Автор Тема: най-голямата глупост която съм правил  (Прочетена 4606 пъти)

pesho_h_k

• Напреднали
  • Публикации: 23
    • Профил
имах виста и хубунут на лаптопа, и през windows-а форматнах дяла на linuxа за да си го ползвам за win-а ... не искам повече linux ... ама съвсем бях забравил за гръб-а ... и сега ми гърми

Grub loader: Error 17 ...

някаква идея? ...
Активен

d3v1ous

• Напреднали
  • Публикации: 127
    • Профил
Re: най-голямата глупост която съм правил
« Отговор #1 -: Jan 14, 2009, 13:01 »
Здравей, имам подобна статия за XP.

виж това: https://d3v1ous.info/wiki/index.php/Fix_boot_xp
Активен

pesho_h_k

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 14, 2009, 14:07 »
разбрах че виста-та си имала гръб лоадер също ... и ми казаха през recovery диска да избера само това за boot-а .. и щяло да се оправи ...

Активен

d3v1ous

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 14, 2009, 14:16 »
разбрах че виста-та си имала гръб лоадер също

Искаш да кажеш boot loader. Едва ли Microsoft ползват Grub.
Активен

m0rph

• Напреднали
  • Публикации: 271
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 14, 2009, 14:21 »
Съвсем не е глупаво. На всеки може да му се случи и не е много приятно.
Виж тук  --- > http://www.astahost.com/info.php/Bootloader-Problem_t11250.html
обяснено е доста добре.
Ай със здраве.

Ps. Късно видях, че d3v1ous е дал вече решението :)

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 14, 2009, 14:42 »
имах виста и хубунут на лаптопа, и през windows-а форматнах дяла на linuxа за да си го ползвам за win-а ... не искам повече linux ... ама съвсем бях забравил за гръб-а ... и сега ми гърми

някаква идея? ...
Ми така ти се пада - имай доверие на OC за малоумници - каквато е предпочетената ти . Не се заяждам - може да си готин пич.. аЙДЕ СЕГА ПРЕИНСТАЛ НА БОЗАТА  и си щаслив >:D
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 14:48 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

pesho_h_k

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Jan 14, 2009, 15:07 »

някаква идея? ...
Ми така ти се пада - имай доверие на OC за малоумници - каквато е предпочетената ти . Не се заяждам - може да си готин пич.. аЙДЕ СЕГА ПРЕИНСТАЛ НА БОЗАТА  и си щаслив >:D

и аз така мислех :) ... нали затова си го сложих ...

обаче:

1. не мога да отварям рар архиви
2. не мога да пиша на кирилица (сега това го пиша в абв и там цъкам на Преведи: кирилица ... смятайии!!! ...)
3. имам само два средно-кадърни browser-а, другите тръгват с wine ... (what for ???)
4. супер малко програми ... (които да вършат смислени неща ...)
5. мега грозни скъпе и icq ... :(((
6. никакви игри ... !!!!!!!!!!!!!!

и аз не искам да се заяждам ... обаче linux се оказа най-голямото разочарование което ми се е случвало откакто се занимавам с компютри ...

ПП: в момента пиша това от офиса ми където съм на хубунту .. и тук и двамата ми админи не можаха да оправят нещата ... :Д ...

ПП2: и всичко това е без да включвам 10-ната пъти на забиване (подчертавам: З_А_Б_И_В_А_Н_Е - на хубунтъто ...

ПП3: с две думи - предпочитам да ползвам компа ми с някаква ОС за да уча нещо (примерно конкретен софтуер- чертане, рисуване, ...) - отколкото да трябва да уча някаква ОС за да мога да я използвам ...
Активен

d3v1ous

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Jan 14, 2009, 15:29 »
Цитат

обаче:

2. не мога да пиша на кирилица (сега това го пиша в абв и там цъкам на Преведи: кирилица ... смятайии!!! ...)
3. имам само два средно-кадърни browser-а, другите тръгват с wine ... (what for ???)

и аз не искам да се заяждам ... обаче linux се оказа най-голямото разочарование което ми се е случвало откакто се занимавам с компютри ...

ПП: в момента пиша това от офиса ми където съм на хубунту .. и тук и двамата ми админи не можаха да оправят нещата ... :Д ...

ПП2: и всичко това е без да включвам 10-ната пъти на забиване (подчертавам: З_А_Б_И_В_А_Н_Е - на хубунтъто ...

ПП3: с две думи - предпочитам да ползвам компа ми с някаква ОС за да уча нещо (примерно конкретен софтуер- чертане, рисуване, ...) - отколкото да трябва да уча някаква ОС за да мога да я използвам ...

1. unrar-free - Unarchiver for .rar files
2. http://bg-howto.hit.bg/
3. firefox - го определям като доста кадърен браузер
4. Няма нужда да изреждам програмите, предлагам ти да не пишеш такива смешни коментари.
5. Съгласен съм.
6. Ама ти и игри ли играеш?

Що се касае до двамата ти "админи" ххх ( едва си сдържам смеха ).

Забиването - неправилно конфигуриран софтуер, неправилно конфигурирана система.

Пич с линукс летиш разбираш ли.

Преценката си е твоя. Даваш по 300 лева лиценз на майкрософт и всичко ти е чисто :)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #8 -: Jan 14, 2009, 15:53 »
Цитат

обаче:

1. unrar-free - Unarchiver for .rar files
2. http://bg-howto.hit.bg/
3. firefox - го определям като доста кадърен браузер
4. Няма нужда да изреждам програмите, предлагам ти да не пишеш такива смешни коментари.
5. Съгласен съм.
6. Ама ти и игри ли играеш?

Що се касае до двамата ти "админи" ххх ( едва си сдържам смеха ).

Забиването - неправилно конфигуриран софтуер, неправилно конфигурирана система.

Пич с линукс летиш разбираш ли.

Преценката си е твоя. Даваш по 300 лева лиценз на майкрософт и всичко ти е чисто :)
Кубунто е със KDE -4 - още експериментална графична среда -ако не си с някакъв нов лаптоп - сложи Suse 11.0 с KDE 3.5 - ПОРАЗУЧИ НЕЩАТА И ТОГАВА ЩЕ СЕ ХВАНЕШ ЗА ГЛАВАТА КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ Пробвай Мандрива Линукс Маинт, Федора...и т.н.Инсталирай си Gimp  - разгледай мениджърите на пакети - има ХИЛЯДИ ПРИЛОЖЕНИЯ С 1 click install ти инсталира ли правилния драйвер с 1 click install според дистрото ти ? Пишеш в пакетника rar, unrar -той ти предлага приложение и с 1 click install - готово..bulgarian - 1 click install..и така за всичко...1 click install, а не пиратски и крактнат софтуер, ровене по интернет и т. н...
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 16:10 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

pesho_h_k

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Jan 14, 2009, 16:15 »
ееее ... :))) ... не искам да оставате с впечатлението че от първия провал - и айде, linuxа такъв, смърди, вони и така нататък ... :)

пробвах с мандpива - отначало големи проблеми с филмите, накрая ги оправих, след това - няма субтитри (na vsichki playeri) ... пих една студена вода ...

после сусе - сам се рестaртва, и няма български :) ...

след това и федора пробвах (измежду другите :) ...) - ама там упдатите му вадеха само грешки, накрая като се update-на и КДЕ-то съвсем се строши (няма курсор примерно ...) - и единия ми съквартирант които е сис админ в друга фирма - и той не моja да го оправи ...

ама айде стига толкова, просто явно няма да е това ... :) ... а и да не забравяме за опита които натрупах през това време ... така че честно казано не съжалявам ...

ПП: вистата ми е лицензирана, върви си заедно с лаптопа ;)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
« Отговор #10 -: Jan 14, 2009, 16:22 »
 На всичките ти неудачи има лесни отговори във форума, ако те мързи да четеш 3 реда и да отвориш в KPLayer например - настройки - субтитри - енкодинг - CP 1251- ходи си във виста - тя е за системни идиоти направена - не за млади и прогресивни ХОРА ! [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 [_]3 ;D - сисадмин под уиндоус е човек, който почти нищо не знае за компютрите и е оправен само в очите на невежите. Не съм сисадмин, но в никое дистро не съм имал твоите проблеми - Suse, Lin Mint,Ubuntu, Kubuntu, Mandriva, Sabaion, (PC Linux - с изключение на ъпдейтите), Slackware....Въобще тука никой не се е оплакал, че не се е справил с твоите проблеми - пиша  това, защото и други , които се канят да бият шут на прокажения общоприет софтуер четат тука :o :o [_]3
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 16:41 от zibeltbg »
Активен

d3v1ous

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #11 -: Jan 14, 2009, 16:23 »
ПП: вистата ми е лицензирана, върви си заедно с лаптопа ;)

Ама като си си купувал лаптопа си си платил леко лиценза нали :) могъл си да го вземеш с 200 лева по малко.

Само се моли да не е ОЕМ версия че тогава ще те питам :)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
« Отговор #12 -: Jan 14, 2009, 16:47 »
  Е, ако си с хоме едишън и не си изпраскал ултимате - ей така за спорта - какъв компютърджия си ....Какво самоуважение имаш....без да плащаш . разбира се !;) -щото те принуждават с виста - най малкото за това !
« Последна редакция: Jan 14, 2009, 16:53 от zibeltbg »
Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #13 -: Jan 14, 2009, 17:27 »
Колко се радвам, че има умни хора... не като индивида, съставил тази тема, а като хората, оставили мнението си под нея... по скоро отрицателното такова.
Айде със здраве!
Активен

pesho_h_k

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #14 -: Jan 15, 2009, 14:03 »
misleh da pochna da hranq nared vsichki tuka ... ama posle si kazah da ne se dyrja taka gamenski kato povecheto otgovorili v temata :) ...

vse pak - da napisha reshenieto, za da moje v bydeshte nqkoi koito reshi da se otarve ot linux-a si i da se varne kam vista - da znae kakvo da pravi pri problem kato tozi ;) ... kato se vleze v konzola parvo puskate Bootrec.exe i sled tova /FixMbr ... inache ne razpoznava komandata :) ...

aide, uspeh ... i sys zdrave :)
Активен