Автор Тема: Проблеми с Лан Карта и Интернет Linux Ubuntu 8.10  (Прочетена 9592 пъти)

AmaDeuSbg

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
някак си пак го подкарах.. след 1000 мъки и не смея да рестартирам, за да не се преебе пак и да не мога да го оправя:)

auto lo
iface lo inet loopback

iface eth1 inet static
address 93.180.75.54
netmask 255.255.248.0
gateway 93.180.72.1

auto eth1

iface eth2 inet static
address 93.180.75.54
netmask 255.255.248.0
gateway 93.180.72.1

auto eth2

iface eth3 inet static
address 93.180.75.54
netmask 255.255.248.0
gateway 93.180.72.1

auto eth3

iface eth5 inet static
hwadress 00:13:8F:D0:3C:77
address 93.180.75.54
netmask 255.255.248.0
gateway 93.180.72.1

auto eth5
-------------------------------------

това ми е в interfaces настройките, сега ще направя малко скриинчета (интересно е че от настройките като му дам configure - device not found .... нз защо)

едит: само да изтегля скайп и ще те адна:)
« Последна редакция: Jan 18, 2009, 16:13 от AmaDeuSbg »
Активен

AmaDeuSbg

• Напреднали
    • Профил
Начи след restart си сменя номера обаче с дадените от вас команди го подкарвам:)
Въпроса е все пак ако може да стане така че да не ги пиша секи път ^^
Активен

tyuio

• Гост
сега има два начина: единия е да кажеш на доставчика да те адне с мак адреса които ти е по подразбиране в самия линукс. Dругия е да ти покажем как да си го смениш за постоянно на този който ти трябва, реши сам.
http://skss.learnfree.eu/archives/246
това по-става
http://skss.learnfree.eu/archives/456
Активен

nedpetko

• Напреднали
  • Публикации: 445
  • Distribution: Debian GNU/Linux
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Принципно - network manager се кара с ръчно вписаните настройки.
За целта или си пиши настройките във файла и изключи network manager или обратното.
За да ти работи само network manager трябва да коментираш всички редове отнасящи се до ethХХ
Активен

Debian amd64 squeeze/sid

AmaDeuSbg

• Напреднали
    • Профил
Малеее, тежък имен ден беше ^^
Mи по възможност ми кажете как да си го сменя за постоянно този, тъй като забелязах, че след всеки рестарт и след всяко сменяне на eth и MAC адреса се променя (ако не бъркам) :)
Междудругото честит имен ден на имениците(ако има такива)

Поздрави и лека вечер:)
Активен

tyuio

• Гост
в предишния си пост втория линк е за това, но го прочети да край, че са повече от един начините както всичко в линукс :)
Активен

AmaDeuSbg

• Напреднали
    • Профил
Видях ги, опитах 2рия начин, но проблемът при мен мисля, че идва от това че освен, че след restart ми се сменя mac адреса се сменя и номера на connection-a .. сега примерно е eth5, а като рестартирам ще е eht6 съответно с абсолютно чисти настройки и нов mac,даже различен и от eth5.. незнам защо така се получава:)

Поздрави:)
Активен

shoshon

• Гост
Човеек специално заради тебе си качих убиту да ва схо за проблем е.
Не знам дали не писха много късно ама гелдаи историята ква е :D :D :D
НЕ мойед а си пусниш интернет от интерфейс  с друг МАК! това е.
Значи /etc/network/interfaces не го бараи. АМА ХИЧ!
На NetworkManager аплета (горе у десно с двата геи-компа седящи един зад друг) цакаш с десния бутон на мишока и "Edit Connetction" след тожа си правиш нова връзка на eth0 БЕЗ да барасх маковете.
Отгоре има отметки "Sistem setting" и "Auto Connect" ,като двете не гили напрайш отметнати си преебан.
После когатоди дигне мрежата пишеш в конзолата като роот:
ifconfig eth0 hw ether xx:xx:xx:xx:xx:xx
Където очевадно кое е MAC адрес.
Ако исакаш да не го пишеш повече: вфайла /etc/rc.local добавяш горното. Ай със здраве и да живее "User-Friendly" Убунту което всъщност никога не съм го видял
Активен

shoshon

• Гост
И моляте земи си опраи intefaces фаила че бозата идва точно от там според мен. Аз там нищо не пипах и го подкарах със същите проблеми( Смяна на MAC, и статични настройки)
Активен

shoshon

• Гост
И дааааааа, всеки път катор естартираш слага нов интерфейс заради мсяната на МАК (поне при мене така стана)  за това няма да писшеш мака  в intefaces или в настройките на NetworkManager-a (Аз стигнах до eth12 :P )
Активен

AmaDeuSbg

• Напреднали
    • Профил
Благодаря много и на теб, че даже си се измъчил толкова:)
Ще го пробвам ей сега:)

Eдит: ip-то и другите простотии се запазиха, ама след restart пак си сменя eth номера и трябва да въвеждам mac-a ама се тая, няя да умра от 1 мак на 1-2 дена :))
Много ви благодаря и съжалявам, ако съм ви измъчил много:)

Междудругото стори ми се странно, че процесорът ми трябва да работи на 1.8ghz,а го отчита на 1 ghz, и случайно да знаете откъде мога да си намеря драйвер за монитора samsung syncmaster 931bf, тъй като не ми го е разпознало и ми работи на 50 hz, a тфа страшно мн дразни очите:)
И ако можете да ми дадете линк към описание как да си изкарам 3d кубът на работните плотове, че нещо не ми се получава дори и като го активирам от compiz:)

Поздрави!:)
« Последна редакция: Jan 19, 2009, 17:51 от AmaDeuSbg »
Активен

tyuio

• Гост
незнам как си разбрал нещо то приказките на shoshon аз не можах ама може и да е чужденец :). Със сигурност си бъзикал нещо не както трябва по конфиурационните файлове, но не може да ти вижда нормално 5 мрежови карти.
Не знам да има драйвери за монитор а само за видео карта, спомени поне каква ти е картата. Поледни поне какво има в падащото меню Система и тогава питай как се настройва видеото и 3Д -то. Иска четене и ровене в гуглето.
Активен

AmaDeuSbg

• Напреднали
    • Профил
Ми поразрових се, но специално за монитора не намерих кой знае какво:)
А иначе в system си намерих nvidia x server settings, но там ми вади samsung syncmaster crt 0 монитор ... нещо нещо не си го е разпознало, а иначе Видео Картата ми е вградена,GeForce 6100 nForce 405, пък търсих драйвери в сайта на samsung, но са само за windows..:) (p.s: монитора ми е плосък,нз дали това е проблем, смисъл че е по нов модел:)
/А иначе довечера като се върна ще се поразровя за compiz малко повечко в чичко гугъл, че от това което видях той се е обединил с beryl та поне няма да качвам beryl, стискайте палци да се справя:)/
Поздрави:)
« Последна редакция: Jan 19, 2009, 19:02 от AmaDeuSbg »
Активен

tyuio

• Гост
За плоските екрани честотата не е от голямо значение както при тръбите, така че ако ти е разпознал картата просто си оправи резолюцията на първо време има графичен инструмент там кадето ти казах.
Активен

AmaDeuSbg

• Напреднали
    • Профил
Разкрасих си го, сложих си теми, wall-чета и тн и сега ще му се радвам:)

Благодаря много за помощта, хубаво е, че има хора, които споделят знанието си с другите, и същевременно съжалявам, ако съм ви измъчил:)
Специални благодарности на tyuio и shoshon и до скоро:)
Активен