, поне в началото, докато се настроят ефектите и функциите с удобни клавишни комбинации .

За мен лично Compiz Fusion е идеален. Настройките и клавишните комбинации по подразбиране обаче ми бяха свръх - неудобни и съм променил всичко. Най - добрия вариант е да се пусне  CopizConfig Settings и да се провери всеки plugin, да му се назначи подходяща клавишна/мишкова :) комбинация или да се изключи ако не е полезен. Ако нещо ми е проблем на  Compiz Fuzion, Emerald декорацията за прозорци и Gnome, това е недостатъчно функционалния Gnome Commander. Просто трябва още няколко неща да се пипнат и добавят по него (за да стане достоен аналог на Krusader :)), но уви :(
« Последна редакция: Jan 10, 2009, 22:16 от Inferlin »
Активен

mikis

• Напреднали
    • Профил
Явно номерът с compiz няма да стане на тази машинка :( Като цяло няма проблеми с разните ефекти, но самите прозорци се държат много тромаво. Например firefox/iceweasel направо се влачи, като превъртам из страницата, а ако вътре има и някой флаш процесора качва на 95% и машината става като охлюв с патерици. :(

Не знам при КДЕ 4 как стоят нещата, но се надявам когато го включат в Testing или да съм ъпгрейднал системата или да е по-пъргаво от КДЕ 3 с compiz.

Иначе машинката е AMD AthlonXP 2000+, 1500MB RAM, video Radeon 9100/128MB RAM.
Не е кой знае какво, но не е антика при всички случаи.
Активен

Inferlin

• Напреднали
  • Публикации: 33
    • Профил
Предполагам, че в това -
video Radeon 9100/128MB RAM.
е проблема.
« Последна редакция: Jan 12, 2009, 01:48 от Inferlin »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация